שאלה מענינת:

ספיישיל

New member
שאלה מענינת:

מתי הפסקתם ללכת עירומים(חלקית או לא חלקית) מול הילדים שלכם?

smagi

New member
אז אצלינו זה הולך ככה

לי אין בעיה ללכת עירומה! הגדולה שלי בת 8 עוד מעט והקטנה בת 4.5 בעלי מעולם לא הלך עירום לידן, הוא לא מרגיש בנוח עם זה (למעט חולצה כמובן).

לא הלכנו ערומים לידם. אם קורה שרואים

ביציאה ממקלחת או בזמן שמתלבשים - אף אחד לא מתרגש מזה. הבת שלי לעומת זאת כבר לא מוכנה שיראו אותה לא לבושה.

אצלנו הולכים לבושים,בערך

כשהיו קטנים הלכו בתחתונים,היום עם מכנס קצר. אני תמיד לבושה

כעיקרון

מאוד רצוי על פי הספרות המקצועית לא ללכת עירומים ליד הילדים שלא בני אותו מין כאשר הם מגיעים לגיל 3-4. כלומר אבא ובת ואם ובן.

מאיפה הקביעה הזו?

אני אישית לא שמעתי על כך ואשמח לקרוא על כך מאמרים. לי אישית אין בעיה עם עירום, עד שהילד או המבוגר חשים לא בנו עם כך. אצלינו בבית זה התרחש עד כה כשהילדים היו בסביבות גיל 5. כיום קטנצ'יק בן 5 וחודש, עדיין אין לי בעיה להחליף לידו בגדים וגם לו אין כל בעיה עם זה. (ממשיך בענייניו ולא מתייחס באופן מיוחד לסיטואציה). מצרפת קישור לכתבה בעניין העירום בבית.

אני לא מכירה

ומאמינה שכל עוד 2 הצדדים חשים נוח זה בסדר, כאשר מבחינתי מדובר בגבול שנקבע באופן טבעי בין הגילאים 5-6 לרוב, מתוך נסיוני ונסיון חברותי. גילאי 3-4 זה ממש קטנים. ומי שלא מרגיש נוח, שגם יילך לבוש ליד התינוק שלו. כל אחד מה שהוא מרגיש ומבין.

אני מסכימה איתך שבבוא היום באופן טיבעי

זה יפסיק להיות נוח לאחד הצדדים ואז זה יפסק. אין לי בעיה עם הגוף שלי - לא אלך מולם באופן מוחצן בעירום אבל אם יראו - לא מפריע לי בשלב הזה .

גם אני לא הולכת באופן מוחצן

אם קטנצ'יק נמצא בסביבה כשאני מתלבשת, יוצאת מהמקלחת (לפעמים, כדי לא להיות לבד למטה, הוא אוהב להיות בחדר שינה שלנו ולספר לי סיפורים שונים, בזמן שאני מתקלחת), אין לי בעיה עם זה. עם הגדולים זה כבר סיפור אחר, כפי שכתבתי למעלה. הם גדולים יותר וכבר מתיחסים אחרת לעניין. לשמחתי, שלושתם, כולל הגדול (12 וחצי) עדיין אינם מתביישים ממני.

mevav1

New member
למה לא בריא? אני הייתי עירומה ליד בני

עד גיל 10 ואולי יותר וזה בא בטבעיות ולא בכוונה, כמו שאם התלבשתי והוא עבר וראה, אז לבריאות..לא קרה כלום
או שהתקלחתי והוא היה חייב לצחצח שיניים לפני שיאחר למשל לביה"ס אז מה...שייאחר? אז הוא נכנס וכלום לא קרה...דברים כאלה עשיתי, לא משהו מכוון..בטבעיות לדעתי. וכיום, החיים שלי בן 16 ו7 חודשים ויש לו חברה והוא בריעא בנפשו ומתוק וילד טוב....לא רואה אול א מבינה מה קרה..
ואגב, בהריון שלי עם בתי הקטנה בקיץ, היה לי מה זה חם...השתגעתי מחום ובבית הלכתי בתחתונים וחולצה זעירה וכשהבן שלי שאל למה עניתי לו שחם לי וסזה מה יש. ומאז שהוא שאל למה והיה נראה לי כאילו זה מפריע לו, השתדלתי לכבד זאת וללכת לידו לפחות במכנסיים..והוטא היה בן 11 לערך..

למה שירשרת אלי? ../images/Emo13.gif

אני לרגע לא טענתי שעירום ליד הילדים הוא משהו לא בריא, כאשר זה בא בטבעיות ונוח לשני הצדדים. נהפוך הוא.

אנאהיא

New member
מעולם לא הסתובבתי בבית עירומה

רק בעירום בחצי הגוף העליון , וזאת מאחר ויש לי בנות. אני מניחה שליד בן/ים לא הייתי מסתובבת אפילו מעורטלת חלקית.

האמת שאני לא זוכרת שהוריי הלכו או היו

ערומים לידי אי פעם. אולי זה בגלל שאני הכי צעירה ואחיי כבר היו גדולים יחסית כשנולדתי.

ninii

New member
אצלנו (אני עוד לא אמא...)

אנחנו היינו מסתובבות בבית כל הזמן ערומות, עד גיל 7 או 8. אמא הסתובבה בעירום בנוחות,ז"א בין החדר למקלחת וכ"ו. אבא הסתובב עם תחתונים תמיד ולא היתה לאף אחד מאיתנו בעיה עם ערום. בגיל 7 (אני הבכורה) אמא הודיעה לנו יום אחד שאסור יותר ללכת ערומים, זה היה טיפה מוזר. היום בביתי אני מסתובבת ערומה. הלחץ מהעירום, אני לא כל כך מבינה אותו.

pf26

New member
לא הפסקנו כי לא התחלנו

הבנים מסתובבים בקיץ בתחתונים והבנות בקצר. אמא שלי הסתובבה בבית בתחתונים בלבד, עד שבגיל 12 ביקשתי ממנה שתתלבש כי לא נעים לי. לעומת זאת לביתי יש חברה שאצלה בבית ההורים מסתובבים עירומים והיא סיפרה שלא נעים לה אבל היא לא רוצה להגיד להורים כדי לא לפגוע בהם. הילדה (היתה אז בת 11) הקפידה להסתובב לבושה בבית. אין לי דעה של בעד או נגד. אני חושבת שצריך לרגיש נוח ולהתבונן היטב בשפת הגוף של הילדים. לפעמים לא נעים להם להגיד שמפריע. לפעמים כמובן הם מרגישים עם זה בסדר גמור.

mevav1

New member
הכוונה להורים?כי אני עדיין הולכת עם תחתונים

בבית ולא איכפת לי עם חזיה ליד הבן שלי
ליד הבנות כמובן שלא איכפת לי. אם הכוונה לילדים הקטנים, אז...לא זוכרת שהלכו ממש עירומים בבית, אבל אם היה יום חם, הלכו רק עם תחתונים ולא איכפת לי שילכו עירומים, פשוט חששתי שייכנס לבנות איזה משהו לפות שלהן ולכן אני חוששת. גם לא בריא לשבת על הריצפה עירומים..ולכן, לא יוצא ולא יצא שילכו ממש עירומים.

pf26

New member
כן, התכוונתי לנו, ההורים

דווקא הבן (דקה לשש) מסתובב עירום בבית ולאף אחד זה לא מפריע, זה אפילו חמוד. האחים שלו התחילו להקפיד על לבוש (תחתונים וגופיה) בגיל צעיר יותר, והוא ה"נודיסט" בבית.

למעלה