שאלה ממש דחופה

surf2k

New member
שאלה ממש דחופה

שלום קוראים לי עומר אני בן 18 ואני פציפיסט אבל מעולם לא הצהרתי זאת לצבא ... עד עכשיו ניסיתי להוריד פרופיל ע"י ועדות רפואיות על מנת לא לשרת בתור חייל קרבי אבל הורידו לי רק ל 72 ... ויש לי תאריך גיוס לנובמבר עוד 4 חודשים לתותחנים או שיריון או משהו כי אפילו לא מילאתי את המנילה ששלחו לי.... אני ממש אובד עצות ואין לי מה לעשות.... בהתחלה רציתי להתגייס, אבל לא בתור חייל קרבי ועכשיו אני בכלל לא רוצה להתגייס ואני יותר חושב על הכיוון של שירות לאומי... אבל אני לא יודע בכלל מאיפה להתחיל ולא נשאר לי הרבה זמן עד הגיוס. האם אני צריך לפנות לקב"נ , או לודעת מצפון.... וגם אם מישהו יכול לפרט על שירות לאומי, מה הוא כולל. ואם אני לא מתגייס האם אני חייב לעשות אותו.... בבקשה עיזרו לי

liorvol

New member
תשובות נמהרות

אז את הצעד החשוב ביותר עשית, בחרת שלא לשרת בצה"ל. תדע לך שיש רבים וטובים מאיתנו :) אז האפשרויות לשחרור הן: א. קב"ן. לשלוח פקסים ללשכת גיוס בבקשה לקב"ן, שההורים ישלחו פקסים המדברים על מצבך הנפשי הרעוע, במידה והם תומכים. מומלץ גם חוות דעת מפסיכיאטר או פסיכולוג פרטי. אני יודע שפה לא אוהבים את הקב"ן, אז אפנה אותך לאתר בו תמצא מדריכים, וכמובן את הפורום שעוזר מאוד: פרופיל חדש www.newprofile.org ב. וועדת מצפון. אמנם אתה קצת מאחר, אבל אתה עדיין יכול לשלוח מכתב ללשכת גיוס בבקשה להשתחרר מטעמי מצפון. ואם לא יידחו אותך אז תקבל ראיון אישי בלשכת גיוס, ואחרי זמן רב, אולי אפילו שנה שבה יידחו לך את הגיוס, תקבל וועדת מצפון שלא בטוח שתשחרר אותך. או שכן. ג. להגיע ליום גיוס, לסרב להתפנות מהבקו"ם לטירונות, להתעקש על קב"ן ולהסתכן בכלא צבאי. אחרי שהשחררת, לא משנה מאיזו סיבה, אתה יכול (אבל לא חייב) לעשות שירות לאומי. אתה מתחייב לפחות לשנה לעזור לעמותה כלשהי, בתחומים שונים (בריאות, רווחה, חינוך). לפרטים נוספים תסתכל בשרשור קודם בעמוד זה. בהצלחה.

Red Daniel

New member
דבר נכון?!!?!?!?!?

לא לשרת בצבא שמגן על כולנו זה דבר נכון?! למה שאני אמות למען המדינה והוא יריץ בית זונות סליחה על הביטוי רק בגלל שהוא פצפיסט?! די לאטימות.

Red Daniel

New member
מאוד פשוט לתת דוגמא כזאת אה?

אם לא חיילים אחרים בקרבי, אנחנו לא היינו פה. די להיות יפי נפש.

אם לא החיילים בקרבי

כבר היה שלום.

../images/Emo12.gifבאמת, למה שתמות לעזאזל???

אלא-אם-כן אתה רוצה בכך כמובן. וכמו שנאמר, "כמה טוב למות בשביל שדות ויערות / בשביל מדבר וגיאיות / בשביל הים והסירות... / כן כמה טוב למות בשביל שדות ויערות / בשביל מדבר וגיאיות / בשביל מה כדאי לחיות? / האוויר הוא קדוש, טוב למות בשבילו / ולמלא אותו בעשן... / הים זך וטהור, טוב אותו למלא / בשפכים נשורת כימית ואוראניום מדולל"... חבר, הארץ יקרה לך - לך יחד עם הערבים, יחד עם כולם, כתומים ואדומים וכחולים ושחורים וורודים וסגולים(
), להגן על הסביבה...
ומה זה בכלל חשוב, אם יתנוסס עליה דגל ירוק-שחור-אדום, או כחול-לבן, או מה?? כל דגל, הוא של דיכוי זר...

legogras

New member
למה ניכנסת לפה?../images/Emo105.gif

אני ממש לא מבינה, אין לך משהו יותר טוב לעשות? בא לך לריב לך לפורום אחר, די כבר.

Mיקי_

New member
מה הסיבות בגינן אינך מעוניין להתגייס?

לא פירטת אותן כדי שנוכל להפנותך. וועדת מצפון מיועדת לפציפיסטים וקב"ן היא פניה בשל בעיות נפשיות, זה לא דומה בכלל ולא קשור תהליכית. שירות לאומי הוא התנדבות ואינו חובה בכל מקרה, אני ממליצה לך להתמקד קודם כל יציאה מהצבא, ואח"כ ברוגע לבדוק אופציות של ש"ל, ממילא אלו תהליכים נפרדים. בכל מקרה דע שהפורום לא מייעץ בנושאים שאינם יציאה מצפונית.

אבל האם לא עדיף

לסייע לו להימנע משירות - לא משנה הסיבה? העיקר שלא יהיה שם....גם אם "מתוך שלא לשמה - יבוא לשמה".

בתור פציפסטית

האינטרס שלי הוא שכמה שפחות אנשים ישרתו בצבא , ולא ממש אכפת לי למה , ולכן בשמחה אני עוזרת לכל מי שלא רוצה לשרת בצבא .

liorvol

New member
נכון, את זה כבר הבנו

אבל אולי עדיין כדאי לטגלן איזה שרשור, או לכתוב איזה מאמרון, שיסביר שיש עוד שיטות לפציפיסט להשתחרר מלבד הוועדה, ולהפנות לתמיכה במקומות הנכונים...

זה בעייתי

אפילו פרופיל חדש, ממש צריכים להזהר ולבחור את המילים שלהם כדי שלא יקרו מצבים שהם משפיעים על מישהו לשקר או משהו אחר. וזה בעייתי לפתוח פורום כזה, בייחוד בתפוז, כי צריך לייעץ שם איך לדבר נגיד אל הקב"ן וכו'. פעם ליוויתי כמה קבניסטים אבל זה לא עבד לי יותר מדי.. אז השארתי את זה לפ"ח בכל מקרה זה בעייתי לפתוח פורום כזה בתפוז, למרות שאתם מוזמנים להציע להם תמיד. בקשר לשרשור או מאמר- נניח ואני לא הייתי מצליחה לצאת על ידי ועדת מצפון (אם ממש מתעקשים בסוף יוצאים, לפחות על אי התאמה), והייתי בוחרת לצאת על סעיף נפשי, הייתי צריכה לשקר ואם לא לשקר לפחות להקצין (סוג אחר של שקר).. ואז זה מחזיר אותנו למצב שזה בעייתי להמליץ על דברים כאלה בתפוז. ושלא יבינו אותי לא נכון, אני תומכת מאד, בכל דרך שכל אחד בוחר.. פשוט תפוז הוא לא המקום לצערי.

liorvol

New member
אבל זה לא מה שהצעתי

כל מה שהצעתי זה שיהיה מאמר שיסביר שיש דרכים אחרות לצאת מהצבא (ויפרט על קב"ן, אי התאמה, דת), ושכאן זה לא המקום לדבר עליהם (ומדוע..), ושיפנה בסוף לפורום פרופיל חדש. לדעתי זה יחסוך להרבה אנשים פה כאב ראש.

למעלה