שאלה ממבחן ימאות:

captainjack

New member
שאלה ממבחן ימאות:

טוב הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לגבי התשובות הנתונות בשאלה הבאה: הגעת בלילה למעגן באיזור טורקיה והינך רוצה להמתין באיזור עד הבוקר, עומק המים הוא 80 מטר, מה תעשה? א) אטיל עוגן צף ב) עלי להאריך את משך העוגן בחבלים נוספים ג) אני מוריד מפרשים וממתין באיזור ד) אכנס למצב HEAVE TO ואטיל עוגנים צפים מהחרטום ומהירכתיים למען הגילוי הנאות אני מלמד שייט ואחד מתלמידי הפנה את תשומת לבי לשאלה הזו אני בכוונה לא רוצה לתת כאן את התשובה כי אני רוצה לשמוע משייטים מנוסים את דעתם בנושא ובאילו פעולות הם היו נוקטים מתוך התשובות הנתונות. בברכה, אופיר.

kotller

New member
חד משמעית ג ??

ומה תעשה אם הרוח במקום היא 25 קשר וגלים של 3 מ'? כמו שכתב אילן אי אפשר לשאול שאלה כזאת בלי להתייחס לכיוון ועצמת הרוח וגובה הים.הרי ברור שבמצב אמיתי הנתונים האלה ידועים והם משפיעים על קבלת ההחלטות.

zina71955

New member
חסר בשאלה הזו נתון - מזג אוויר

כך, לעניות דעתי לא מנסחים שאלה במבחן. בהנחה שמזג האוויר טוב - התשובה נמצאת ב - ג'. בתנאי שמקיימים משמרות ים כיאות. אם מזג האוויר לא טוב, אף אחת מהתשובות אינה מעשית.

Efraim

New member
אולי לא מה שהתכוון המשורר... (הבוחן)

כאשר אני במעגן (בטורקיה או בכל מקום אחר) ןברצוני להישאר שם בלילה אני מעדיף להיות על עוגן (עם צופה עוגן) מאשר סתם לשוטט ללא מפרשים בלילה בתוך מעגן כיוון שעלולות להיות ספינות אחרות עוגנות או משוטטות (אולי הבוחן שרצה שאבחר תשובה ג' על אחת מהן
) וכמובן יש סכנות אחרות כאשר אני בתנועה בחושך במקום מוגבל בתימרון (מעגן). חוץ מזה לא חבל על הדלק? אז היות ולי יש על עליזה 60 מטר שרשרת + 200 מטר של חבל עגינה ( וכמובן שבשאלה לא היתה כל מגבלה על אורך החבל שיש לך) הרי שבמזג אויר סביר יש לי אפשרות לעגון עם יחס של 3:1 על עוגן.ואם יש יותר חבל אז 5:1 יותר טוב (אין צורך לציין שהעוגן נבדק ומסוגל להחזיק את הספינה בביטחה במשך הלילה, נGPS על הזעקת עגינה, ויש צופה על הסיפון)

captainjack

New member
טוב אז ככה

די ברור לכל סקיפר שבמצב כזה כדאי פשוט לקפל מפרשים ולהמתין לאור הבוקר כמה מיילים מהחוף בתנאי שמזג האויר מאפשר זאת כמובן ובבוקר להיכנס ולעגון בביטחה. לצערי התשובה הנכונה למבחן היא ד נכנס ל HEAVE TO ומוריד עוגנים צפים ולך תסביר לתלמיד שלך שהוא אמור לשנן כמו תוכי את התשובה כשגם הוא ללא נסיון מבין שבמציאות זה כנראה הדבר האחרון שהוא היה עושה אפילו אחרי שני בקבוקים של ראקי.

zina71955

New member
תשובה רעה מאוד. כבר היו לי תשובות של

"אבל ככה לימדו אותי וזו דרישת הבוחנים". לך תסביר

באמת מצער שזו התשובה. הכי לא נכונה - היא זהה בדיוק לעוגן צף מבחינת ההשלכות של התקדמות לעבר היבשה. התשובה היחידה הסבירה בנסיבות השאלה - היא עוגן. אגב יש בוחן במעשי ששואל לגבי עגינה ים תיכונית בעומק של 35מ'. אפשר להאריך משך עוגן או לנסות לעגון כך והעיקר שהנבחן יראה שהבין ש יחס 1:3 הוא כלל אצבע בלבד.

מטש

New member
דעת מיעוט

דווקא שאלות אבסורדיות כאלו ייתכן מאד שיעזרו לנבחן להבין את מהות הימאות : Seamanship is Commonsense. זה נכון לכל סוגי השאלות הכוללות מקרים ותגובות, שבהן הנסיון מאד חשוב אבל לא יכול להחליף הגיון בריא וניתוח המצב הנוכחי, ללא הנחות יסוד העלולות להיות שגויות. חלק מ"זקני הפורום" זוכרים את השאלות הידועות על הרבה רוח והרבה עוגנים - הנה עוד דוגמא. אז עצה לנבחן הטרי : תלמד את התשובות כפי שרוצה הבוחן, אבל כשאתה על כלי שייט תפעיל את שיקול דעתך לכל מקרה לגופו. בים אתה לגמרי לבד וצריך להחליט לבד ולא על פי רשימת תשובות. לרוב השאלות על מקרים ותגובות אין תשובות חד משמעיות שנכונות תמיד ובכל מצב. כשאתה בים, התשובה הנכונה היא זאת שמוציאה אותך בשלום מן הסיטואציה. התשובה הלא נכונה היא זו שמלמדת אותך מה להביא בחשבון בפעם הבאה. כשלעצמי, אם באמת זה המצב ואני לא מעונין להיכנס בלילה - ישנה התשובה הטריוויאלית: להוריד מהירות בזמן ולהגיע בבוקר, ובא לציון גואל.

zina71955

New member
מטש אני חולק עליך בעניין ההטמעה של

הנבחן, מה יעשה כשיהיה "לבד". מהניסיון שלי עם שייטים, מנוסים פחות ומנוסים יותר, למדתי לדעת שמה שהם למדו לצורך הבחינות קשה להוציאו מהשורש. השיטה של "זה מה שתענה לבחינה, ו - זה מה שתעשה בפועל עובדת לעיתים רחוקות מאוד. הורדת מהירות והתקרבות לחוף לצורך עגינה, דברים טריוויאלים פשוטים, לא מצויים על שולחן הבוחן באמשים שלנו.

מטש

New member
לא ממש

אתה לא ממש חולק עלי. אם כבר הבוחנים נותנים שאלות שימאים אחרים אינם מסכימים שהתשובות נכונות, עדיף שייתנו שאלות אבסורדיות שברור שאינן קשורות למציאות ולכן לא צריך להפנים אותן. נכון שזה לא חייב להיות כך - אבל זה מה יש.

zina71955

New member
הבעיה היא שהאבסורדים הללו נשארים

בזיכרונם של השייטים וזה יושב שם כאבן שאין לה הופכין

ספן 10

New member
תשובה

מתקרב לחוף למים רדודים עד לעומק מתאים וזורק עוגן

רוחמה121

New member
מבחן בימאות

התשובה הנכונה למצב המתואר היא תוריד המפרשים תמנה צוות המורכב מ 2 אנשים אחד צופה והשני הגאי ותניע את המנוע ותחכה לבוקר. כל התשובות האחרות לא נכונות!!!!!!!

rancho

New member
מבחן בימאות - תשובה ד'??

לעשות HEAVE TO בתוך מעגן?מי שמע מי ראה? אילו טרחו הבוחנים לשנות את הסיטואציה ובמקום להיות בתוך מעגן היו מציבים אותי בים הפתוח לקראת כניסה למעגן - אז אולי (אולי גדול..) יש מקום ל HEAVE TO, אבל בתוך מעגן? אם אדע שעמקו 80 מטר לא אכנס אליו בלילה ואולי בכלל לא. אחפש מעגן אחר.

kotller

New member
זאת שאלה

שרב הנסתר בה מן הגלוי. כדי לענות תשובה "נכונה" על שאלה כזאת אתה אמור "לחדור לראשו" של מחבר השאלה ולנסות להבין מה עבר לו בראש כשהוא חיבר את השאלה. הסיכוי לפגוע "בתשובה הנכונה" שאליה התכוון מחבר השאלה הוא לא רע: 1:4 שזה הרבה יותר טוב מהסיכוי לנחש 6 מספרים בלוטו.
אשרי הבוחנים שמחברים שאלות כאלה...

captainjack

New member
נכון מאוד וזה בדיוק העניין

ובכל המבחנים של מנהל הספנות ללא יוצא מן הכלל מופיעות שאלות בסגנון הזה ואני חושב שאם כבר המנהל החליט שבישראל כדי לשוט צריך להחזיק ברשיון שייט שמצריך כלכך הרבה מבחנים (וכסף) המינימום שהם יכולים לעשות זה לדאוג לבהירות ורלוונטיות של השאלות במבחנים כי כיום חלק גדול מהמבחן הוא בהבנת הנקרא ונסיון פיענוח לכוונת כותב השאלות. מעבר לזה אולי הגיע הזמן לרענן חלק מהמקצועות כמו מכונה למשל שאנשים עדיין נשאלים על פלטינות והנעה באמצעות מנואלה...

למעלה