שאלה מסקרנות

גרמיש

New member
שאלה מסקרנות

מה קורה כשמישהו רוצה לבקש אזרחות אירופאית, ממדינה לה הוא זכאי מתוקף הורשה. (גרמניה, פולין, רומניה וכו') לסבא/ סבתא היתה אזרחות לפני שעלו ארצה. בדר"כ ההורה של אותו אדם צריך להוציא אזרחות ואח"כ האדם. מה קורה אם ההורה לא רוצה, אין קשר עימו, הוא נפטר?

בקר12

New member
נא לפרט אם רוצים תשובה רצינית

מה בדיוק הנסיבות ועל איזה מדינה מדובר? יש גם הבדל בין הורה שלא רוצה ובין הורה שנפטר - לא? לכל מדינה הכללים שלה.

גרמיש

New member
כמו שאמרתי סקרנות

אבל אם אין לך בעיה לענות תיאורטי, אז נגיד מדובר בפולין. והורה שלא מוכן, מתוך אידיאולוגיה, לעשות תהליך של הוצאת אזרחות פולנית בגלל מעורובותם בשואה. והילד כן רוצה. זה דברים ששמעתי עליהם. מה קורה במצב כזה? ושוב, מקווה שמותר כאן גם להתפלסף...

בקר12

New member
עד כמה שידוע לי, כל דור צריך

לעשות אזרחות פולנית ואי אפשר לקפוץ דור. במקרה של הורה שעדיין בחיים אך אינו מעונין לא נראה לי שאפשר לקדם את הנושא ללא שיתוף פעולה שלו.

גרמיש

New member
אז לפחות החוק נותן תשובות ברורות

אני עדה לשאלות מאד מורכבות שעולות בהקשר זה, שהן אולי ברמה פילוסופית ואתית ויחסי משפחה. מה הזכות של הורה לקבוע לילדו הבוגר אם יוכל לממש זכות שמקורה בסב, ומצד שני כיבוד אידיאולוגיה של ההורה ובחירות שלו, מקומה של השואה בחיינו היום. הדילמה מועצמת, לפחות במקרה שאני מכירה, כשההורה נפטר ואז מה עושה ה"ילד" מכבד את רצונו של ההורה או הולך אחר רצונו הוא. התנהל דיון על כך גם בתקשורת לפני כמה זמן, ועניין אותי הצד החוקתי. אז תודה רבה.

TrigATUSA

New member
אזרחות היא לא "זכות"

זה כמו שתגידי שהורה "חייב" לקנות לך דירה כי יש לך "זכות" לבית מי שלא מסוג לכבד את הרצון של ההורים שלו בנושא הזה הוא בזוי בעיני

CeruleanCat

New member
רק בהקשר הזה או באופן כללי יותר?

לא כדי להתחיל ויכוח, אלא כדי להבין יותר למה אתה מתייחס. ללכת בניגוד לרצון ההורה בזה בזוי גם אם התהליך לא מחייב את ההורה להחזיר את אזרחותו? (במקרה פולין, נניח לאחר מות ההורה או מתוקף זכאות אחרת), או במדינה שפחות מקפיצה את פיוז השואה? ואם לא מדובר בהורים אלא באחים או בקשר משפחתי אחר?

TrigATUSA

New member
לצפות מהורה שיקבל אזרחות שהוא לא רוצה

רק בגלל שלך זה נוח השואלת למעלה העלת את זה לדרגת דיון מוסרי, האם להורה יש "זכות" לא לקחת את האזרחות למרות ש, רחמנא ליצלן, הילד ממש ממש רוצה אזרחות

CeruleanCat

New member
כלומר, בהחלט צריך לכבד

ששהורה לא רוצה את האזרחות, אפילו שהוא נחוץ בדרך לאישור אזרחות לילד.

למעלה