שאלה מטרידה

איהו1

New member
שאלה מטרידה

לפני כ5-6 חודשים פלוס מינוס נשרטתי ע"י חתול רחוב.
במעבר חד,השבוע במקרה לגמרי, קראתי כתבה על כלבת ועל כמה שמסוכנת המחלה ברגע שהיא מתפרצת.
לפי הבנתי, תקופת הדגירה של המחלה יכולה להימשך גם כשנה.
למען הכנות, אני דיי בלחץ מהמקרה שקרה לי אז ולא ממש יודע מה לעשות...
אשמח לדעת מהם הסימנים שצריכים להדליק לי נורה אדומה, והאם עלי ללכת להיבדק??

sapirdvm

New member
וירוס הכלבת

עובר ברוק בעל החיים הנגוע. הוירוס מגיע לבלוטות הרוק ומועבר בנשיכה.

ומכאן

מאחר והוירוס לא עובר בשריטה, אני לא רואה סיבה אמיתית לדאגה.
מצד שני, כווטרינרים איננו מוסמכים לתת תשובות בענייני בני אדם - המקום הנכון הוא לפנות לרופא שלך, אפשר גם לפנות ללשכת הבריאות המחוזית באיזור מגורייך, שאחראית על הטיפול בחשד כלבת באנשים.

yaelofer

New member
עפ"י מקרה שקראתי, במיקרים קיצוניים מאד

הוירוס יכול לעבור גם בשריטה.
המקרה שקראתי תיאר מקרה שבו כלב/חתול נשרט בזנב מכלב/חתול נגוע, ובסופו של דבר הכלב/החתול הננשך מתו לאחר תקופה מאד ארוכה. (מכיוון שמדובר "רק" בשריטה, ובמקום שרחוק מהמוח לקח יותר זמן לכלב הננשך להראות סימני מחלה ולמות.)
כמו כן, לפני כמה שנים היתה כתבה על ילדה שננשכה ע"י חולדה ושכחה מהמקרה. לאחר זמן רב מאד הופיעו אצלה סימנים של כלבת, במקרה הצליחו להציל אותה (היתה מורדמת תקופה ארוכה עם אנטיביוטיקה מאד חזקה)

אל תאמיני

לא כל מה שכתוב בעיתונים הוא נכון.
יש דיווח אנקדותי על מקרה אחד של כלבת שהראה סימנים והחלים. לא הייתי בונה על זה.
כלבת היא וירוס, ולכן לא משנה כמה אנטיביוטיקה יתנו לחולה, היא לא מעלה ולא מורידה לוירוס.
הדרך היחידה להחלים מכלבת היא לא לחלות בה - אם יש חשיפה לוירוס להתחסן, ואם מדובר באוכלוסיה בעלת חשש גבוה לחשיפה (וטרינרים, עובדים ומתנדבים בכלביות וכד') אפילו לדאוג לחיסון מונע באורח סדיר. זה לפחות מה שאני עשה

xslf

New member
יש את פרוטוקול מילווקי

לטיפול בכלבת בבני אדם. מרדימים את האדם ונותנים לו כמות ענקית של תרופות.

הסרט שהוזכר מתאר ילדה שעברה את זה. אבל היא במיעוט. עד היום, מתוך 33 בני אדם שעברו את הטיפול בפרוטוקול, רק 4 שרדו.

לא משהו לבנות עליו... עדיף להתחסן.

למעלה