שאלה מסריחה...

קרן נתן

New member
שאלה מסריחה... ../images/Emo4.gif

הוא בחור נפלא, חכם ומריח טוב- אבל............... יש לו ריח רע מהפה. לא מסוגלת להגיד לו בפשטות ובישירות. ממש לא מסוגלת אז אל תציעו לי את זה גם אם זה הנכון ביותר. לפעמים, משתמטת מפגישה איתו בגלל זה למרות שאני מתגעגעת להיות איתו. איך אומרים בלי להרוס הכל ? הבחור רגיש ! תודה לכם

@diver

New member
תני לו מנטוס או תיקתק לפגישה

אם הוא רגיש הוא יבין את הרמז.

ריח רע מהפה בלבד?

זה יכול להיות בעיה/מחלה בקיבה/ במעיים. (יש דבר כזה שגורם לריח רע מהפה!) זה יכול להיות שהוא לא אוכל בתדירות נכונה. (כשאוכלים לעיתים רחוקות מידיי או כשלא אוכלים כל היום) זה יכול להיות גם בגלל סוג של מזון. וזה גם יכול להיות איזשהי דלקת בפה, בחניכיים, בשיניים. כל אלו ניתנים לבירור בלי שאת אומרת: "יש לך ריח רע מהפה"..

קרן נתן

New member
כן, מהפה בלבד.

הוא לא אוכל כמעט ואין לי מושג בדיוק מה. בכל מקרה, לא יכולה לנהל לו את סדר היום ובחירת האוכל וגם לא רוצה. הוא ילד גדול, אילו הייתה לי דרך בה הייתי מסוגלת להעביר לו את המסר הוא כבר היה פותר את זה לבד. לתת למישהו מנטוס או טיקטק זה כמו להגיד "מסריח לך מהפה" ולכן בחיים לא אעשה את זה. לא מוצאת את הדרך שאוכל להשתמש בה בשלום עם עצמי.

זה בהחלט מסביר את זה.

אצל אדם שלא אוכל כמעט עולות חומצות הקיבה וזה מ-ס-ר-י-ח. אם את באמת רוצה בקרבתו, את חייבת לדבר איתו על כך, אחרת זה יעמוד ביניכם ולעולם לא תוכל להתפתח שם אינטימיות ראויה לשמה. הרתיעה מריח היא תגובה בלתי רצונית, תגובה שנובעת מהמוח ה"קדום" שלנו ואין לנו שליטה על כך, ממש כמו שאין לנו שליטה על תגובת פחד ודפיקות לב כשאנחנו נבהלים. אם את חפצה ביקרו; אם את רוצה בקרבתו - עלייך להגיד את זה. תראי, זה קשה להגיד, זה נכון. לכן לא הייתי אומרת את זה לאדם, שאין לי קשר איתו ואין לי עניין בקשר איתו - אלא רק מתרחקת ממנו. לכל האנשים בחיי שהיה איכפת לי מהם אמרתי. (כולל לבעלי.., כשזה קרה. זה לא היה לו נעים, זה נכון, אבל גם רציתי את קירבתו וגם היה לי איכפת.) זה לא היה קל, אבל חשוב. אין ספק שזו בעיה מביכה. אבל אם את אוהבת אותו, את צריכה לעשות את זה. זה גם בשבילו. כי את בוודאי לא היחידה שקשה לה לשהות במחיצתו. בוודאי לא היחידה שנרתעת מהריח. גם אם לא מתקרבים מאוד לאדם שנודף לו ריח לא נעים מהפה מרגישים את זה. (יש לנו מישהו כזה בעבודה וזה ממש לא נעים). אגב, כשזה קרה אצל הילדים שלי - מייד אמרתי להם את זה. זה לא נעים להם, נכון, והם גם מתרעמים עליי, אבל אז התשובה שלי להם היא זו: מוטב שלא יהיה נעים לכם עם אמא שאוהבת אותכם בכל מקרה, ושתהיו מודעים ותטפלו בזה, וככה לא יתרחקו מכם בחברה.

קרן נתן

New member
כמה שאת צודקת וכמה שאני לא מסוגלת

גם אני לבעלי לשעבר אמרתי והוא לי. גם לילדיי אני אומרת ומסבירה. אבך מגיע שלב בחיים שבו סוג הקשרים הוא שונה, הפגישות תכופות פחות (לא מדובר על מגורים משותפים) וגם אם יש ניצני אהבה לא תמיד אפשר לומר הכל. זה תלוי כמובן באופי של האדם וברמת הבטחון העצמי שלו. בתחושה שלי, זה יערער את בטחונו, הוא ישאל על כל אחר כך ללא הרף וזאת במידה שלא ייפגע וייעלם. כמובן שבמצב הנוכחי יש רגעים בהם לא ממש איכפת לי שייעלם אבל ביסודו של דבר אני יודעת שמדובר באדם טוב ושכסיבה להפסיק את הקשר זו סיבה מטופשת. אני מניחה שלא לכל מצב יש מוצא ולפעמים סובלים בחיים או לחליפין מפסידים בגלל נסיבות. בכל מקרה תודה לך זיגזגית.

כן, הוא ייפגע, אבל

אני, לו הייתי במקומו ומישהו היה מוצא חן בעיני והייתי מרגישה, שגם אני מוצאת חן בעיניו והייתי מרגישה, שהוא מתחמק ממני ולא הייתי מבינה למה, הייתי רוצה לדעת למה. זה שאני הייתי רוצה לדעת, לא אומר, שכולם כאלה, כמובן, אבל זה אומר, שהאופציה הזו אפשרית. כן, ללא ספק, זה לא נעים, לא לשמוע ולא לומר וזה בהחלט קשה לומר, אבל אני חושבת, שאת תעשי שרות גדול עבורו ואולי גם עבורך. תסתכלי על זה כך- בכל מקרה, את מתכננת להרים ידיים ולעזוב, למרות שהוא מוצא חן בעינייך, אז אם כבר, תעשי "מצווה" ותעזרי לו לעזור לעצמו. ייתכן, שהוא לא מודע לזה (עד כמה שזה אולי נשמע לך הזוי). תחשבי על זה, שבסך הכל, למרות שהוא ייפגע, לטווח הארוך זה רק יעזור. אני הייתי רוצה, שיאמרו לי, גם אם, כמובן, הייתי באופן אינסטנקטיבי נפגעת. אני כמוך נגד העברת מסרים בעקיפין. בעיני זה מעליב. עדיפה האמת הישירה, בעדינות ולא שישתמע כך או אחרת. אל תשכחי, שהמטרה, שעומדת לנגד עינייך בסופו של דבר טובה. זה לא שאת מחפשת לפגוע בו. ההיפך הוא הנכון ולכן את בפירוש תמצאי את עצמך "חיה בשלום עם עצמך". בכל מקרה, תכננת לעזוב אותו. בכל מקרה, הייתם אמורים להיפרד. לפחות תעשי שרות עבורו, חשוב מעין כמוהו! אני מקווה, שתעשי זאת! אני בטוחה, שתעשי זאת בדרך הנכונה! אני הספקתי להתרשם מהרגישות שלך בתוכן ההודעות שלך ואני סומכת עלייך, שתעשי זאת נכון!

אורמור

New member
הבה נתחכמה לו ובתחבולות נעשה לנו...

לא נגיד לבחור באופן ישר: צ'מע משה <והוא בכלל קוראים אותו חיים> מסריח לך מהפה! נלטף אותו ככה בעדינות, נעשה לו חנדאל'ך ונגיד לו באוזן: צ'מע איזה קטע... לאח שלי צביקה (ואת בכלל יש לך אחות ריבקה) היה ריח לא נעים (אל תגידי מסריח!!!!) והסתבר שזה בגלל שאכל בצורה לא מסודרת, היית מאמין שלא לאכול כמו שצריך משפיע על הריח שעולה מהקיבה? .... ואז תזכירי לו ת'אנשים ביום כיפור בבית הכנסת שמריחים כמו מכת מצרים בגלל הצום... ואם עדיין אין לך אומץ... אז פשוט תני לו לקרא את השרשור הזה ותבקשי ממנו להגיב...סתם כי את רוצה לבחון את דרך הביטוי שלו בכתב... במילים אחרות.... אם הוא שווה, אל תתני לפרט טכני לשבש עשי מה שאפשר כדי לתקן את ההפרעה.. ובהצלחה לך אור

קרן נתן

New member
תודה... אהבתי

נדמה לי שאם הוא היה נופל לידיים שלך הפתרון היה קל יותר
תחבולות זה לא אני והוא יעלה על זה ישר ונגיע לפגיעה. אני יודעת שאני דפוקה לגמרי אבל הרבה יותר קל לוותר...

היי היי היי..

יותר קל לך לוותר? איפה ההיגיון? אם את מוותרת מראש, וחבל לך, אז לא כדאי לתת לזה צ'אנס בשיחה ישירה?! כי אם הוא ייפגע וייעלם - אז בשורה התחתונה אין הבדל בין זה לבין ויתור עליו מראש.. הלא כן?! :)

ליידילי

New member
ולחילופין

אם אתם נפגשים אצלו: בטרם טווח פגיעה, שלפי מתיקך מברשת שיניים ובקשי ללכת לצחצח. אם אצלך: בקשי סליחה ואמרי "אני חייבת לצחצח שיניים כי... אכלתי כרוב/הייתי אצל רופא שיניים/יש לי כאב בטן/לא אכלתי כלום היום.." ואם בחוץ, תבקשי שתעברו בפארם כי את ממש חייבת לקנות חוט דנטלי ומי פה... כי - כל המוזכרים לעייל...ואז תציעי שתקנו לו גם./תשאלי איזה צבע מברשת שיניים הוא בוחר... זה - אם הולכים איתך ועל פי הראש שלך, אבל אני, מה אומר לך, לו הייתה לי בעיה כזו, או אחרת, (למשל מריחה של שוקולד על הסנטר, או של איפור שזלג, וגם ריח פה) הייתי מעדיפה בהרבה שיאמרו לי בפני, מאשר שיסבלו בשל כך ויתחבטו כה רבות אמירה כמו "אני חייבת לומר לך, ומקווה שלא תפגע, כי אתה חשוב לי,/איני מוצאת דרך לא פוגעת לומר זאת, אך האם אתה יודע שיש לך ריח רע מהפה? האם זה באמת כל כך נורא לומר זאת? ואגב - אם במקרה הדבר נובע מדלקת סינוסים אז הבחור המסכן לא מריח את עצמו ובאמת אין לו מושג.

Mastul4u

New member
בלי להרוס כלום......

להפסיק לבלבל תמוח ולהגיד ... מסריח לך מהפה, טפל בזה בבקשה. כל תגובה אחרת היא בעיה שלו ויותר שלך. אגב. הוא יכול להגיד לך לעשות שטיפה אינטימית.....

bilam

New member
תשובה מאתר סטיפס

איך למנוע ריח פה? סמן ללעוס פטרוזיליה טריה עוזר מיידית ובמקרים דחופים. חשוב להקפיד על צחצוח שיניים וצחצוח הלשון אחרי כל ארוחה וניקוי בין השיניים בחוט דנטלי. חשוב גם לטפל בשיניים ובחניכיים בקביעות אצל רופא שיניים. לעיתים ריח הפה נובע מיובש בפה - במצב כזה מומלץ לשתות הרבה ולגלגל בלשון, כדי לגרום לבלוטות הרוק להגביר את הפקת הרוק. חשוב לציין שיש מקרים בהם הריח הרע מהפה אינו קיים במציאות וזהו רק חשש עמוק של האדם המתלונן על כך - במקרה כזה ניתן להוכיח לו באמצעים שונים שאין לו ריח כזה - אם לא ישתכנע הרי שמומלץ טיפול פסיכולוגי. האתר: http://www.stips.co.il/

למעלה