שאלה מספר 2

דספרדו

New member
שאלה מספר 2

האם הרשת-הצ`ט הינה דבר שוויוני? האם מטשטש ההבדל בין גבר לאישה? האם תארים למיניהם גורמים למעמדות כאן בצ`ט? האם הגיל באמת משנה? ו או אפילו מיקום גאוגרפי.. רק זורק כיוונים... את דעתי אוסיף יותר מאוחר נ.ב. רק לא לענות מיד אלא לקחת רגע מחשבה... טוב נשתמע..(נשתמע?)

ללה ה

New member
דעה

דספרדו כמו מחוץ לצ`אט כך גם פה, הכל בעיני המתבונן. ההבדלים בין המינים מטשטשים כמו שהם מתחדדים, התארים מרשימים כמו שהם מגוחכים, הגיל משנה כמו שהוא בטל בשישים וכן הלאה... דינמקות של מפגשים. בצ`אט כמו מחוצה לו, רשת סבוכה של אינסוף דרכים ומפגשים. רק התדרים קצת שונים. זה כל הקסם, לא? ללה

יפעת*

New member
ישבתי וחשבתי...

אני לא חושבת שהבדלים בין המינים מטשטשים ברשת. עדיין מי שמוטרד לרוב הן נשים, למרות ששמעתי גם על כמה גברים שפנו אליהם בכל מיני הצעות מגונות ומגוונות, על פי שמועות, אף אישה ברשת לא עושה סקס וירטואלי (מסתבר שכולם גברים) וכל הגברים הם כובשים מצויים......בקיצור החיים חודרים לרשת בנושא הזה. אני לא חושבת שיש יוקרה או מעמדות על פי מקצוע, וממילא כולם אנשי מחשבים או עורכי דין או פסיכולוגים....כיוון שלא ניתן להוכיח השתייכות מעמדית, אני חושבת שההתיחסות ברשת היא על פי יכולת השיחה של השותף ולא הסטטוס החברתי כלכלי שלו מחוץ לרשת. בעניין הגיל והמקום זה נורא תלוי בצורת השיחה ובדרך בה אתה משוחח, וכמובן בכוונות שלך אם אתה פותח בשאלון המוכר: מאיפה? בן כמה? נשוי? או שאתה בוחר קודם כל לשוחח ודרך השיחה לדלות את הפרטים על האדם איתו אתה משוחח. במקרה הראשון גיל ואולי אף מקום יכולים להשפיע על ההתיחסות, במקרה השני, אם השיחה נעימה ומעניינת, למי איכפת. ועכשיו לעניין הכוונות, במידה ויש כוונות ליצור קשר כל שהוא ברשת או מחוצה לה, אני מאמינה שגיל ומקום מגורים כן יהוו שיקול, אם הכוונה לסטטוס ברשת לפי מקום מגורים, אני לא חושבת שיש לכך השפעה כל שהיא. תמשיך לשאול ולחקור זה נהדר יפעת

דספרדו

New member
שתי מילים

תודה תודה... וכן...אני אמשיך (נכון שאמרתי שתי מילים...אז טיפה שיקרתי)

...ים

New member
יפעת

אהבתי את ההתייחסות העניינית שלך ולדעתי היא גם נכונה

דספרדו

New member
דעתי..

מודה שהפעם התשובה שלי קצת.... אייך לומר אני חושב שהתשובה לשאלה/ת הנ``ל נמצאת עמוק בתוכנו והינה אישית ומאוד תלוייה בנקודת ההשקפה של המצטצט בצורה שהינו מקבל את הצ`ט.. אם הוא עושה הקבלות למציאות אזי..כן יש אפלייה... אבל (תמיד יש אבל..) אם המצטצט מבין שבעצם כולנו(לפחות רובנו).. מסתתרים מאחורי מסיכה, ויכולים לענוד-בהשאלה כמובן כל דמות שנרצה..אז האפליה אם יש הינה רק האפלייה שאנו יוצרים (אפלייה=אשליה?) טוב אמרתי שהתשובה לא ממש..ברורה

...ים

New member
דוד יקר

קראתי ולקחתי זמן למחשבה... ראשית אני שמחה שאתה בוחר לשתף אותנו בהרהורי ליבך , אני חושבת שזה פשוט נפלא שהמדיום הזה מאפשר להתחלק במחשבות, בשאלות, בהרגשות וברעיונות ושאנשים כמוך וכמו אחרים רבים מנצלים את ההזדמנות שנפלה בחלקם. וכעת אתייחס לנושא עליו דיברת: אומנם המדיום הווירטואלי שונה במידה כזאת או אחרת מהחיים האמיתיים שמחוץ לאינטרנט אך אין ספק שדפוסים וכל אותם דברים אחרים שמוצאים ביטוי בעולם שלנו מקבלים ביטוי גם בצאט ולכן אני חושבת שאי אפשר להפריד בעניין הזה את צורת החשיבה והתפיסה שלנו לגבי הבדלי מין, מעמדות וכו.. בחיים מהצאט. לרוב הדבר תלוי באדם עצמו ותפיסת עולמו. משמע, מי שבוחר להתייחס לאדם לפי צבע, מין, גזע, סטטוס חברתי כלכלי גאוגרפי וכו.. יעשה זאת גם במפגש עם האנשים בצאט וזאת עובדה. מה שכן לדעתי, הצאט במידה מסויימת הינו בבחינת הזדמנות שחבל לפספס ולו רק מכיוון שהוא נותן לנו אפשרות להתנתק גם אם רק לשעות ספורות מאותם דפוסי חשיבה ולהנות מהאפשרות להכיר מגוון של אנשים מבלי להתייחס לכל אותם קרטריונים שבדר``כ מאוד משפיעים על האינטראקציה בחיי היום יום ופשוט להנות מכל אותם אנשים נפלאים . אני שואלת את עצמי האם מהבחינה הזאת הצאט אולי מאפשר לנו לחוות את הקשר הבינאישי מחדש ולחוות מעין ``חוויה מתקנת``? , מי יודע ימים יגידו. אני אישית נהנית מההכרות נטולת , במידה מסויימת, כל אותם גורמים שמשפיעים בדר``כ במפגשים בינאישיים ואני יכולה להעיד שזה פשוט נפלאאאאאאאאא להכיר את האנשים בצאט כפי שהם בוחרים להציג את עצמם ומזווית קצת אחרת. ים...

למעלה