שאלה - ( מיקרופון )

Shayhhhy

New member
שאלה - ( מיקרופון )

היי. יש לי יום הולדת בקרוב, והחלום שלי היה מיקרופון באיכות .. מיקרופון באיכות טובה, שישמעו אותי כמו שצריך.. אני די שולט גם בתוכנת cool edit , ואני צריך תמיק' גם בשביל לעשות ג'ינגלים.. יש לי קול רדיופוני. אני בן 17. עכשיו, תביאו לי שמות של מיקרופונים.. שם מיק' והחברה שלו, ואם אפשר גם מחיר או לינק כלשהוא לאתר פה. תודה.

אני לא ממש מבין בעניין...

אבל הייתי מפנה אותך לסנטרוניקס או לכל חנות המוכרת מיקרופונים לאולפנים וזמרים. יש יש לך 2,000 ש"ח להשקיע, תקנה את ה- RE20....

גם אני מפנה אותך אליהם

ורק מוסיף הערה קטנה: מאד חשוב לציין, בעת הקניה, אם אתה עובד עם המיקרופון בסמוך למסך של מחשב. מיקרופונים רבים נוטים לזמזם כשמקרבים אותם למסך מחשב בעוד שיש מיקרופונים שבאופו מיוחד בנויים בצורה שממסכת את ההשראה המעצבנת מהמסך. בהצלחה ולא לשכוח להעלות לכאן דוגמיה של ג'ינגל...

Shayhhhy

New member
חבר'ה,

אני מוכן להשקיע עד 600 ש"ח. וכן ללא ספק, אני הולך לעבוד מול מסך של מחשב. אם אפשר תכוונו אותי לאיזה חנות, או לאיזה חברת מיקרופונים טובה, או לשם מיקרופון. זה ממש יעזור לי.

Shayhhhy

New member
עוד שאלה הכי דחופה בעולם,

אין לי מיקסר. האם לכל מיקרופון .. יש חיבור למחשב? תסבירו לי קצת.

אךךךךך ילדים

מינימום איכות עולה היום 1200 שקל וגם פה מדובר על מיקרופון במה אמנם זה אחד שנחשב מהטובים בעולם לזמרים והרבה אולפנים משתמשים בו גם להקלטות. מיקרופון בדגם SHURE SM 58 אבל אני אומר לך מנסיון עבודה איתו שהוא לא מגיע לרמות כיסוי טובות של קול. יש לי אחד כזה באולפן, עבדתי איתו ברדיו, וגם בכל מיני מופעים שהייתי נוכח בהם מסיבות טכניות ואחרות. מיקרופון דינאמי טוב יכול להגיע למחירים של 700$ דולר ומעלה כמו ה MD411 של סנייזר. או 400 $ MD 421 של סנייזר שזה אגב אחד המיקרופונים המפורסמים בעולם ובארץ בעיקר אין תחנת רדיו שאחד כזה לא מותקן בה. ומנסיון עבודה איתם אני יכול להגיד לך שגם הם לא אימצו את משיש לי לתת. (אולי בציוד מממממממממש חזק כמו שיש לרדיו חיפה או גלגלץ וכו אתה יכול להנפיק מהם סאונד איכותי ויפה). בגדול אין כמו הקונדנסרים, במיוחד המלצה על RODE NT1 שעולה היום 1600 ש"ח ונשמע " אלללללללללללה איסטור ". אבל היות ואין לך מיקסר אתה לא יכול לעבוד עם הקונדנסרים. (וגם אם יש לא כולם תומכים בפאנטום). בגדול ולסיכום הדברים: תתחיל מ 1000 ש"ח כהשקעה ראשונית. אחר כך תביא מיקסר!! אפילו מיקסר די ג'י טוב לך, וזה כי חיבור ישיר למחשב לא יתקרב לסאונד שאתה יכול לקבל במיקסר עם איקוולייזר וגיין. עם חיבור ישיר למחשב עדיף לך לקנות מיקרופון למחשב ב 80 שקל ולהתקין פלאג של " ניקוי רעשים " בתוכנה שלך תאמין לי שתקבל תוצאה הרבה יותר טובה. ולשאלתך " האם כל יש חיבור למחשב " התשובה היא בד"כ זה לא מגיע עם PL קטן כמו למחשב אבל אתה יכול לקנות לך מפצל פשוט שעולה 3 שקלים וזה יחבר לך אותו למחשב. תהנה

אני הייתי מוסיף לרשימה גם את AKG

הקונדנסורים כמובן... אבל אלו אכן יקרים. קשה לי לחשוב על מיקרופון ממש טוב ב-600 שקל. תתחיל בסונטרוניקס, למרות שהם לא זולים אבל לפעמים יש להם ציוד משומש טוב. לגבי מיקסר. מיקרופון איכותי בדרך כלל אומר שלא ניתן לחבר אותו ישירות למחשב, שכן החיבור שלו, אותו "פלאג" שנמצא בסופו - שונה לגמרי מזה של כרטיס הקול. בדרך כלל מיקרופון שיש לו "פלאג" שמתאים לכרטיס קול מעיד על עצמו שהוא לא מקצועי. לא זו בלבד אלא שיש מיקרופונים שגם מקבלים אספקת חשמל דרך המיקסר (זה נקרא "PHANTOM" אם אני לא טועה) ואז בכלל אין שום סיכוי לחבר אותו לכרטיס קול וגם צריך להקפיד שכניסת המונו של המיקסר אכן מוציאה את אותו "PHANTOM". כך שנראה לי שמתנת יום ההולדת שלך הולכת ומסתבכת... מיקרופון איכותי חדש מחירו בדרך כלל ארבע סיפרתי... ויש צורך לחבר אותו למחשב באמצעות מיקסר שמחירו גם כן לא הולך ברגל (הזול ביותר שאני מכיר עולה בסביבות 500 שקל). אז אולי יותר שווה לפתוח עם הכסף תוכנית חיסכון ואחרי כמה ימי הולדת תוכל לבנות אולפן שלם.

והכי גרוע זה לקנות

פריאמפ. משיאפשר לך עבודה עם כל סוג של מיקרופון ולא עולה הרבה 400 או משהו כזה (לא הסופר טרופר)

שי, אמרתי לך ב600 שקל תוכל לקנות

קונדנסר של סמסון, בכל חנות של כלי זמר. הבעיה שהקונדנסרים חייבים לקבל מתח פאנטום ובישביל זה אתה צריך לקנות מיקסר שתומך בפאנטום. תקנה משהו כמו שארתור אמר בסביבות ה80 - 100 שקל עם חיבור ישירות למחשב. אגב ארתור, לא אהבתי את הנושא הראשון שלך "אךךךךך ילדים ילדים" התנשאות מכוערת!!!

alpha80

New member
מה אתם קופצים כמו אנשי מכירות

מדופלמים.... כל זמן שאת המיקרופון הבחור מחבר למחשב, ללא פרה-אמפ או מיקסרון מינימלי, אין שום טעם להשקיע במיקרופון של אלפי שקלים, לבטח לא ה RE-20, שאני מסכים לגמרי שזה חלום רטוב של כל שדרן (כמעט) אבל לא קונים כזה מפלצת, לא לאולפן ביתי, גם לא אם יש לך מיקסר, ולבטח לא למי שמתחיל. ובזה אני מסכים עם "חולנ מיקרופון". קנה מיקרופון פשוט, כי מיקרופון יותר יקר - לא רק שלא תבחין בהבדל האיכות ביניהם בצורת העבודה הנוכחית, אלא שבתור התחלה אין צורך לקפוץ מעל הפופיק, גם אם זו מתנה ליומולדת. עדיף להשקיע יותר במיקסר סביר - ושוב - להתחלה. אחרי זה - השמיים הם הגבול.

Shayhhhy

New member
אוקי, כנסו ותראו מה קניתי ..

היום( ראשון ) הלכתי .. לכלי זמר, שמאוד קרוב לבית שלי. קניתי מיק' בסך 240 ש"ח ( הוא עשה לי אותו ב 200 ) האיכות שלו ממש מצויינת, אין לו חיבור למחשב..אבל קניתי חיבור למחשב בסה"כ 8 ש"ח. קניתי אוזניות גם מצויינות, שהם עולות 350 ש"ח ( הוא עשה לי אותם ב 300 ), לפי דעתי להתחלה של בניית אולפן, עשיתי צעד טוב. הצעד הבא - מיקסר.. אח"כ שיפור המיק', זה אומר לקנות מיק' שהוא הראה לי שם שהוא באמת חלום רטוב.. הוא עולה 970 ש"ח, והוא נראה ממש טוב, האיכות שלו ממש ממש ממש ממש ממש טובה. אבל סתם ככה להתחלה, לפי דעתי זה נחמד. החברה של המיק - LEEM של האוזניות - BEHRINGER

ואם כבר BEHRINGER

אז יש להם גם מיקסרים די זולים בשביל התחלה. אמנם לא הייתי מחליף את ה-MACKIE הישן והטוב שלי (הממ ואני לא אגלה מי מכר לי אותו...) ב-BEHRINGER אבל בשביל התחלה הם בהחלט טובים!

99eyal

New member
דעתי לגביי מיקרופונים למתחילים

יצא לי לשמוע כמה קריינויות של אנשים מתחילים שקנו מיקרופון באלפי שקלים רק כדי להרגיש מאאגניבים וחשובים ואני מוכרח לציין שברוב הפעמים לא שמעתי שום הבדל בין המיקרופון שלהם למיקרופון שלי שעלה 85 שקלים. במיוחד כיום, שיש תוכנות שמשבחות את הסאונד ומנקות רעשים, לקנות מיקרופון באלפיי שקלים לבית זה מעשה לא חכם בכלל משום בחינה. אייל.

אייל 99, שי וכל היתר.

זה שאתה לא יודעים להבחין בין סאונד (מיקרופון או כל דבר אחר) שנשמע טוב לבין אחד שנשמע פחות טוב זה לא אומר שאין הבדל. וזה גם לא אומר שאי אפשר יותר טוב! תלוי איך מכוונים הבסטה. לתשומת לבכם.

99eyal

New member
כמה מפתיע שאתה הראשון שתגיב

אז אני שומע הבדל ענק בין שיר ב128 לשיר ב192 והבדל בין סאונד כזה או אחר אני אשמע בוודאות קל וחומר אם ההבדל כזה גדול. אני מסכים איתך שמיקרופון במאות ואלפיי שקלים איכותי ומקצועי מעט יותר ממיקרופון בפחות מ100 שקל. אבל באמת שווה להשקיע עוד כל כך הרבה כסף בשביל עוד מינימום של איכות? וגם זה לפעמים לא מורגש בכלל... תחשוב על זה
אייל

קראתי 3 פעמים ולא הבנתי

את הניסוח כדאי שתבדוק את זה.. אהה ואגב, אם במקרה התכוונת שמיקרופון שעולה 2000 שקל נשמע ב " קצת " יותר טוב ממיקרופון שעולה 80 שקל מוטב שתבדוק את המשך דרכך בפורום " חירשים " (בלי להעליב)

תאאאאקשיב

מישהו שאני לא זוכר מי אמר משהו חכם בפורום סאונד הקלטה ויצירה פה בתפוז ציוד לא תמיד עושה איכות

למעלה