שאלה מעניינת

tiger claws

New member
התכוונתי תודה ....

לבחור שנתן לי את המידע בנושא החץ וקשת.
 

roy33itc

New member
הצעה-תשקול לרשום כותרת שונה

בפעם הבאה... יותר עניינית וממוקדת,ככה תוכל לרכז אנשים שיוכלו לעזור לך ולנצל זמנם של אחרים כי עם כותרת כזו כולם ייכנסו וחלקם ייתאכזבו. לתשומת לבך,בלי כעס.
 
תופעה מעניינת וידועה!

התופעה של התפתחות כלי נשק דומים בו-זמנית במקומות שונים בעולם ובתרבויות שונות היא תופעה מעניינת וידועה. לעיתים אכן אין קשר גיאוגרפי בין המקומות השונים אולם קשר תרבותי/מסחרי קיים ומסביר את התופעה. דוגמה נוספת הוא כלי הנונצ'אקו. הדבר אינו ברור דיו אך יש להניח שהכלי התפתח במקביל במזרח הרחוק (כ- "מתג", כלי לרתימת בהמות) ובאמריקה ("flail", כלי דיש) והחל את גלגולו ככלי חקלאי שהפך לכלי נשק בוריאציות דומות פחות או יותר באותה תקופה ממש. אגב – קיים שם לועזי לתופעה זו שאיני מצליח להיזכר בו.
 

broadaxe

New member
שרשור מעניין...

אין לי הרבה מה להוסיף, מה גם שאני לא ממש מומחה בתחום. עם זאת, מה שניתן לראות במהלך לימודי אתנולוגיה/ארכיאולוגיה, ההתפתחות המקבילה (אבולוציה קונוורגנטית) יפה לכל מיני סעיפי טכנולוגיה, כמו עיבוד מתכת, הצתת אש, שאיבת מים וכו'. קשתות היא חלק קטן במכלול של טכניקות בסיסיות שנועדו לקיום חיים. ההתפתחות המקבילה כמובן לא חלה בו-זמנית על כל טכניקה בכל מקום. לגבי יפן יש להזכיר כי העם היפני הנוכחי פלש למעשה ליפן מקוריאה (עד כמה שהם לא מעוניינים להזכיר את זה...). תושבי יפן המקוריים, בני איינו שנדחקו צפונה להוקאידו כבר הכירו את הקשת. לגבי ארץ-ישראל: במסגרת "מבצע מגילה", סקר וחפירות הצלה במערות קומראן בתחילת שנות התשעים, נחשפה ב"מערת הלוחם" קשת שבורה במתכוון ובמצב השתמרות מצויין. במסגרת הבדיקות המדעיות נמצא כי הקשת היא מהתקופה הכלקוליתית (כ -6000 שנים לפני זמננו) וכי היא מטיפוס "מורכב" (composite bow) בניגוד לקשת הפשוטה (self bow) שהיתה הנפוצה בזמן זה. זוהי הקשת המורכבת הקדומה בעולם ותארוכה מקדים בכאלפיים שנה את הקשתות המורכבות הקדומות ביותר שנמצאו עד כה.
 
למעלה