שאלה - מפרשנות

טטיס47

New member
שאלה - מפרשנות

האם מישהו יודע מה החוק (לא השכל הישר) אומר לגבי פינוי דרך אם מפרשית א נמצאת באיווטו (חלוץ כנגד ראשי - חניית מפרשית למנוחת הצוות) מפרשית א לא עוגנת, היא בדרך, אבל אינה עושה דרכה במים. מגיעה מפרשית ב (במורד הרוח - מפנה ימין - מצד ימין של מפרשית א ) ויש סכנת התנגשות , האם מפרשית א חייבת בפינוי דרך? לא מצאתי בשום מקום התיחסות למצב הזה. אשמח מאוד אם למשהו יש מקור שמתיחס לזה חוקית.
 

link3

New member
החוק היבש קובע

דעתי האישית בלבד. לא תמצא התיחסות בחוק לצורה שתארת. זה כמו שתשאל אם הצוות החליט לקפוץ למים לשחייה, ללא סימן עגינה !!! החוק מגדיר בצורה מפורשת וברורה, מהם סימנים למפרשית שאינה עושה דרכה במים כגון : עוגנת,מוגבלת,ללא שליטה,שרטון ,וכד' אם היא לא עוגנת ולא שאר הסימנים שידועים ,אז היא עושה דרכה במים. ומכאן כבר יש לך את התשובה , חלים עליה כל חוקי הדרך הרגילים .
 

zerez

New member
Heave To זהו מצב "בדרך"

כלי שייט ב HEAV TO נחשב ככלי שייט בדרך וכל חוקי הדרך חלים עליו, המפנה נקבע לפי המפרש הראשי.
 

zina71955

New member
Heave to או Hove to

נתת בעצמך את התשובה. במצב הזה המפרשית "בדרך" ואינה מוגבלת. לפיכך חובה עליה להתנהג על פי חוקי הדרך. רק במקרה שהמצב הנ"ל נכפה עקב מזג אויר היא תחשב כמוגבלת.
 

zerez

New member
רק במידה וסימנה עצמה כמוגבל

אם אין סימן של "מוגבל" או "ללא שליטה" היא לא נחשבת כזאת וחייבת לפנות לפי חוקי הדרך.
 

יורם 1004

New member
hove-to on starboard tack

חבריי כבר ענו לך, שהספינה ב"היב טו" נחשבת "בדרך". מסיבה זאת רצוי לעשות תימרון זה במפנה ימני כדי שיהיו לך זכויות. זה תופס גם מבחינת חוקי תחרויו השיט.
 

טטיס47

New member
תודה :)

לכל המתייחסים תודה כפולה גם על איות המצב "היב טו" וגם על חיזוק דעתי בנושא.
 
למעלה