שאלה ממזרית:

ganooov

New member
שאלה ממזרית: ../images/Emo13.gif

האם פיל ספקטור ושכמותו הם אגדות רוק או לא? כלומר - ספקטור לדוגמה, אחראי על הגדולים שבאלבומי המאה הקודמת, בלעדיו - איפה היינו היום? אני מאוט רוצה לשמוע את התשובה של הליידי ושל הניבלונגים, נראה מי חכם מספיק כדי לדעת למה
.

פיל ספקטור באופן אישי?

כן ספקטור הוא אגדות רוק ללא ספק, גם בגלל הסיבה שהזכרת, למה אתה שואל? אני כנראה לא מספיק חכם

ganooov

New member
"...ושכמותו..." ../images/Emo13.gif

אני מדבר על זה שיש אדם שללא ספק הוא אחד מהמפיקים הגדולים בעולם הרוק - מארק קנופפלר (אני מחכה למייל מאוד מאוד מעניין בקשר לבחור הזה, חכו לעדכון). ואני מדבר על עוד כמה.

LadyG

New member
מאיזה שהיא סיבה

הסמויה מעיני שאלת גם לדעתי. פיל ספקטור הוא אגדת רוק ואגדת רוק חשובה. מה כבר עשה מרק קנופפלר? אנא האר את עיני.

ganooov

New member
זה די פשוט: ../images/Emo13.gif

מארק קנופפלר הפיק ביחד עם ניל דורפסמן את אחד מאלבומי הרוק הנמכרים ביותר (למעלה מ-35 מליון עותקים, כמו הצד האפל, רק שאחים לנשק ה ר ב ה יותר צעיר ממנו בשוק), קנופ גם הפיק אלבום לדילן, ועוד מספר לא ידוע (למעלה מעשרה ללא ספק) של הפקות אלבומים לאומנים אחרים (ותוסיפו את כל האלבומים שלו, ואת רוב אלבומי דייר סטרייטס) - אז מה גודל ההבדל? אגב, רק עכשיו גיליתי שטוני לוין ניגן בבס באחד מהשירים באחים לנשק
. אבל השאלה שלי יותר מורכבת: האם, לדוגמה, השחקן שמגלם את פינק בסרט "החומה" הוא אגדת רוק? האם דמות ראשית בסרט כמו "שיער" יכולה להיות אגדת רוק?
ועוד משהו לסיום: בשבוע האחרון הגיעו לידי האלבומים הבאים - מון מאדנס ומיראז' של קאמל (אחי קנה אותה
), ולאחר הרבה מאוד זמן קניתי גם את רד של קינג קרימזון (ווטון בסיסט טוב? לפי מה שאני שמעתי הוא רק טיפה יותר טוב מסטינג
). מגיע לי מזל טוף, לא?

יש הרבה שמפיקים לעצמם אלבומים

ומכירות אף פעם לא היו מדד לכלום מלבד לעושרם של יוצרי האלבומים, פיל ספקטור הוא אגדות אגדות רוק בגלל ההשפעה שלו על כמה וכמה יוצרים ואלבומים מהחשובים בהיסטוריה של הרוק העולמי, בגלל שהוא ניגן בכמה אלבומים חשובים ובגלל התפקיד שהוא שיחק במהפכת הרוק הגדולה של שנות השישים. בקשר "לשחקן" ששיחק בחומה, מדובר בסר בוב גלדולף, איש שהיה אגדת רוק גם בלי קשר לסרט, עצם זה שהופיע בסרט רק מעצימה את מעמדו לא יותר. חוץ מזה, מברוק על האלבומים החדשים, גם להם כדאי לתת יותר מהאזנה אחת לפני שאתה קובע עמדה (זה תמיד עוזר), יש בידך כעת עוד שלוש יצירות מופת מופלאות, ברכות

gilgamesh

New member
לא לזלזל בפילים

ההשוואה של ספקטור לקנופפלר אינה במקום,על מנת להבין את המעמד של ספקטור צריך לזכור שהוא היה גם מוזיקאי ,אבל עיקר חשיבותו נובעת משיטת קיר הצלילים שהוא שכלל לכדי שלמות בשנות השישים המוקדמות,מדובר בשילוב של תזמורת שלמה מאחורי המבצע אך בצורה שלא תאפיל על קולו,שיטה שפתחה ארץ של אפשרויות בלתי מוגבלות במישור מבנה הצליל ברוק'נ'רול,ספקטור הפך את עבודת האולפן לחלק המרכזי בתהליך היצירה,הייתה לו יכולת נדירה להפוך שיר פופ טיפשי וסתמי ליצירה סימפונית כשרה, הכשרון שלו חקוק בכל אלבום שהוא הפיק,חקוק עד כדי כך שכאשר הוא הפיק אלבום השירים שבאלבום יוחסו אליו ולא אל האומן המבצע,.כאשר שמעת אלבום באותה תקופה היית יכול לזהות אלבום שהופק ע"י ספקטור בשניות, טביעת האצבע שלו שמה בצל את עבודת האמן. חלק מהפולחן שנבנה סביבו קשור לאישיות האקסצנטרית והייחודית שלו,ספקטור התייחס לאומנים באלימות ונוקשות ופעם אף איים על אחד מהם באקדח, ספקטור הוא זה שהביא את ההפקה לדרגת החשיבות שלה כפי שהיא מוכרת לנו כיום,היקף העבודה שלו היה מונומנטלי והשפעתו על מפיקים אחרים בהמשך הייתה עצומה. לתהות על מעמדו כאגדה נשמע לי תמוה.

ganooov

New member
בלעט. ../images/Emo13.gif

לגילגמש - הסבר יפה
, אבל אני לא תמהתי על מעמדו של פיל ספקטור כאגדת רוק, שאלתי האם אנשים שהגיעו לתודעה ולאו דווקא כאומנים הראשיים (וזה גם קשור אליך, הניבלונגים יקירי
) יכולים להחשב לאגדת רוק
. לגבי האלבומים החדשים: רד - מסטארלס דווקא לא התלהבתי במיוחד, אם כי השיר השלישי יפה מאוט. הראשון חוזר על עצמו יותר מדי, והרביעי הוא יותר פרוג מג'אז (משפט של אחי, תרדו לעומק דבריו ותבינו את הרעיון שלו
). מונמאדנס - הקשבתי לו מעט פעמים באופן יחסי, ואני חושב שהוא חביב מאוד. בעתיד אני אוכל לשפוט אותו בצוה יותר רצינית. מיראז' - אלבום מקסים
. אני לא יכול להסכים לקביעה שליידי פאנטזי הוא השיר הטוב ביותר של קאמל (קביעה שאחי אמר שהוא שמע לא מעט
), אבל הוא מאוט טוף. יש שם ריפי בס גאוניים ויפים להפליא, מתופף מוכשר, ואת אחד מהגיטריסטים הענקיים
. הקלידן - צריך לומר משהו עליו? באופן מוזר, זה נראה כאילו לכל החבורה הזאת (על גילגוליה השונים) צמיד היה חסר את השפיץ כדי להיות וירטואוזים
. לשני האלבומים האלה (רימאסטרים, עם 5-6 רצועות נוספות בכל אחד מהם, כולל כאלה שלא יצאו מעולם) יש קסם של פרי-טיילז, קסם מכשף
. אי אפשר שלא לאהוב את קאמל.

gilgamesh

New member
פיזדייץ.../images/Emo98.gif

נשאלת השאלה איך אתה מגדיר אומן ראשי,כיוון שספקטור לטעמי בהחלט היה אומן ראשי,אם תתייחס למשל לאדי אופורד,שתרומתו לתקופת הזהב של YES הייתה מכרעת,אני לא אדע להשיב לך,בהחלט ייתכן שמדובר לעיתים גם בהגדרה סובייקטיבית אישית. לגבי האלבומים החדשים- תן לRED לנוח קצת ותחזור אליו עוד שבועיים שלושה,לפתע תראה איך הוא משתפר פלאים.. Moonmadness-ללא ספק חביב,כפי שאמרת Mirage -אכן אלבום ענק,בונבוניירה של ממש. אני ממש מקנא בך על השמיעה הראשונית הזו,פעם ניגש למארק טווין אחד ממעריציו ואמר לו "הלוואי ולא הייתי קורא מעולם את הקלברי פין" כשמארק טווין המופתע שאל אותו לפשר ההצהרה,המעריץ ענה לו "כך הייתי יכול לשוב וליהנות מהקריאה הראשונה" השאריות מהחיוך שנמרח על הפנים שלי כששמעתי את MIRAGE לראשונה עדיין לא נמחקו לי מהשפתיים.

ganooov

New member
../images/Emo13.gif. ../images/Emo13.gif

ההגדרה של אגדת רוק היא ממילא סובייקטיבית בפורום הזה
. (נירוונה אגדת רוק או לא? לדעתי לא. דייר סטרייטס אגדת רוק או לא? לפי הניבלונגים לא. איירון מיידן אגדת רוק או לא? אין לי ממש דיעה, אני פשוט לא אוהב אותם
) לגבי רד - נו, לא פסלתי אותו או משהו (אבל זה היה מרגיז להתעורר איתו הבוקר, כשאחי מנגן בגיטרה בצד, והאלבום מתנגן כמה פעמים רצוף <ריפיט אול רוללללז
>). ולגבי מיראז' - טוף, דווקא השמיעה הראשונית לא היתה משו משו, לא ממש התרכזתי בו
. מה שכן, אני מחלק את הכל ל-"שמיעה ראשונה" ו-"הקשבה ראשונה"
. ומארק טווין? הוא היה סתם אנטישמי
. {חבר באגודת הקוראים של טום סויר
}

אין לי כותרת.. כנסו בכל זאת../images/Emo150.gif

רד הוא אחד האלבומים היחידים בעולם, שהם גם טובים וגם מאלה שאסור לקום איתם בבוקר (עדיף את רילייר). לדעתי רד הוא אלבום מדהים. גם אני בשמיעות הראשונות נדלקתי על one more red nightmare (השיר השלישי). תן לזה זמן, גם אתה תתאהב באלבום הזה.. השיר סטארלס מעלה שאלות מוזיקליות פילוסופיות... האם הבס והתופים מלווים את הגיטרה? האם הגיטרה והתופים מלווים את הבס? האם הבס והגיטרה מלווים את התופים? אין לי את התשובה.

ganooov

New member
אני מודה בטעות: ../images/Emo13.gif

ווטון ~כן~ בסיסט ענק, אבל אין לו איכויות כבדות ללא ליווי של כלים אחרים, להבדיל מהרבה בסיסטים אחרים
. ראיתי בס ליין שלו מאחד השירים ברד, מפחיד. הבחור נותן את העומק לגיטרה
.

גנוווב כנס שניה

קודם כל בעיות טכניות מונעות ממני להיות מעורב בפורום בשבוע האחרון (אני לא כותב עכיו מהבית), מעבר לזה אין לי הגדרה ל"אגדת רוק" אני לא מתעסק בהגדרות והן לא מעניינות אותי, אני, כמו שכתבתי לא מזמן, מתיחס לפורום הזה כפורום רוק קלאסי, כל אדם או תתופעה שהשפיעו במידה ניכרת (שוב מונח סוביקטיבי) על עולם הרוק הקלאסי שייך לטעמי לפורום. בקשר לדייר סטרייטס, הם תופעה מאוחרת ששייכת (כמו מספר להקות נוספות עליהם אנחנו מדברים כאן) לשולי הרוק הקלאסי, מאחר יש סוג של קונצנזוס בפורום שהם שיכים, אז הם שיכים, הקרב הזה מאוחריך יקירי המשך הלאה. ומילה אחרונה: אין קשר בין פיל ספקטור למרק קנופלר ועדיין לא הבנתי ההשוואה מלמעלה

ganooov

New member
נוווו... ../images/Emo13.gif

דייר סטרייטס באים (שוב) בתור דוגמה. המטרה שלי היתה לדעת עד כמה אפשר למתוח את ההגדרה של "השפעה". אם אתה אומר "השפעה ניכרת" - הרי שמן הסתם יש להקות רוק קלאסיות שההשפעה שלהן לא היתה רחבת היקף, בטח לא כמו ההשפעה של דילן לדוגמה (תראו במומה, בצד, על כמה הוא השפיע - ותכפילו במאה
), ואז הן אינן שייכות לפורום
. המשך - באייסי
.

למעלה