שאלה מעניינת לי

דוגית11

New member
שאלה מעניינת לי

שלום לכם ודאי נתקלתם במנהג הסיני שהכלה בוכה לפני חתונתה. זה מנהג עתיק ש'נחגג' גם כיום במספר אזורים בסין. במערב סצ'ואן מכנים טקס זה Zuo Tang (ישיבה בחדר הכניסה). מישהו/י יודע/ת נתקל במנהג הזה ויכול/ה לנקוב בשמו (בפין-יין) (בנוסף לשם שנתנו לו במערב סצ'ואן)?

happydog23

New member
בחיים לא שמעתי/נתקלתי בזה

אבל נראה לי שככה כותבים את זה: 坐堂。

Mei11

New member
אתם הורגים אותי

זה טוב לאגו, אבל אני באמת לא יודעת הכל!
אני לא מכירה את המנהג הזה, אבל אני גם ממש לא מתמצאת בהיבטים המסורתיים יותר של סין. אולי רחל תידע...

renjintso

New member
הרגת אותי

שאני אדע משהו שאת לא? נהוג שהכלה בוכה כשבאים לקחת אותה מבית ההורים כדי לצין את הפרדה העצובה מאמא. לא ידוע לי שיש למנהג שם.

Xiaose

New member
כאחד שהיה שושבין בחתונה סינית

והשתתפתי בדי הרבה חתונות סינית (רק כאורח), אף פעם לא שמעתי על המנהג הזה, וגם הסינים ששאלתי אותם על זה לא ממש ידעו במה מדובר... לפי מה שאני מבין זה מנהג שיותר נהוג באיזורים הכפריים יותר של סין... היום הרי הסינים בערים הגדולות לפחות קודם הולכים לחתום בעירייה על מסמכי החתונה, ורק אחרי זה (לפעמים גם שנה שנתיים אחרי זה) עושים את המסיבה. המנהג הכי מעצבן בחתונות זה כשהחתן בא לקחת את הכלה מהבית שלה, היא והחברות שלה מסתגרות בחדר, ומענות אותו בשאלות ומבקשות כסף עד שנמאס (או שיש לוח זמנים לחוץ). וכל פעם נראה שהחתן מבולבל ולא מבין מה הבעייה כאילו. AND DON'T GET ME STARTED ABOUT THE F***ING FIREWORKS

דוגית11

New member
הלינק שמסרתי

מדבר בברור על הטקס. מסורת בדרך כלל נשמרת יותר באזורים כפריים מאשר בעירוניים.

אMור

New member
../images/Emo45.gif סינים מטופשים

אכן תיאור מדויק של אירוע מטופש ולא נחוץ... BAD CHINA DAY היום... מבטיחים, משקרים ועושים טעויות מטופשות ותירוצים של גן ילדים... לעבוד מול סינים

למעלה