שאלה - מלח כבישה

pagura

New member
שאלה - מלח כבישה

שלום איפה ניתן לקנות בארץ מלח כבישה ( פוטסיום ניטראט) ? בכמויות קטנות לשימוש ביתי. משמש להכנת נקניקים יבשים וקורנביף . אשמח אם מי שמכיר יכול לעזור. תודה

א פרח

New member
הכי טוב לברר

בבית מרקחת, אם ניתן הם יוכלו להזמין זאת עבורך.

קוביקו68

New member
המלח הזה

נקרא גם סלפטר ובתחום הבישול משמש בעיקר בתעשית הבשרים המעושנים/כבושים/נקניקים וכחומר משמר. הסלפטר עוזר בשימור הבשר ובשמירה של הצבע האדום.(שימושי במיוחד בקורנד ביף, לשון, חזה בקר וכו')

pagura

New member
דבר נוסף

דבר נוסף : רצוי לדייק מאוד בכמויות (מזעריות יחסית) , בגלל שמעט מידי לא יקטול את החיידקים. כמות גדולה מידי עלולה להיות רעילה לנו בני האדם. ניתן גם להכין קורנדביף ללא הסלפטר. אך אז לא הייתי משתמש בו מעבר לשבועיים במקרר. כאשר משתמשים בסלפטר מונע קילקול לאורך זמן. ( בדרך כלל מכינים מנתח של 3 ק"ג ולא תמיד אוכלים את הכל בשבועיים )

מלח מים2

New member
אז רגע..

זה נשמע כאילו מדובר ברכיב "מחתרתי"...
האם משתמשים במלח הזה גם במסעדות? והאם כשאני מכין בשר בבית במחבת זה רלוונטי בכלל?

pagura

New member
אז ככה ..

לא מדובר ברכיב מחרתי. זה רכיב נפוץ מאוד אבל בעיקר בשימוש תעשייתי ולא ביתי. (בגלל זה שאלתי איפה ניתן להשיג בכמויות קטנות..) למה בעיקר בתעשיה ? משום שיש צורך בחיי מדף ארוכים יחסית והחומר מונע התפתחות חיידקים גורמי מחלות שגדלים באופן טבעי בבשר. ואני מדבר רק במוצרי בשר מעובדים שיש להם תוקף ארוך בטמפ' החדר או צינון. נקניקים , פסטרמות , קורנביף . מי שמכיר את החומר בשימוש ביתי הם בעיקר חבר'ה משועממים...
כמוני..שמנסים לייצר בבית נקניקים ובשרים משומרים אחרים..

מלח מים2

New member
הבנתי..

אז לא מדובר על מרכיב שמתאים לכל אחד, אלא רק לכאלה שהגיע הזמן שיחליפו את סוחר הסמים שלהם
תודה רבה על המידע

קוביקו68

New member
לא יודע

מה איתכם אבל אני מסודר... בכל מקרה ניתן להשיג בחלק מחנויות התבלינים ובחלק מבתי המרקחת.

למעלה