שאלה מטרידה

שאלה מטרידה

היי יש לי ילד כבן חמש עם PDD בתפקוד גבוה אני מאוד שמחה על ההתקדמות הענקית שחלה בשנה האחרונה אבל עם זאת הבחנתי בהתנהגות "חדשה" אצל בני,בחודש האחרון הוא התחיל לחזור על משפטים שאומרים לו בגן הסייעות והגנן וכן על משפטים שנאמרו בבית המשפטים הם בהקשרים שליליים לדוגמא אם בבית הוא עושה משהו שאסור לו ואני כועסת אז הוא נכנס לזה ואז הוא אומר את שמו וממשיך "אסור לעשות זאת שב בפינה" שזה משפט מהגן לדוגמא,וכן הלאה לכן אני שואלת האם עוד מישהו נתקל בתופעה דומה ומה אפשר לעשות בנידון מחפשת פתרונות .

shavririt

New member
קטונתי.. אבל יש לי תחושת-בטן שאולי-

הוא מוצף, מודאג, מרגיש איזה פחד להיות "לא בסדר" ועל ידי חזרה על אותם משפטי נזיפה, הוא מעבד ומנסה להבין. נראה לי שיש להרגיע אותו, אולי על ידי שיחות איתו על כך, בדיוק כאשר הוא עושה את החזרות האלה על המשפטים. אולי לדבר איתו על החוויות הלא נעימות האלה, שגורמות לו דאגה ותחושת איום. מעניין אם הוא נוהג כך גם בגן, ומתי.

אנסה לעזור

נראה לי שזו ההתמודדות שלו עם התחושה הלא-נעימה כשמעירים לו. מה הייתי עושה במקרה כזה? כשהוא אומר את המשפט, הייתי מנסה לעודד אותו לדבר על הסיטואציה שהביאה למשפט. "מי אמר את זה? מה קרה?" ולנסות לדובב אותו לדבר על מה הוא הרגיש "זה לא היה נעים?" ולנסות לסיים במשפט מרגיע ואוהב, כדי ליצור אצלו תחושה טובה.

אור לנו

New member
מה זה "אסור לעשות זאת שב בפינה"

העונש הזה עבר מן העולם (וטוב שכך) בשנים האחרונות. היום לא מושיבים ילד בפינה אלא ליד הגננת/מטפלת. להושיב בפינה זה משפיל. אני הייתי מדברת עם הגננת בגן ודורשת הסברים. מעבר לכך - עוד לא הגענו לשלב הזה אז קשה לי לייעץ לך, מקריאה בפורום ובחומר על הנושא אני יודעת שחזרה על משפטים מאוד אופיינית לילדים בספקטרום.

snooopi

New member
גם אותי זה זיעזע!

בדיוק קראתי את השטויות של ח"כ הלפרט על כך שצריך לפעמים להרביץ לילד. מחר גם ייסגרו אותו בחדר לבד עד שירגע... את צריכה לדעתי לבדוק טוב מה קורה בגן ולדרוש במפגיע להפסיק עם ה"עונש" המשפיל הזה.

bisty

New member
התופעה מוכרת

אצלנו יש את : "אתה לא קם!" שהוא אומר לעצמו ואני לא אומרת לו בבית,לפחות לא בניסוח הזה. נראה לי שבמקרה שלכם דרוש בירור דחוף עם הגן.

אור לנו

New member
"אתה לא קם"

אי אפשר להשוות בין המשפטים כי לך לעמוד בפינה הוא חד משמעי ומשפיל ואילו אתה לא קם יכול לבוא בקונוטציות שונות - אולי במפגש כשכל הילדים יושבים ואומרים לילד לא לקום, או אם הילד מרביץ/מפריע/משתולל בצורה מסוכנת ומושיבים אותו ליד הגננת/מטפלת כדי שירגע. בסופו של דבר (ואת זה אני כותבת שאשת מקצוע) גם לגננות/מורות צריכה להיות איזושהי סמכות ואיזושהי צורת "הענשה" כי לפעמים אין ברירה. יש לי בגן ילדים (גן רגיל) שאני יכולה לאמר להם 20 פעם להפסיק להרביץ/לנשוך/להשתולל/לחטוף צעצועים/להציק והם לא יפסיקו ואז אין ברירה אלא להושיב אותם לידי להירגע. בסיטואציה כזו אני בפירוש יכולה לאמר לילד "אתה לא קם" כדי שיבין שהוא כרגע בפסק זמן מפעילות.

bisty

New member
לא ניסיתי להשוות בין המשפטים

ואין לי בעיה עם זה שאומרים לו בגן "אתה לא קם" רק הזדהתי עם התופעה של ציטוט דברים שנאמרים בגן. מסכימה עם כל מה שכתבת.

למעלה