שאלה מעניינת...

bahura26

New member
שאלה מעניינת...

למה, לדעתכם, רוב האנשים (גם אני) שעושים דיאטה(אפילו לא קיצונית) ומרזים משמינים בחזרה?מקפידים על אוכל בריא זמן מסוים, מתחילים להסתכל על כל הנושא בצורה שונה,מרגישים מצויין... ובאיזשהו שלב הכל מתהפך וחוזר חזרה? אני לא מצליחה להבין את זה!!!...

sniper 7

New member
הסבר:

רוב האנשים, כשהם עושים דיאטה, מסתערים עליה בכל כח הרצון שלהם, מרעיבים את עצמם על מנת שההרזיה תיהיה מהירה יותר, ואחרי שמרזים בצורה כזאת, הגוף דורש לחזור למצב ה"טבעי" שלו, והוא עושה זאת בעזרת התקפי רעב בלתי ניתנים לכיבוש. אנשים לא מפנימים את היתרונות של דיאטה איטית ומאוזנת.

כי לשנות הרגלים קשה יותר מגרדרובה

אני מאמינה שההסתכלות הבריאה וההבנה נשמרים, אחרת לא היינו רוצים לחזור שוב ושוב להרגשה הנעימה הזו שבאכילה בריאה ומאוזנת. הבעייה נמצאת בהסתכלות הקיצונית. אם בריאות אז עד הסוף, ואם לא אז לא. עד כמה שאני מבינה, החוכמה היא בהבנה שהכל מותר. ובעיקר שמותר שיהיו נפילות. מותר ליפול לאכילה בלי מחשבה, ושהפואנטה פה היא לא לפתח רגשות אשמה אחרי האכילה הזו, אלא לקבל את האכילה הזו כחלק מהתהליך. ובשום פנים ואופן לא להתעסק עם קיזוזים. אנחנו למדנו להשתמש באוכל שהוא דבר כל כך בסיסי למחייתנו, כאמצעי להתמודדות עם כל מיני רגשות. וזה תהליך מאוד ארוך ללמוד לעשות הפרדה בין האוכל לנשמה. ורק התעסקות באכילה בריאה, עם כל ההבנה שזה הכי נכון לנו..בתת מודה, אנחנו ממשיכים להאמין, שכרגע אנחנו נמנעים ממה שנותן לנו סיפוק מיידי. ועם כל התובנות הגבוהות והבריאות..מי לא זקוק לסיפוק מיידי מידיי פעם? כמה אפשר להימנע?

אני בדיוק עורך מחקר על הנושא...

היי לכולם, שאלת את שאלת השאלות בעצם... הריי לפי המחקרים 98 אחוזים מהאנשים שיורידו במשקל הם גם יעלו אותו אחר כך וזה נתון הזוי... אני בדיוק בימים האחרונים התחלתי לחקור את הנושא הזה בעקבות תוכנית הרזייה שהקמתי, כן כן אני יודע שמאות אנשים כבר ניסו לחקור את זה לפניי אבל אני פשוט חייב לנסות להבין למה אנחנו עושים את זה לעצמנו... אולי בשורה התחתונה אפשר לקרוא לזה כוחו של הרגל... אשמח לשתף אותך כשאמצא פרטים מעניינים בנושא :) שלכם, עופר בום רוזנבאום.

למעלה