שאלה מעניינת

Roi Highway

New member
שאלה מעניינת

שלום,

רציתי לדעת... מה באמת קורה למי שעושה קעקוע? מבחינת התהליך שהוא עובר כשהוא נפטר כמובן.

יש המון סיפורים לגבי זה ורציתי לדעת אחת ולתמיד מה המשמעויות של זה.

תודה!

תשובה

בעקרון כלום,אומנם אסור לעשות קעקוע ומי שעשה קעקוע ולא חזר בתשובה וכיפר על כך ייענש כמו כל מי שעבר על איסור מהתורה, אבל פיזית אין צורך לעשות כלום עם הקעקוע בין כשהאדם בעודו בחיים ובין לאחר מכן.

REALI

New member
היי, מעניין אותי כדרך אגב האם מה שגרם לך

לשאול זאת, נובע מפוסט שמישהי כתבה לאחרונה בקבוצת "צריכים משהו"?
ואם לא אז לא משנה.
תודה:)

Roi Highway

New member
הי

תודה רבה על התשובה!

לגבי השאלה - לא, לא ראיתי את הנושא באף מקום אחר.. שאלתי כי אני מתעניין. זה הרי איסור מפורש בתורה (לא יכול להיות ברור יותר מזה) ויש המון סיפורים לגבי מה קורה לגופה לפני שהיא נקברת.. עניין אותי כי לאחרונה אני רוצה לעשות קעקוע אבל תמיד זה היה מעין טאבו בשבילי. כנראה שכך גם יישאר, למרות הרצון.

REALI

New member
אוקיי, סתם סיפור אחר שחשבתי שאולי עשה לו

רגליים.
לדעתי גם בלי קשר לתורה לא כדאי לעשות קעקוע שנישאר איתך לכל החיים. לך תידע איפה תהיה בעוד עשר שנים, תגיע למשרד או לאסיפת הורים עם איזה קעקוע מחיים שחלפו מזמן. ולא בטוח שבגיל חמישים זה יראה לך מגניב כמו שזה נראה היום.
ותכלס בדר"כ זה גם משפיע על איך שאתה מתנהג ותופס את עצמך, ולאו דוקא בצורה דרסטית אבל גם הניואנסינים הקטנים בתודעה שלנו, תופסים אצלינו מקום. זה מה שאני חושב.
ואפשר בעקרון לעשות חינה.

golan heights

New member
אל תעשה!~

מה אתה צריך על עצמך כל רגע ורגע איסור דאורייתא, ועוד על הגוף...
עשה טובה לנשמתך הטהורה

תחשוב על כל הדברים שחשבת שיהיה מגניב לעשות

כשהיית ילד, ואיך חלקם נראים לך מגוחכים היום, ואיזה מזל שהם לא בלתי הפיכים.

אופירA

New member
מנהל
רוצה לעשות קעקוע? אז למה אתה שואל על המוות?

תשאל על החיים, לא על המוות.
אתה רוצה לעבור עבירה חמורה במזיד, אז תשאל מה קורה לנשמה שלך במשך החיים עם הקעקוע ועם עבירות נוספות במזיד.

מה משנה לך מה קורה לגופה לפני שהיא נקברת? מה הגופה משפיעה על הנשמה? המעשים של האדם בחייו משפיעים על גורל הנשמה הנצחית, ולא כל מיני סיפורי מעשיות לגבי הגופה, שלא מעניינת במיוחד את האדם לאחר שהוא מת ולא מודע לגופתו בכלל.
הגופה היא משהו פיזי, חיצוני. גם הקעקוע המקועקע בגופה הוא משהו חיצוני. הגופה לא מבצעת עבירות, כמובן, לכן אין לקעקוע הפיזי משמעות, מעבר לעבירה הרוחנית שנעשתה בו.
כלומר אם האדם בחייו עשה קעקוע במזיד, ולא התחרט על כך באמת במשך החיים, הרי העבירה מזיקה לנשמתו, לא הצורה של הגופה.
אם האדם התחרט על הקעקוע וחזר בו בכל ליבו על המעשה - הרי שהתשובה מועילה לנשמתו, ואין משמעות לצורה של הגופה.

למעלה