שאלה מסקרנת

Astroo

New member
לא בקרב האנשים שאני מכיר מלימודים/עבודה

בקרב חבריי (אנשים שעלו בגילאי 14-16 לארץ), אף אחד לא התחתן לפני גיל 27.

lEchoesl

New member
זה דווקא לא תופעה מוזרה. תופעה מוזרה זה להביא ילד ראשון בגיל

35, 40. שיא הפוריות אצל האישה זה דווקא סביב הגילאים 20-25 אז מה מוזר בזה?
&nbsp

dori78

New member
תלוי אם נקודת ההשקפה שלך היא קפיטליסטית או קומוניסטית

בעולם המערבי הקפיטליסטי חסר הרחמים, מי שתביא ילד בגיל 20-25 תמצא את עצמה מהר מאוד מתקשה לפרנס אותו בכבוד.
בעולם הקומוניסטי בו את נותנת "כפי יכולתך" ומקבלת "כדי צרכך", כשהצורך נקבע ע"י הממשלה - זה לא באמת משנה במה תעבדי וכמה תשקיעי בלימודים.
בכל מקרה תשתכרי מה שהממשלה חושבת שאת זקוקה לו, לפעמים זה אפילו משתלם להביא ילד כי ככה הממשלה מכירה בצורך שלך בעוד כסף...

Astroo

New member
אני חושב שהאשמה היא לא במערכת הכלכלית, אלא בתרבות ההיכרויות

אנשים פשוט לא מצליחים למצוא זיווג עד גיל 30 מכל מיני סיבות (ביישנות, בררנות, הופעה חיצונית וכו'). לכן הרוב מקימים משפחה לקראת גיל 30 או אפילו 40.

דאלטון

New member
מה שאמרת נכון. חלקית לגבי תרבות ההיכרויות.

אבל צעירה שתביא ילד בגיל צעיר תתקשה בהמשך הדרך
כי ילדים ימנעו ממנה אפשרות לרכוש השכלה. יש הרבה חד הוריות כאלה שילדו בגיל צעיר ואז נכנסות לחיים של עוני ואי יכולת להשיג השכלה.

dori78

New member
הניסיון שלי אומר אחרת.

למרבית האנשים אין בעיה למצוא בן/בת זוג להעביר איתו את הזמן בכיף, בלי לדבר על חתונה וילדים. השאלה האם בכלל רוצים להביא ילדים.
אדם שמסיים את שירותו הצבאי בגיל 21, עובד וחוסך במשך שנה, מטייל עוד שנה, לומד ארבע שנים - מתחיל את חייו המקצועיים קרוב לגיל 30.
מרבית הסטודנטים במדינה נאבקים על הפרנסה הבסיסית, לא מתקרבים אפילו ליכולת לממן גם תינוק - על כל מה שכרוך בזה.
אני יכולה להגיד לך שכשהייתי בת 24-25 והכירו לי גברים מבוגרים ממני ב 3-4 שנים, נדחיתי על ידיהם כי הייתי "רצינית מדי" - קרי דיברתי על הקמת משפחה.

יש לי לא מעט חברים שמתלבטים לגבי הבאת ילדים לעולם בדיוק בגלל הסוגיה הזו.

Astroo

New member
"לבלות את הזמן בכיף" זה לא זיווג

כמו כן, אולי לאשה (שאיננה מכוערת מדי) זו לא בעיה למצוא גבר "שייבלה אתה בכיף". אבל לגבר שאיננו קזנובה או בראד פיט, זו בעיה לא קטנה. אני אישית הייתי שקוף לחלוטין עבור בנות המין השני עד שלא הפכתי ל-"חתן מבוקש" בזכות המקצוע המכניס.

dori78

New member
ציון ברוך יפה בעיניך?

יש לא מעט פרמטרים שגורמים לגבר להיראות מושך בעיני אשה.
אני מקווה מאוד שזאת שבחרת להיות אשתך לא נמשכה אליך בגלל המקצוע המכניס.

Astroo

New member
אמרתי שיש שתי אופציות

"קזנובה או בראד פיט". ברור שהמקצוע היווה שיקול חשוב בבחירתה של אשתי בי (לא השיקול היחיד כמובן). אבל אני מניח שאחת כמוה לא היתה אפילו מסתכלת עלי בגיל התיכון או בצבא.

dori78

New member
כלומר הבעיה היא

שחיפשת מישהי שהיכולת שלה לזהות את האיכויות שבך לא קיימת.
שמת לעצמך מטרה "להשיג" מישהי שעונה לקריטריונים מסויימים, עשית מה שנדרש ממך כדי ש"אחת כמוה" תסתכל עליך
ועכשיו אתה בא בטענות לסטנדרטים שאתה רואה בחברה, אותם סטנדרטים שאתה בעצמך נתת יד לחיזוקם.
מוזר.

TaL53

New member

Astroo

New member
לא, הבעיה היא אחרת

אנשים כמוני (ויש רבים כאלה) מסוגלים למצוא זוגיות כמעט אך רק ע"י שידוך. בעולם של היכרויות ספונטניות כמעט אין לנו סיכוי. ושידוכים מהסוג הזה מתאפשרים רק כשבנות הזוג הפוטנציאליות מרגישות שהשעון הביולוגי מתקתק ומתחילות לחפש חתן דרך מכרים, קרובי משפחה ואינטרנט.

dori78

New member
תשמע, אני לא יודעת איך אתה נראה.

עם הרבה מהדברים שאתה כותב אני לא מסכימה, אבל אתה לא טיפש בשום אופן.
אני לא מוצאת שום סיבה שתקשה עליך למצוא בת זוג בעלת תפיסת עולם דומה לשלך, אלא אם אתה מכוון לסוג מאוד מסוים של נשים.
אגב, ציינתי פעם שבן הזוג שלי נראה רוסי לחלוטין? הוא שייך לסוג שפונים אליו ברוסית ברחוב ומקוטלג אוטומטית כ"חנון".
זה לא פוגם ביכולת שלו להיות בן זוג נפלא, תומך ובעל תכונות מצויינות (בעיניי). אני גם חושבת שהוא חתיך הורס, אבל זה כבר עניין של טעם.

העובדה היא שיש לא מעט אנשים שלא מזכירים את בראד פיט בשום צורה וגם לא ממש חכמים, שבכל זאת הצליחו למצוא שידוך ראוי.
השאלה היחידה היא מה ההגדרה ל"ראוי". נראה לי שבסעיף הזה אנחנו חלוקים.

Astroo

New member
מה הקשר?

הדיון כאן הוא על כך שאנשים בארץ מתחתנים רק לקראת גיל 30 לכל הפחות. ואני טוען שעד גיל 25+ לאנשים כמוני אין פשוט שום דרך להכיר נשים (אולי רק לצורך מין בתשלום), זו הסיבה. אילו היתה לי אפשרות להשתדך, כמו בעולם החרדי, בגיל 20, נראה לך שהייתי בוחר להתנזר ממין עד שנות ה-20 המאוחרות?

Astroo

New member
המסקנה היא שתרבות ההיכרויות הספונטניות היא מעוותת

כי היא לא מתאימה לחלק ניכר מהאנשים וגורמת לדחיית הקמת המשפחה וכתוצאה מכך ליותר מחלות מולדות וכו'. וגם גורמת לכך שיש יותר אנשים בודדים ומתוסכלים.

dori78

New member
למה?

לא היו איתך בנות בתיכון? בצבא? באוניברסיטה?
אני למדתי תואר בעיצוב, במכללה שהיתה בה גם מחלקות טכניות מדעיות.
אתה יודע כמה זוגות של סטודנטיות לעיצוב וסטודנט להנדסת חשמל/מדעי המחשב/מתמטיקה שימושית יצאו משם?

מה זה "אנשים כמוך"? כאלה שלא מרגישים טוב עם עצמם במידה שמאפשרת להם לגשת לבחורה בפאב ולהתחיל איתה?

למעלה