שאלה מעניינת...

count on me

New member
שאלה מעניינת...

מה אתם חושבים על הפער בכל מערכת יחסים (חברים, מורה - תלמיד, זוגיות, ההורים-ילד ) בין מילים למעשים ? למה יש יותר חשיבות וערך בעינכם?..מה ההבדל בינהם? האם חוויתם פער כזה ? מעניין אותי לדעת..גם לי יש דעה בזה...

smailie

New member
בהירארכיה הפער פשוט נקבע מתוקף הגדרה

שניתנה כבר מראש. למשל - במקרה של מורה - תלמיד או הורה - ילד (במקרה האחרון, גם הילד תלוי בהורה וזה מה שעשוי להשפיע על הציות למוסכמות ההירארכיה). ביחסים טיפה יותר "חופשיים", כמו חברוּת, ישנן פשוט ציפיות חברתיות. אם הבן, לדוגמא, הוא זה שנותן את "המילה האחרונה" והבת פחות דומיננטית, הרי שזה בגלל מה שהתרגלנו מכוח הנורמה.

count on me

New member
האמת שאני התכוונתי בשאלה לסוג אחר של פער...

אני התכוונתי לכך שמילים הן קלות, "זולות", אתה לא צריך לעשות מעשה...לדבר זה הכי קל, הכי פשוט. האם שבנאדם אומר לך שהוא יעשה הכל בשבילך, שהאדם שמולו חשוב לו וכן הלאה...אבל לא עושה שום מעשה...האם הוא באמת התכוון למילים שאמר? לא נראלי. למעשים יש הרבה יותר משמעות. מתי אנחנו צריכים להאמין למה שאומרים לנו? זה סוג של אשליה לפי דעתי. יש כאן בין המילים למעשים...האם מערכת זוגיות יכולה להתקיים רק ממלים? רק ממעשים? היום כבר קשה לסמוך ולהאמין באנשים, מהרגל כבר כולנו לא מתייחסים למה שאומרים לנו. מילים הן יותר נגישות, למעשים יש יותר עוצמה. יחד עם זאת, אני אולי מהמיעוט הזה, שעדיין מאמין וחושב שלמילים כן יש ערך. ולמזלי יש לי את האדם האמיתי שמוכיח לי את השילוב בין מילים למעשים מדי יום :) . היה חשוב לי לדבר על הנושא הזה, כי זה משהו שמאוד בער בי...משהו שחוויתי אותו על בשרי...ולמרות שהיום אני מבינה שתקופה נכבדת מהחיים שלי נתתי למילים להשפיע עלי, ובתמימותי ייחסתי להם משמעות יתר על המידה. היום אני מבינה שהכל היה שקר אחד גדול. כי הבנתי דבר אחד שלא הייתי מוכנה לראות במשך כמה שנים. שמי שבאמת מתכוון למילים שהוא אומר, יראה את זה גם במעשים. וכוונות של מילים לא נעלמות ברגע של עצבנות. היה קשה לי לראות את זה, לא רציתי לראות, רציתי להיות באשליה שהמילים נכונות וכנות. תחשבו על זה...בכל הקשר שתרצו :)

smailie

New member
לדעתי, ככל שההצהרוֹת יותר אידיאליסטיוֹת

ויותר אוטפִּיוֹת, הסיכוי לאכזבה עולה. הבטחה לחיים ורודים מדי או להצלחה שיש בצידהּ רק טוב היא דבר שאף - פעם לא מתממש במלואו. גם למהפיכות, שבד"כ צומחות מתוך מצב לא טוב שאנשים רבים סובלים ממנו, יש מחיר.

tal 05

New member
אדר..

אני מבין למה את מכוונת.. אבל את חייבת להבין שיש אנשים שהמילים הן מאוד משמעותיות בעינייהם, אך הם בעצמם לא מודעים לפער בין המילים למעשים. ואפשר לעזור להם בכך ששמים "מראה" מול המילים שלהם ולא להוכיח אותם..כי אז שום דבר טוב לא יוצא מזה.(ואת יודעת את זה) סתם טיפ לחיים...אל תמהרי "לקפוץ לאש",חכי שהיא תדעך ואז תוכלי למצוא בהריסות את מה שחיפשת. "מילים שהשארתי קיבלו משמעות אני מחזיק לך חזק את הידיים קרוב בעיניים,רחוק מהגוף מחפש בדמעות את השמיים" תמיד אהבת את השיר הזה,תקשיבי לו..

count on me

New member
מאיזה מקום אתה מדבר ?!

הרי אם היית מכיר אותי היית יודע שבעיניי למילים יש הרבה כוח ומשמעות. הרי זה מה שהוביל אותי הרבה זמן. וכמו שאמרתי, אני עדיין מאמינה ועדיין נותנת אמון למילים מפי אנשים חדשיים בחיי. אל תדאג, שמתי מראה, הלוואי והייתי מצליחה לשים מראה לעוד דברים....אבל אתה יודע, לפעמים זה לא עוזר לשים מראה לאנשים מקובעים. ואם מדברים על טיפים ; תנסה לפקוח את העיניים ואת הלב מהמקום הכי נקי שיש, בלי רגש נמוך של אגו, זה יפתח לך עולם שאתה לא מכיר :) " שנים הם שואלים, שנים לא מקשיבים, שומרים הכל בבטן, זה מצטבר וזה גובר וזה בסוף גומר" שיר שאתה אוהב...תקשיב לו..

tal 05

New member
אני חושב ש..

את נסערת מידי,את יוצאת מפרופורציות!! אני חושב שעוד חודש/חודשיים תראי הכל מפרספקטיבה שונה. ואולי תוכלי לנהל שיחה כמו שצריך בלי לערב יותר מידי רגשות והאשמות.

count on me

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

האמת שממש ממש לא.... הלוואי והיה אפשר לנהל שיחה :) אתה יודע...גם אם דברים אינם לטעמך, זה לא אומר שהצד השני נסער/ בלי פרופורציה/ מערב רגשות. אולי פעם אחת, פשוט תיקח את הדברים לתשומת ליבך, בלי לחפש מה לא בסדר אצל השני? יום מעולה :)

tal 05

New member
חחחח מה..

לא לעשות מה שאת עושה בתגובה הזאת? להעביר את הכדור הלאה? אני ממש לא מאשים,אין לי עילה להאשים אותך. אני פשוט לא מצליח לנהל איתך שיחה וחבל.. אולי כשהכל יתקרר נוכל לנהל שיחה כמו שצריך ולהגיע למסקנות,כשלים וכו'.. מצטער שאני עונה רק עכשיו הייתי כל השבוע בבסיס ואני מכבד את הבקשה שלך אז כנראה שזו הדרך היחידה לתקשר. שתהיה שבת שלום =)

count on me

New member
אני אשמח לנהל איתך שיחה :)

ואני אומרת את זה מכל הלב :), שתרגיש שאתה רוצה ויכול תגיד... מה שכתבתי בתגובות הקודמות בא מתוך מקום מאוד נקי, מבטיחה, אני לא מנסה להעביר את הכדור הלאה. אני באמת אשמח אם תחשוב על מה שכתבתי. שתהיה שבת מעולה :)

chuchi46

New member
מן הסתם, החשיבות היא במעשים

מילים יפות לא שוות כלום אם הן ריקות. אבל הרבה פעמים המילים היפות באות רק מאהבה... בלי שום רצון לפגוע בחוסן מימושן. אני צריכה לחשוב על זה. כרגע הכל עוד נורא מבולגן אצלי...

pilpelmemule

New member
זה קשה.. אין ספק שמילים שאינן מתממשות

סתם מאכזבות וגורמות לא לסמוך על מי שאומר אותם.. כי אולי הוא סתם מפזר מילים. מצד שני מילים זה דבר ממש ממש חשוב כחלק מהתקשורת ביחסים.. ולפעמים מצפים למילים כשיש רק מעשים! גם זה עלול להיות חסר.. (כמו למשל בזוגיות כשמצפים שבן הזוג יגיד לך שהוא אוהב אותך.. וכו') יש חשיבות לשניהם לפי דעתי וחייב להיות תיאום ביניהם

count on me

New member
...

קשר לא יכול להתבסס רק על מילים ורק על מעשים, צריך שילוב בין שניהם. יש מיליון תירוצים שאפשר להאכיל את עצמנו. "אולי הוא ביישן מידי", " הוא באמת מתכוון למה שהוא אומר" , "הוא כן משתדל", " בטוח שהוא אוהב אותי הוא עושה הכל בשבילי". אבל את חושבת שבן זוג יכול להגיד "אני אוהב אותך" אבל יחד עם זאת לא לעשות שום מעשה? אני מדברת על הדברים הקטנים...לרצות להיפגש...להתקשר ולהתעניין כל היום..לשלוח הודעות...? ופה עולה השאלה - הוא באמת אוהב אותך?סרט. אם את היית אומרת את זה לבן זוגך היית מתכוונת? אני מניחה שכן...אני מניחה שגם היית מתקשרת, מחייכת, מנשקת, ומראה התעניינות. מצד שני את יכולה באמת רק להראות אהבה ולא להגיד אותה. וגם פה חסר משהו, ופה זה המילים. זה מורכב וזה משתנה מאדם לאדם. קשה לחשוב שלמיים שנאמרות אין כלל משמעות ורגש. לי אישית קשה להאמין לזה. אבל זאת המציאות לפעמים, לא ?

pilpelmemule

New member
את ממש צודקת ואני מסכימה מאוד מאוד! אבל

אני עדיין חושבת שבדרך כלל יש גם למילים משמעות.. ואולי אני רוצה להאמין כך בכל אופן כי אחרת מה המשמעות לזה שאנחנו מדברים כל כך הרבה? חחח

count on me

New member
נצל"ש בהצלחהה =]...ו....אני חושבת

שלמילים יש משמעות תלוי בסיטואציה ובאדם שאומר אותה. אני אישית מתכוונת למילים שאני אומרת, ואני יודעת לקבל גם מילים ולהאמין בהם, בעיקר אם מדובר בסוג של מערכת יחסים חברית. אבל כשזה מגיע לרף מסויים אי אפשר להסתפק רק במילים, הרי הכי קל לנו להאמין להם. והפער הזה שקיים לא עושה טוב. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שכתבתי, אני עדיין כן נותנת אמון למילים של אנשים חדשים בחיי, אך יחד עם זאת יש אנשים שכבר למדתי לא לייחס למילים שלהם משמעות, אבל גם לא לפסול אותן.

smailie

New member
לדעתי, מילים יכולות להשפיע על הרושם הראשוני

אבל אפילו בשלב הזה האנשים נבדלים זה מזה ביכולתם לעורר את הרושם המתאים. בכל מקרה, ובמיוחד אחרי שמנוסים באכזבות, צריך בנוסף להפעיל שיקול - דעת ולהחליט האם זה מספיק לנו. לא לתלות את כל הציפיות מההמשך בדיבורים שהיו בתחילה, אלא להתחשב בגורמים נוספים.

רם אזרח

New member
מה עם הרגש?

אדר, את מתארת מצב קיים: יש מילים ויש מעשים ואין חפיפה. ברור שיש מי שטוב יותר בלדבר ויש מי שטוב יותר בלעשות (ויש מעטים שטובים גם וגם), אבל יש גבול לפער: אם עושים ולא מדברים זה טוב אבל לא מספיק. אם מדברים ולא עושים זה רע בלבד. אז תלוי איזה פער את מרגישה, וזו הנקודה החשובה:מה את באמת מרגישה כלפיו/כלפיה? האם הפער מוצדק או לא?

למעלה