שאלה ממש דחופה

alon711

New member
שאלה ממש דחופה

לא יודע איך הגעתי לגילי המופלג וטרם אני יודע בוודאות איך כותבים: 1-איכשהוא או איכשהו... 2-מתישהוא או מתישהו 3-כלשהיא או כלשהי 4-תהיה או תהייה תהי או תהיי הכוונה היא כמובן לכתיב מלא ... תודה מראש למשיבים ומתנצל מראש על הבורות (
)

babar1

New member
אני כמעט בטוח:

1. איכשהו 2. מתישהו 3. כלשהי 4. (היא) תהיה, אבל במשמעות של מחשבה זה תהייה.

בסג

New member
../images/Emo45.gif

ולגבי "תהי" או "תהיי", זה תלוי אם מדובר ב: "תהי f פונקציה מוגדרת ב..." (או כאן, למשל) או "את תִהיי הילדה הכי..." (או פה, למשל)

alon711

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo67.gifאויייייייייי

זה אומר שכתבתי כבר המון זמן עם טעויות גסות שכאלה, כולל במכתבים רשמיים. בושה וחרפה! אבל רגע-אתם בטוחים שזה בלי ה"א", נכון?

or99

New member
עצם זה שכתבת מתישהו...

ואיכשהו במכתב רשמי זו בעיה. ככל הידוע לי אלה לא מילים תקניות.

גנגי

New member
נכון.

רק "......כלשהו" הוא תקני. כלומר, במקום "מתישהו" ניתן לכתוב "בזמן כלשהו".

uriozmor

New member
מילון ההווה חצי מכשיר את "איכשהו"

הוא אמנם מציין "עממי" (תחת "איך"), אבל לא "רווח" או "לא תקני", שזה מה שהוא אומר בדרך כלל כדי לשלול תקן.

גנגי

New member
מילונים הם מילונים,

והאקדמיה היא אקדמיה. מי שמוסמך להחליט מה תקני ומה לא היא האקדמיה, ורק היא. מי שמקבל או שלא מקבל את תכתיביה של האקדמיה עושה זאת על דעתו הפרטית, בין אם הוא מילונאי שמוציא מילון לאור, ובין אם הוא אדם פרטי שיודע מה האקדמיה החליטה, ומחליט לפעול על פי שיקול דעתו ולא על פי שיקול דעתה. גם אני לא מקבלת כל החלטה של האקדמיה, ואני עושה זאת מתוך שיקול דעת ולא מתוך בורות (עפ"ר...), אבל כששואלים אותי מה תקני ומה לא, אני עונה לפי מה שידוע לי שהאקדמיה קבעה, ולא לפי דעתי הפרטית. "עממי" זה מעין תואר שנועד לברוח מאחריות - עושה רושם שהמילונאי מחבב את הצורה מכדי לשלול אותה, או מאמין שהיא תקבל הכרה רשמית בזמן הקרוב, בשעה שלמעשה הוא כנראה מתחמק מלומר מפורשות שהיא מעולם לא קיבלה גושפנקה.

uriozmor

New member
ואלה

טוב, מילון ההווה הוא הכי קרוב שיש לאקדמיה. לא היה לי מידע אחר. רשמתי לפנייכי.

למעלה