שאלה מכשילה...

bugbuster

New member
שאלה מכשילה...

גלוי עריות בתרבויות שונות, אנא ללא צליבות והטפות, אלא בעובדות. אשמח לשמוע וללמוד. תודה.

בלי צליבות ובלי הטפות

המקרים היחידים שאני מכיר של לגיטימציה חברתית לגילוי עריות הם בחברות עתיקות ובעיקר בשושלות מלוכה, דבר שאולי ניתן לייחס אותו לרצון לשמור את המשך השלשלת בבית ולא לחלק את הירושה עם בני או בנות זוג מן החוץ. אולי בגלל ששליטים חשו שהם מעל לכל קריטריון מוסרי מחייב ובשל כך שכב נירון עם אימו וקליגולה עם אחותו. בספרות ובמיתולוגיה (לאו דוקא בספרות הארוטית) דוקא יש לכך יצוג גדול למדי, האם זה בגלל שזו הדרך שיצרים מיניים שנאסרו יכולים לבטא את עצמם? ז'ן פול סארטר מכליל קשר מיני בין הגיבור לגיבורה במחזה "כלואי אנטונה" ובאוטוגרפיה שלו הוא מתוודה שזה בגלל משיכה מינית לאחות שמעולם לא היתה לו. בכל אופן בעולם של היום אני לא מכיר אף חברה שזה נחשב אצלה לגיטימי. היו בשעתו אזכורים בעיתונות על כך שמקרים מסויימים של גילוי עריות אצל עולים חדשים נובעים מכך שזה מקובל בארצות המוצא שלהם, קריא הרפובליקות של מרכז אסיה. לא ברור לי עד כמה האמירה ההיא היתה מבוססת.

bugbuster

New member
שבט מעוט אוכלוסים, נאפאל או

הודו, שני אחים נשואים לאחת. זה לא עריות במובן המקובל, אבל מעלה כחריג מעצם תופעת שני גברים ואשה אחת מחד, קירבת המשפחה מאידך. לביולוגיה אגב הסבר מוחץ לתופעה, וזה סיפור אחר. השבט? מוכר? ידוע? עניין אחר, טיכסי חניכה, משמועות בלבד, האם ישנן חברות בהם האם היא החונכת את בנה? למין?

אין

זה טאבו אוניברסלי חוץ מאשר בין אחים בכמה ממלכות קדומות כפי שכבר הוזכר. אגב, זה אולי הטאבו האוניברסלי היחידי שקיים.

למעלה