שאלה מסקרנת

ortgal

New member
שאלה מסקרנת

קורה לכם שהבן/בת הזוג מעירים לכם בלי סוף בזמן הנהיגה או בכלל נזכרים דווקא כשאתם נוהגים להעלות ולהציף נושאים שגורמים לריב? מה נסגר?
זה מכניס אותי לאטרף וחוסר ריכוז בזמן הנהיגה.

לי אישית לא כ״כ, אבל זה מאד נפוץ.

כמעט תמיד יש את הקטע הזה שבאמת מעצבן.
אז פשוט תגידי לו שזה מוציא אותך מריכוז ושבסקשה יפסיק להעיר.

אייני

New member
מעירים על הנהיגה עצמה?

או סתם הערות כלליות?

במקרה של הערות על הנהיגה תבהירי חד משמעית שאת יודעת לנהוג מספיק שנים, ושיסתום, ושאם הוא לא מסוגל לשבת איתך בלי לנהוג - הוא לא ייסע איתך, או שהוא יישב מאחור.
בנוסף אגב הייתי סקרן מאוד לראות את הבן זוג נוסע כשגבר אחר הוא הנוהג. אם במקרה הזה אין הערות, אז זה היה מאוד מדאיג אותי - כי זה אומר שיש לאותו בן זוג חשיבה שוביניסטית שהוא לא ער אליה בכלל אפילו (או גרוע יותר - ער אליה וחושב שהיא בסדר). לא מסוגל לסבול אנשים כאלה.

במקרה של העלאת נושאים (ושל הערות כלליות) - תגידי לו פשוט שזה לא המקום ולא הזמן, ושזה מפריע לך להתרכז בנהיגה, ואת מבקשת שישמור את זה לאחר כך. אבל אל תגידי לו את זה רק בנהיגה, כי במקרה כזה זה כבר מאוחר מדיי - זה אחרי ההערה שהוא אמר, שאת בעצמך רוצה להגיב אליה ושהוא כבר במוד של ההערה הזאת. לכי אליו עוד עכשיו, תסבירי לו שכשאת מרוגזת בנהיגה קשה לך לנהוג - ושאת מבקשת שמעכשיו אם יש לו משהו לא נעים להגיד, שלא יעשה את זה בנהיגה. לטפל בזה *מראש*.

אם אחרי זה הוא *שוב* אומר משהו בזמן הנהיגה, אז תזכירי לו שביקשת ממנו שלא יעשה את זה, ותנסי להתאפק ולא להגיב. אם קשה לך להתאפק, תעצרי את האוטו בצד, במקום חנייה נורמלי או במקום שבו לא תפריעי לנהגים (לא בכביש מהיר!!!) ותדברי איתו. זה לא רק בשבילך, זה גם בשביל הנהגים האחרים - נהג שנוהג במצב רגשי קשה, פלוס באותו הזמן רב עם בן הזוג שלו, זה נהג שעלול בפירוש לעשות תאונה. זה מסוכן, גם בשבילכם, וגם בשביל הנהגים האחרים שעל הכביש.

באופן כללי - אם הוא ימשיך ויתעקש שוב ושוב בנסיעות למרות הבקשות שלך, אז באמת שאין לי מושג מה יש לך לבזבז איתו את הזמן - זה אומר סביר להניח שאתם רבים לא מעט, ויותר מכך - זה אומר שבנסיעה, כשהוא שותק לידך (בד"כ בנסיעות השתיקה עולה מהר יותר) - אז מכל הנושאים קופצים לו לראש הנושאים הבעייתיים לגבייך ולגבי הקשר. בעיניי זה דיי רמז לגבי מה שהוא חושב על הקשר ועל העתיד שלכם. אולי אני קופץ קצת באוויר בניתוח הזה, אבל באופן כללי לא הייתי מבזבז את זמני על מישהי שאני רב איתה המון, ועוד בעיקר בנסיעות, שלא מסוגלת לכבד את הבקשה שלי לפתוח את זה בזמנים אחרים.

זה מסוכן

חוסר ריכוז בנהיגה יכול לגרום לתאונה קטלנית. אם החבר לא מסוגל להימנע מלבלבל את הנהג, מוטב שלא ישב אתו ברכב.

tch111

New member
זה מזכיר לי בדיחה, ניתן להשתמש גם כעיצה!

גבר נכנס למטבח בזמן שאישתו בישלה
ואמר לה
"תקתיני את האש, תערבי היטיב את התבשיל,
תכסי את הסיר, תוסיפי מים", וכך בלי סוף עיצות
אישתו התעצבנה לבסוף ואמרה לו
"תפסיק כבר, מה אתה עושה, זו לא פעם ראשונה שאני מבשלת"
"אני עושה בדיוק בדיוק מה שאת עושה כשאני נוהג"
ענה בעלה.

אורטל987

New member
מזכיר לי את אבא שלי דווקא..

עזבי את זה שבהתחלה הוא התנגד לזה שאני אנהג לבד בלילה.
היום אני אמנם כבר עם בן זוג קבוע שדואג לי לא פחות, הערות על הנהיגה שלי הוא לא מעיר כי הוא זה שבד"כ נוהג אבל דווקא הוא זה שלא מסוגל לעשות שני דברים בבת אחת. למשל לנהוג ולשוחח - הוא מפספס יצאה למחלף..
מה שכן מאז שהתקנו באוטו מערכת התרעה אני יכולה להגיד לך בוודאות שזה בדיוק הפתרון לנושא הזה של תאונות שנגרמות מחוסר ריכוז בנהיגה.

אורטל987

New member
בטח שמעת על כל מיני מערכות בטיחות לרכב

כמו אלה שפיתחו למניעת שיכחה של פעוט ברכב. בכל אופן איווקס היא מערכת בטיחות חדשנית שמתריעה בזמן נסיעה ע"י ציפצוף אם נגיד לא שמרת מרחק, או שיש בלימה פתאומית וסכנת התנגשות, או במקרים של סטייה מהנתיב וכו'.. מאוד יעיל במקרים של חוסר ריכוז אני בדיעה שזה עוזר לסגל הרגלי נהיגה נכונים.

למעלה