שאלה מנסיונכם

חן חן40

New member
שאלה מנסיונכם

במהלך כיתות א' ו-ב' בני טופל על ידי פסיכולוגית פרטית ומטפל קוגנטיבי- התנהגותי. כל זאת כי חשבתי שהתנהגותו חסרת השקט, ההיפראקטיביות שלו, הקושי להתרכז ולהתארגן, נבעו מכך שבמהלך השנה שהיה בגן חובה, הוא חווה שני אובדנים של מוות סבתא קרובה וגירושינו- הוריו. אחרי שראיתי שהטיפולים הללו לא הועילו, התחלתי, על דרך האלימיניציה לערוך לו איבחונים, אחרי איבחון דידקטי ודינמי הופננו לאבחון TOVA שם עלה שהוא סובל מADD,על בסיס נוירולוגי ולא רגשי כדברי הד"ר. שאלתי היא, האם אחרי כל הטיפולים שעבר הילד יש צורך, כפי שבכל מקום מומלץ, להוסיף לטיפול התרופי שהיום מקבל, עוד טיפול פסיכותרפויטי, קוגנטיבי- התנהגותי וכו'? אציין כי במסגרת בית הספר הוא החל טיפול שבועי על ידי המתמחה של הפסיכולוגית של בית הספר, וגם נמצא שעה בשבוע עם המורה למחשבים ועושה איתה פרוייקטים לכיתה, לשכבת גילו ואפילו לכל בית הספר. המטרה של תמיכה זו היא להעלות את דימויי העצמי והחברתי שנפגע מאוד במהלך השנתיים הראשונות. סליחה על ההצפה בפרטים אבל כנראה גם אני מוצפת ותודה מראש על ההתייחסות.

חן חן40

New member
אני יודעת

תודה על התגובה, אני יודעת שתרופות לבד אינן מספיקות. אבל האם ניתן להסתפק בטיפול התמיכתי שמקבל במסגרת בית הספר זאת בעיקר לאור העובדה ששנתיים קודם לכן הוא טופל אצל פסיכולוגית קלינית לילדים ואצל מטפל התנהגותי-קוגנטיבי.?

zivadina

New member
הצעה

לדעתי האישית והבלתי מקצועית, אם כל הטיפולים לא הועילו, צריך עכשיו לתת הזדמנות לטיפול התרופתי במשך זמן מה. הכי חשוב להגיע למינון שמשפיע על הילד לטובה הן בתחום ההתנהגותי והן בתחום הלימודי. רק במידה שהבעיות תימשכנה, תפני לטיפול נוסף. אני לא מאמינה בלסחוב הלאה טיפולים שלא עוזרים.

zivadina

New member
ועוד משהו

מה פתאום נוירולוגית קובעת שהבעייה שלו נוירולוגית ולא רגשית? לנוירולוגית יש אכן הסמכה לאבחן הפרעת קשב (שהיא בעייה נוירולוגית) אבל אין לה שום הסמכה לחוות דעה בנושאים הקשורים לבריאות הנפש. אגב, הפרעת קשב היא אכן נוירולוגית, אבל עלולה בהחלט להשפיע על התחום ההתנהגותי והרגשי. מציעה לך לתת קודם כל צ'אנס לכדור. איזה סוג כדור, איזה משקל כדור ומה משקל הילד?

חן חן40

New member
תודה רבה

והנוירולוג החליט שהפרעת הקשב היא נוירולוגית לאחר שהילד אובחן וטופל פסיכולוגית, אחרי אבחון דידקטי ואבחון דינמי רחב. עד היום בבוקר הוא קיבל ריטלין 10 מ"ג והיום העלנו, בהמלצת הנוירולוג, עוד חצי כדור בשעה 11:00, לאחר התדרדרות צפויה. הצפי היה כי הילד גדל פיזית ולכן בפגישת המעקב לפני כחודשיים הכין אותי הנוירולוג לכך. והיה נפלא גם לימודית, גם התנהגותית וגם בצהריים בבית עם אחיו בשעות הצהריים, ואפילו אחרי הצהריים בחוג שחיה הוא היה נפלא. השאלה אם הכדור וחצי יהיה טוב לטווח ארוך. שוב תודה חנה.

zivadina

New member
לטווח ארוך

כל כדור נמדד לפי גודל המנה ומשך ההשפעה. היות שהילד גדל, חילוף החומרים שלו משתנה ומשקלו עולה, והיות שהצרכים שלו משתנים (למשל, יום הלימודים מתארך), צריך כל פעם להתאים מינון אחר, ולכן יש המלצה על מעקב פעם בחצי שנה. כדי להחליט אם מינון מתאים, לא מספיק יום אחד מוצלח אלא לפחות שבוע. הנוהל בהתאמת מינון הוא, מציאת המנה המתאימה של ריטלין "רגיל" ואחר כך לתרגם אותה למנה דומה של סוג ארוך טווח יותר (SR, LA, או קונצרטה). אני מזכירה לך שריטלין "רגיל" משפיע עד 4 שעות בכל גודל של מנה. תמיד להיות עם יד על הדופק ולבחון את תפקוד הילד בבית, בבית הספר ובמסגרות אחרות, כדי להחליט אם צריך שינוי מינון או טיפול נוסף. את מוזמנת להצטרף להתמודדות היומיומית שלנו עם הפרעת קשב ורכוז. בהצלחה!!!

חן חן40

New member
האמת היא

שהצטרפתי אליכם, אבל בעיקר קוראת ולומדת פאסיבית. מנסה ליישם חלק מדרכי ההתמודדות, בעיקר מול התנהגותו בבית בשעות אחר הצהריים, המרדף הבלתי פוסק על כל דבר שעליו לעשות. מתיש, אבל יש תגמול כי הוא ילד חם מחבק ומנשק. ברשותך עוד שאלה קטנה. אם אמצא שכדור וחצי של ריטלין "רגיל" עובד טוב האם כדאי לעבור לקונצרטה או להישאר עם כדור וחצי? האם יש הבדל מהותי? יום טוב חנה

דליה.ד

New member
טיפול מערכתי

מאחר ויש לי גם ילדים גדולים אני יכולה לספר לך שבעיקר ביקשנו עזרה נוספת לכדור בתחנות חיים שונות, למשל במעבר לחטיבת הביניים ולחטיבה העליונה או כאשר היה איזה משבר שדרש התערבות נוספת כלשהי. בכל פעם אנו, ההורים, נדרשים לבצע הערכה מחודשת (בשפה מקצועית "הערכה מעצבת") ולהתאים את הטיפול לילד (ולא להיפך....). אם כרגע הדברים זורמים על מי מנוחות לא כדאי להציף אותו ולהסתפק בטיפול תומך מינימלי מאחר ויש לקחת בחשבון שיהיו תקופות שידרשו התערבות מעמיקה יותר ורחבה יותר או אפילו שונה לחלוטין. בכל מקרה מומלץ מידי פעם לבדוק התקדמות, שינוי ולנסות להגיע להחלטה מה יהיה הכי טוב עבור הילד בנקודת הזמן בה נמצאים. בהצלחה!

חן חן40

New member
תחושת בטן

האמת היא שכשקראתי אותך דיי נרגעתי, כי זו היתה הרגשתי. הילד עבר שנתיים של איבחונים וטיפולים ונסיונות שונים ומשונים ורק השנה הדברים החלו לזרום, כמו שאמרת, על מי מנוחות. ובתחושת הבטן שלי, הבנתי שהכי נכון עבורו היום, זה להסתפק בטיפול התומך שניתן לו במסגרת בית הספר, שאני חייבת לציין, מאוד הולכים לקראתו ורוצים בטובתו. אבל אני עם היד על הדופק, אני בקשר קבוע עם מהחנכת, והפסיכולוגית ובהחלט קשובה, לכן גם העלתי השבוע את מינון התרופה, למרות שהרופא כבר המליץ לי לעשות זאת לפני כחודשיים, רק עכשיו היה צורך. תודה לך ובכלל לפורום הזה שקיים עבורנו, מאוד חשוב שיש עם מי לחלוק, אל את מי לשתף ולשאול. ערב טוב וחמים חנה

למעלה