שאלה מסובכת

asaf2000

New member
שאלה מסובכת

יש לי מחבת טפלון שיחדתי אותו שיהיה חלבי. עברו יותר מ 24 שעות מאז שאולי בישלתי בו משהו חלבי. ואז בישלתי בו מאכל פרווה שמנוני שנגע לפני כן בבשר. מה קורה עם המחבת שלי? חלק אמרו לי שהגעלה בטפלון לא מועילה וחלק אמרו לי שאולי אני בכלל לא צריך להגעיל...אני כבר מבולבל..

א77

New member
השאלה מאד כללית.

אבל ייתכן שהנגיעה בבשר היתה ממש לא ממשית, ואפי' לא היה אחד בשישים ועאכו"כ שהבשר לא היה ממשי כלל. צריך לבדוק את הנושא יותר במוחשיות. אגב, נושא הטפלון, אם אין הגעלה מועלת בו, אזיי איך הוא הוכשר מיד לאחר הקנייה. (פרט לטבילתו אם הוא מוצר של עכו"ם).

asaf2000

New member
המממ

איך באמת הוא הוכשר? לא יודע...עכשיו כשאתה מזכיר... טוב יאללה נקנה מחבת חדש וזהו... :-|

נתערבבו פה מס' דברים.

א. מחבת טפלון חדשה א"צ להכשירה משום שציפוי הטפלון נעשה בחום מאד גבוה. אם היא מתוצרת חוץ יש להטבילה. ב. במקרה שציינת א"צ לעשות דבר מעבר לשטיפה יסודית. ג. ניתן להכשיר טפלון בהגעלה. ברכה והצלחה.

yDaved

New member
חשוב להדגיש

נגיעת שני דברים צוננים ויבשים כמו גבינה צהובה אינה אוסרת כלל ובלחים יש לשטוף אותם וברותחין יש לשאול רב

asaf2000

New member
הבעיה היא

שנגעו הבשר והפרווה והם היו לחים ואת הפרווה הלח בישלתי במחבת.

א77

New member
ואפרופו, ביטול ברוב וקביעות

ומחצה על מחצה. וכל ההלכות הללו. היום זכיתי לסיים מסכת עם שומעי לקחי. כבר מזמן אמרתי להם שמיכיון שאנחנו קובעים עתים לתורה, הרי זה נחשב יותר מלימוד של עשר שעות ביום. מיכיון שזה קביעות אפילו שזה רק שעתיים. וכך למה? מיכיון שההלכה היא "כל קבוע כמחצה על מחצה דמי". [בעשר חנויות שאחת מוכרת טרפה והתשע כשר, וקנה בשר ואינו יודע מאיזו מהעשר חנויות, הרי הבשר אסור, מיכיון שחנות הטרפה היא קבועה, ואינה בטלה ברוב, וכל קבוע כמחצה על מחצה דמי]. הרי שלכך נקרא הדבר "קביעת עתים לתורה" וכך יש ערך לעתים הקבועים כאילו עסקת בתורה מחצה על מחצה, היינו י"ב שעות בכל יממה.

א77

New member
לא, ממש לא.

כבר המשכנו במסכת הבאה. כמובן שעשינו סיום עם שתיית לחיים. במקום יש גם כולל לאברכים מצויינים. וכשהם שמעו שבאולם הסמוך אני הולך לסיים. אחד מהם התארגן וערך שולחן. אני קניתי לפני השיעור שני פסי עוגה ובקבוק 777. והנה הם השתתפו גם. הוסיפו פי שלוש. ושמחת התורה היתה גדולה.

למעלה