שאלה מסוג שונה....

שאלה מסוג שונה....

אני גרה עם שותפה כבר מנובמבר -לפני חודשיים עברנו יחד דירה בדירה הקודמת לא היה מקום בחדרים והיה לנו חצי חדר אז שם שמתי את המחשב שלי (כי שלה לא היה בסדר) ונתתי לה חופשי להשתמש בו כמו שרשמתי לפני חודשיים עברנו דירה - ליותר קטנה אך החדרים ממש גדולים ומן הסתם שמתי את המחשב בחדר שלי - יש לי גם פינה נחמדה שכזו :)) השותפה שלי לוקחת עכשיו קורס במחשבים וחייבת מחשב, אז היא קנתה מחשב משלה (יש לה גם פינה בחדר למחשב) והיא רוצה מן הסתם להתקין אינטרנט לטענתה, יש דבר כזה שנקרא ראודר ככה ששתינו נוכל לגלוש ביחד - הבעיה שזה עולה 300-350 ש"ח והיא שואלת אותי אם אני רוצה להשתתף איתה - האם אני צריכה או שזה בעיה שלה?

Mi Sh Mi Sh

New member
ראוטר- נתב על אחוטי

אני לא יודעת, אני אישית לא הייתי משתתפת. לך יש את החיבור שלך, אם היא רוצה היא מוזמנת לעשות לעצמה חיבור בנפרד או לקנות לעצמה את הראוטר. במקרים כאלה אני לא אוהבת לתת לשותפים שלי 'לעלות לי על הגב'. עם כל הרצון הטוב ועל כל הנדיבות (שקיימת יותר מדי בשפע) בסכומים כאלה ובמקרה כזה שזה רק לטובתה תעשי את השיקולים והחישובים. לי אין כסף מיותר להוציא על משהו שלא ישמש אותי. אני משלמת בעצמי על החיבור שלי, למה לי לשלם כדי ששותפים שלי יגלשו?

ואם הם ישתתפו איתך בתשלום?

זה יוצא הרבה יותר זול מאשר שני חיבורי אינטרנט נפרדים, לכל אחת מהן.

Russet

New member
עוברת לדירה לבד אבל...

לדעתי הכסף הזה שאני מוציאה חוסך לי כאבי ראש. ההפרש לא היסטרי ועדיין ההעדפה שלי הייתה לשלם לעצמי ולדעת בדיוק מתי יורד וכמה במקום לשלם ואז לגבות את הכספים. השנה היו לנו הרבה בלאגנים, דירה של 4 אנשים ושתי שותפות שכבר ספגנו את כל מה שהן היו צריכות לשלם. אין סיבה שאני אסבסד מישהו, אלא את עצמי. לא כך?

זה מקרה אחר

פותחת השרשור הציבה מקרה שונה. אגב, לגבי בעיה עם שותפות כמו שהיו לך שנאלצתם לספוג את מה שהן לא שילמו, יש לזה פיתרון פשוט: מחלקים את התשלומים בצורה כזאת שכל אחד אחראי לתשלום אחר, כמו שפותחת השרשור אמרה שהשותפה שלה שילמה ועד בית והיא שילמה על הכבלים. גם אצלנו זה ככה, והרבה יותר קל להתחשבן.

כן אבל תסכימי איתי שזה משהו שונה

אם אני הייתי צריכה לחבר היום אינטרנט אני לא הייתי בכלל פונה לשותפה שלי - בתכלס זו בעיה שלי...

habubnik

New member
את לא צריכה, אם יש לך חיבור משלך

גם אח"כ תתחילו לריב על רוחב פס (נאמר אם מישהי מורידה משהו, ולשניה פתאום זוחל האינטרנט) - בשביל מה לך?

אתן יכולות לעשות את מה שאנחנו עשינו

קנינו את הראוטר ביחד ואנחנו מתחלקות בתשלומים האחרים. תעשי חישוב כמה כסף יחסך לך אם היא תשתתף איתך בחיוב של האינטרנט (כולל התשתית של בזק/כבלים), ואם זה יצא לך יותר מ-150 ש"ח של ההשתפות בראוטר, זה יוצא לך די משתלם. אם אני לא טועה, כשמחשבים את זה לשנה זה יוצא משתלם.

בעיקרון כרגע אנחנו מתחלקות

בכל החשבונות. את הכבלים אני משלמת בישראכרט ועד היום היא לא החזירה לי כסף ב 4 חודשים הראשונים היא שילמה על הועד, לפני חודשיים עברנו לדירת קרקע ואין לנו שכנים וועד

בדירה הקודמת

התחלקתי עם השותף שלי בעלות הראוטר ובעלות של האינטרנט. יש לך 2 אפשרויות- לקנות ראוטר ולהוסיף אותו לחיבור שלך או שהיא תקנה חיבור משלה לאינטרנט ויהיו לכם 2 חיבורים בדירה. העלות של ראוטר + קו אחד היא יותר זולה מ-2 קוים בבית לכן היא עדיפה כלכלית. השאלה היא איך תחלקו את התשלום. אם היא צריכה לשלם על הראוטר וגם להתחלק איתך חצי חצי בהוצאות קו אז זה לא הוגן ולא משתלם לה. לדעתי תתחלקי איתה בתשלום של הראוטר וגם בקו ולאורך זמן זה ישתלם לשתיכן. אם אתן כבר קונות ראוטר ועושה רושם שלשתיכן אין ממש מושג איך להתעסק איתו אז כדאי לכן לקנות ראוטר דרך חברת התשתית שלכם (בזק או HOT) כי הן מוכרות ראוטרים עם תמיכה יותר בזול ממה שהוא עולה בחנות. קניה בחנות ולא מחברת תשתית אני ממליץ רק למי שיש לו ידע בסיסי בהגדרת רשתות כי אז הוא נשאר בלי יכולת לפתור תקלות חיבור לאינטרנט כי חברות האינטרנט לא תומכות בראוטרים פרטיים.

למעלה