שאלה מסקרנת....

מתנדב

New member
שאלה מסקרנת....

מה אתם עושים בתור מתנדבים, שעוצר אותכם שוטר ומבקש תעודת זהות, ואין לכם ת.ז. בכיס, והתעודה המזהה היחידה שיש לכם זה התעודת מתנדב, האם תציגו בפני השוטר את התעודה מתנדב? או שמא לא תציגו אותו?

אז כך

תעודת מתנדב הינה גם תעודה מזהה. אך מוזר יהיה שמישהו יהיה עם תעודת משא"ז ולא עם שום תעודה אחרת! וחוץ מזה שהיום הרבה שוטרים וגם מתנדבים שרואים מתנדב דווקא כן נותנים דוחות תנועה .(כי דווקא אתה צריך לשמש דוגמא וכו')

מתנדב

New member
אני לא מדבר דווקא על דוחו"ת...

אני מדבר באופן כללי, האם מותר לנו כמתנדבים להציג את תעודת המתנדב כתעודה מזהה?, אתה מגיע לשופר קונה בכרטיס אשראי ומבקשים ממך תעודה מזהה, או בכל מקום שמבקשים ממך תעודה מזהה, האם מותר לנו כמתנדבים להשתמש בתעודה?

Elicoz19

New member
אתן לו בע"פ

לא ירצה בע"פ אני אסביר לו שיש לי רק תעודת מתנדב, יבין. (אני מאמין)

בוא אני אתן לך דוגמה שהיה לי

הייתי בלשכת העבודה בראשל"צ (זה בניינים חדשים מי שלא יודע זה על יד הבימ"ש) היה שם אבטחה לקחתי את הלדרמן של חבר טוב שלי לתיקון- הייתי צריך להפקיד את זה שם שכחתי את הת"ז באוטו של אבא שלי היה עלי את הארנק עם תעודת מתנדב - רק לציין שזה היה עלי אף פרט מזהה- הראתי את זה לקבט"רית שם רשמה הפקדתי שם ועליתי לקומה. זה פעם ראשונה ואחרונה שאני כמתנדב השתמשתי בזה.

AvihayA

New member
חבר'ה, תעודת מתנדב אינה תעודה רשמית

זו אינה אמורה להיות תעודת זיהוי רשמית כלשהי כדוגמת תעודת זהות, רשיון נהיגה, תעודת קצין, תעודת חוגר, ודרכון. אי אפשר לזהות אדם עפ"י התעודה הזו לצורך רשמי. אני אתן לכם דוגמא ואני מקווה שרושמי הדוחו"ת בינינו יבינו: תפסתם מישהו על עבירה כלשהי ואתם מתכוונים לערוך לו דו"ח. לנהג יש את כל מסמכי הרכב (ביטוח ורשיון רכב) אבל יש לו רשיון נהיגה זמני ותעודת מתנדב קלאסית. בואו נתעלם לרגע מהסוגיה אם רושמים לעמית דו"ח או לא, ונניח שהחלטתם שהוא עבר עבירה חמורה ואתם מתכוונים לרשום לו דו"ח. מה תרשמו בסעיף זוהה עפ"י ? האם מספיק "ר.נ. + תעודת מתנדב" ? לא נראה לי !!!

AvihayA

New member
תוספת קטנה:

מה גם שבזמן שאינכם בתפקיד אין להשתמש בתעודה ... כפי שכבר כתבו כאן, הייתי מסביר לשוטר ששכחתי את תעודת הזהות בבית, מתנצל, ושואל אותו אם מספיק לו זיהוי בע"פ.

אתה צודק. . .

לגבי התעודה של הקלאסי. כוונתי היתה שבלית ברירה התעודה של היח"מ שזה עם תמונה יכולה לשמש כתעודה מזהה.

שלום30

New member
אם אני לא טועה אי נשיאת ת.ז

היא סוג של עבירה ששוטר יכול לקנוס עליה את האזרח.

בדיקה ביטחונית?

מכירים את זה שאתם מגיעים לקניון גדול או לתחנה מרכזית? תמיד יש בכניסה אבטחה. ונגיד שהגעתם עם תיק גדול ויש לכם בכיס תעודת מתנדב, האם הייתם משתמשים בה כדי לחסוך את הבדיקה?

pol101

New member
דובר ונטחן הנושא הזה

בפורום עשרות פעמים כל הצגה של תעודת מתנדב כאשר לא נמצאים במשמרת היא ה ת ח ז ו ת.

למעלה