שאלה מסקרנות...

שאלה מסקרנות...

לאלו מכם שיש ילדים גם הילדים שלכם שמנים? אני שואלת את השאלה כי יש סטיגמה שאם הורים שמנים גם ילדים שמנים ולא רק בגלל הגנים אלה מכיוון שהורים שמנים נותנים הרבה אוכל לילד.. מה אתם אומרים על הסטיגמה? אם במקרה השאלה הזאת פגעה במישהי/ו אני מתנצלת מראש פשוט אני סקרנית לדעת מה אתם חושבים על הענינן.. שיהיה לכולם המשך יום נעים ורק בשורות טובות בע''ה!

לא.

אין לי ילדים אבל אני יכולה להעיד כי 2 ההורים שלי כשהתחתנו היו מאוד מאוד רזים ואני שמנה וגם כיום הם אנשים ממוצעים

אמממ.. אצלי הילדים קטנים

והתחתנתי עם גבר נאה ורזה להפליא אז יש סיכוי של 50% שיצאו שמנמנים וחמודים ומקסימים כמו אמא וכל השאר .... בערך 50% שיצאו חתיכים מדהימים מאמממממים כמו אבא מה שלא יהיה אני יצאתי שמנמנה כמו אבא וגם האחים שלי אמא שלי רזה מטבעה וזה לא עזר לנו...

דריה27

New member
אצלי במשפחה

אמא שלי לא מאוד רזה ,אפשר לומר שהיא ממוצעת, אבל אבא שלי הוא בעל נטיה להשמנה בפעם האחרונה שראיתי אותו הוא היה שמנמן, אבל זה היה מזמן. בכל מיקרה הם התחתנו רזים. אח שלי רזה, כי הוא שומר על תזונה ועושה המון ספורט, בתקופה שלא עשה הוא ישר השמין.

לפי דעתי בדרך כלל ילדים שמנים

קשור בגנים של ההורים אבל לא רק.. אצלי למשל שני ההורים רזים ואמא שלי ממש רזה וכשאני ואחים שלי הינו ילדים הינו כולנו ממש רזים ולא אהבנו לאכול.. עכשיו אני בת 19 אני עדיין נחשבת לרזה אבל אני אוכלת המון ויש לי כבר בטן והתמלאתי ואחותי התחתנה וגם עלתה קצת ואח שלי שהוא התחתן עלה הרבה הוא כבר מלא... ככה שלא תמיד גני עוזרים זה תלי כמה אוכל מכניסים לפה.. יש לי חברה שיש לה נטיה להשמנה אבא שלה שמן ואמא שלה רגילה וכמה שהיא תנסה לשמור תמיד יהיה לה מבנה גדול כי זה פשוט הגנים שלה... אני חושבת שהורים שמנים לא צריכים לדחוף לילדים שלהם כמויות של אוכל ( אני לא אומרת שכולם עושים את זה) אבל אני אישית מכירה המון הורים שמנים שהילדים שמנים בעיקר כי הם מאכילים אותם הרבה...

jesie12

New member
יש לי 2 מתבגרים

חטובים וחתיכים
שניהם עוסקים בספורט אני שמנמנה ואבא רזה ההורים והאחים שלי רזים

נכון, זה לא רק עניין של גנים

אבל זה גם לא רק בגלל שההורים דוחפים הרבה אוכל. ילדים קולטים הכל. הכל חודר לתת-מודע שלהם. חלק גדול מעניין ההשמנה הוא ההתעסקות באוכל באופן תמידי. נראה כאילו כל היום סובב סביב אוכל. מתי הארוחה הבאה? מה יש לאכול? האם יש מספיק אוכל לכולם? אוהב/לא אוהב את האוכל ועוד ועוד. (שלא לדבר כמובן על טיולים קטנים למטבח במהלך כל היום רק כדי לפתוח את המקרר.) אם ההורים עושים את זה, גם הילדים יעשו את זה. (אולי לא כולם, אבל מנסיון אישי, הרוב.) אם האבא קונה לעצמו ממתקים ושטויות- אפילו אם זה רק בשבילו- הילדים לומדים שזה בסדר, רוצים גם. זה עניין של חינוך וזה נכון להרבה מאד תחומים בחיים כמו יחס לאנשים או בלאגן בבית.

למעלה