שאלה מטרידה

קליאו

New member
שאלה מטרידה

קרה למישהוי מכן שרופא נתקל בבעיות בעת ההחזרה? הצינורית לא עברה את חלל צואר הרחם,קרה למישהי מכן?

ססוני

New member
אני! אני! (בעצם ממה אני מתלהבת ../images/Emo3.gif)

וברצינות, לאורך כל ההזרעות ולאחר מכן החזרת עוברים נתקלו הרופאים בקושי רב בעת ההחזרה. המוליך "נתקע" או "הסתובב" סביב עצמו במקום להתקדם. הוסבר לי שיש לי בעיית טופוגרפיה קשה עובדה שמקשה מאד על המעבר בעת ההחזרה. מיותר לציין כי ההליך עבורי כואב מאד וארוך מאד ועבור הרופאים מסורבל ומלחיץ. מלבד הנחית אולטרא סאונד והרבה סבלנות מצד הרופאים הם לא הציעו כלום... אני נותרתי עם החשש שאולי העוברים לא הגיעו לרחם...

ginger5

New member
קרה לי

גם אצלי המעבר בעייתי. מה שהם עושים בדר"כ זה משתמשים באיזו צבת עינויים שמאפשרת להם לתפוס ולמתוח את צוואר הרחם (כוא...ב
). לפעמים הם גם משתמשים באולטרסאונד כדי לראות את הצינורית. אם יש לך כזו בעיה חשוב מאד שיהיה רופא מיומן שיכאיב כמה שפחות וכדי שתהיי שקטה שהעוברים הגיעו למקום הנכון. אני יודעת שחשוב מאד להרפות את הגוף כדי להקל על הרופא (למרות שאף פעם לא הבנתי איך אפשר להרפות כשזה כל כך כואב?????)

קליאו

New member
רופא מיומן...

מממ..כבר היו לי הזרעות שלא הצליחו אם אתן שואלות אותי והשתוללתי מכאב. הרופא דוקא היה מיומן... אני חוששת עכשיו שב IVF תהיה אותה בעיה ואף יותר מזה,כי זרע יכול להגיע לבד אבל העוברים...???? השימוש באוטראסאונד נשמע לי טוב באמת.

ססוני

New member
יש לי המלצה נוספת:

חשוב שתיידעי / תזכירי לרופא המבצע את ההחזרה שיש לך הסטוריה מוקדמת של בעיות גישה + חוויות מכאיבות במיוחד בשל המצב. מנסיוני אני יכולה לספר לך שאת כמה מההחזרות שלי עשו "על עוור", ואילו אחרות נעשו עם us חד פעמי. את שתי ההחזרות האחרונות עשו עם רופא נוסף שעמד ללא הרף עם הus וממש "נתן הוראות" איך הגישה נראית מהזווית שלו. כמו שכתבתי לך, הדאגה היא כפולה: הן מהטלטלות הקשות שהעוברים עוברים במהלך נסיון ההחזרה והן דאגה שהם אכן מגיעים למחוז חפצם...

שרון321

New member
לי קרה

אצלי בהפריה הראשונה לא הצליחו לבצע את ההחזרה. בסוף שניה לפני שהרדימו אותי, ביצעו החזרה חלקה בעזרת ליווי של אולטרסאונד. כדאי מאד לבקש מראש ולהמנע מהנסיונות הלא נעימים. מנסיוני, בהזרעות לפעמים זה הלך חלק ולפעמים קשה זה עשוי לנבוע ממבנה טופוגרפי מסובך או הדבקות קטנה בצוואר הרחם. בהצלחה.

מכירה את "התענוג" הזה לצערי .....

ויש 2 אופציות 1. לבקש אולטרסאונד בכדאי שהרופא יראה את המעבר לתוך הרחם 2. לא לעשות פיפי לפני ואז שלפוחית השתן לוחצת על האיזור של הרחם ופותחת אותו יותר ואז זה לא כואב אני משלבת את שניהם כל זה מניסיון של 10 הפריות יונית

למעלה