***** שאלה - מעיל משטרתי !!! ******

Master Diver

New member
***** שאלה - מעיל משטרתי !!! ******

בזמן האחרון, בתקופת חורף זו, אני רואים תופעה של לבישת מעיל משטרתי ( תיקני ) ע"י מתנדבי המשא"ז הקלאסי. המעיל המשטרתי יכול להירכש אך ורק בחנויות H&O בהצגת תעודת שוטר והצגת כרטיס הנחות H&O משטרתי. מישהו כאן יכול להסביר איך קורה המצב הזה, איך מתנדבים משיגים את המעיל הזה והאם החוק הוא באמת כפי שידוע לי אישית, אוסר על כך לחלוטין ??

romvs

New member
תשובה

כל אחד משיג מעיל משטרתי בדרך שלו, לגבי לבישת מעיל משטרתי זו עבירה של התחזות מכיוון שמעיל זה חלק מהמדים ואסור למי שלא עבר קורס ללבוש מדים או חלק מהם, מי שייתפס לובש על ידי איזה קצין בביקורת המתנדב יכול להיגרע מאק"מ, אפשר ללבוש מעיל משטרתי עם מורידים את הסמל.

ליאור451

New member
אם יתחילו לחפש את כולם כך, לא ישאר משא"ז בכלל

לא שמעתי מעולם על מתנדב שנגרע מכיוון שהוא נמצא אשם ב"התחזות לשוטר" על סמך העובדה שבהיותו בתפקיד במשא"ז קלאסי, לבש מעיל משטרה. הייתה תקופה בה הייתי גם מתמי"ד וגם קלאסי בשני מחוזות שנים ואף אחד לא אמור לי "נו נו נו, תוריד את המעיל, אתה מטעה את הציבור" אילו הייתי לובש את המעיל שלי (שממשיך לשרת אותי נאמנה בימים חורפיים אלו). מהניסיון שלי, כאשר גורעים מתנדב, זה לא בגלל עודף מוטיבציה הבא לידי ביטוי בלבוש או ציוד אלא שטויות יותר רציניות שמצביעות על זלזול בחוק, בציבור או בכללי בטיחות.

romvs

New member
...

בשנה שעברה המש"ק שלי קיבל איזה מייל בקשר לתופעה, אני ינסה למצוא אותה בבסיס ועם אמצא אפרסם.

קרבינוש

New member
הבעיה היא אם אסור או מצתר ללבוש

להשיג זה החלק הקל ולא חסר מאיפה ואיך. מה שכן זה שיש הרבה מעילים ישנים של חיל האויר או כאלה שדומים לשל המשטרה וזה לפעמים מבלבל.

קרבינוש

New member
מצתר = מותר

ואני הבנתי שאסור לקלאסי ללבוש מדים או חלק של מדי שוטר

ghost7

New member
מעילים אלה קיימים גם בשוק האזרחי

(רק ללא הסמל). וכבר יצא שהבאנו לתחנה קבוצת שב"חים צעירים, שלבשו מעילים כאלה.

simha10

New member
אם כבר הזכרת שב"חים

אז יום אחד (בעצם לילה) הבאתי שב"ח שהיה ד"ח לשב"כ. הוא היה לבוש במעיל משטרתי עם סמל של מג"ב. כל השוטרים גיחכו עד שמישהו הוריד לו את המעיל וראה שכתוב בפנים מוות לערבים, אז כבר כולם נשפכו

ghost7

New member
../images/Emo8.gif

גם היומנאי בתחנה עליה סיפרתי, הכריז "חשבתי שהבאתם עוד קבוצה של מג"בניקים"...

שלום30

New member
זכור לי לפחות מקרה אחד מהעבר

שמתנדב די מורעל הביא לסיור מעיל שנראה משטרתי אבל לדבריו הוא לא היה משטרתי, היה מדובר במעיל כחול רגיל שהודבק על השרוול שלו סמל המשטרה בדיוק כמו שמודבק על מעיל משטרתי, את הסמל הוא קנה בחנות ריקושט. כך שגם המעיל וגם הסמל אינם משטרתיים אבל יוצרים חזות של מעיל משטרתי. היום אני כבר לא יודע אם מוכרים שם סמלים כאלה של המשטרה, כמו בתמונה המצורפת.

למעלה