שאלה מטומטמת

חייקין

New member
שאלה מטומטמת

בשנת 1979 נשלחתי כראש משלחת לבקור בשיקאגו. המארחים היו נחמדים מאד, והשתדלו. נשאר טעם טוב בפה, וזהו. כיום, אני חפץ לטייל בחו"ל, אך לא מגיע לי, אני: א. נצרך, מהיכן יבוא כספי. ב. זקוק לחמצן, מי יממן חמצן בחו"ל. ג. לא יכול ללכת מרחקים וזקוק לרכב גבוה שיקח אותי לכל מקום צמוד. ד. זקוק למלוה לטיול. ה. זקוק לאביזרים מיוחדים במלון. ואפשר להוסיף לרשימה עוד כמה וכמה פריטים... בקיצור, אני נכה, אני בעונש
לעומת זאת, כל פקיד ממשלתי בדרגה 22 שלשכרו משולמת תוספת כמקובל, יסע לכל יעד כאות נפשו, ולרוב על חשבון המשרד... ולמי שלא מבין, נכה נצרך אמור לקבל משכורת השעור 130% משכרו של פקיד מדרגה 22 (שאיני יודע מה זה) שלשכרו לא משולמת תוספת, ובפועל, משכורת הנצרך היא רק שליש ממשכורתו של הפקיד, כי מצרפים את שאר התגמולים המיועדים לפצות על הנכות, וקוראים לכל הסכום "תגמול נצרך"... אודי

עָנת

New member
אודי,יש לך 2 אפשרויות

א.שתפנה לאנ"צ,בבקשה לצאת פעם נוספת למשלחת. וציין שהיית לפני 25 שנההההההההההה במשלחת. ב.שתגמול הנצרך יעלה ויהיה 130% משכרו של פקיד מרמה 22

דן ארבל

New member
לאודי

נראה לי כי אתה עוד עשוי להיות בחו'ל.הציניות שלך לא כל כך במקומה. דא"ג לאיזה סניף של הארגון אתה שייך מבחינת מיקומך בארץ.

חייקין

New member
דן שלום

נולדתי בירושלים, ומעולם לא הייתי ציניקן... הכנתי עצמי שנים לשרות הצבאי, הרבה לפני שהחל המנהג לעבור מכינה. קרוב לחמש שנים רצתי 15 ק"מ כל לילה, והרמתי משקלות בנבחרת הפועל. נכנסתי לצבא עם כושר וכוח של עשרה, ועד לרגע הפציעה רצתי, סחבתי משאות כבדים, ונלחמתי. בקורס קצינים סחבתי האלונקה עשרים ק"מ בריצה, ולא נתתי לאיש להחליף אותי. סרבתי לקבל צל"ש מירושלמי אחר, מוטה גור ז"ל, ובקשתי להמשיך לתרום ולהלחם למרות הפציעה, ודרשתי להעלות את הפרופיל הצבאי ועברתי הסבה לשריון, שם הייתי מ"פ טנקים, וכל זאת תוך כאבי תופת... אני סובל מכאבים קשים כבר 33 שנים, עם עליות ומורדות, אך בדרך כלל מורדות. אגף השיקום לא מעניק לי את כל הדרוש לי להתמודד עם מצבי, אינו משלם את כל צרכי, וסומך עלי שאסתדר לבד. אני נאלץ להידרש לעזרת חברים ומשפחה, זאת כאשר אני כבר בן 55! יש לדאוג שלא אזדקק לעזרת משפחתי וחברי, אני דורש לשנות את חוק תגמול הנצרך כך שיכסה את כל הוצאותי... וזה בערך העיקר
אודי

דן ארבל

New member
לאודי

את המסר שלך הבנתי מזמן.איני רוצה להכנס אתך לפולמוס בעניין זה. אנא,ענה לשאלתי לאיזה סניף של הארגון אתה שייך.

חייקין

New member
שלום לך דן

מזכיר סניף ירושלים מחזיק בהעתקי מכתבי מלפני שנים, כמו חדשים יותר, מלפני חודשים, ותמיד תהיה לו סיבה מדוע לא יכול היה לפתור כל בעיה... הוא נחמד מאד בשיחותינו הקצרות בטלפון, ומזה שנים מבטיח שישתדל
אני בטוח שהוא משתדל... הנה העתק מכבי האחרון אליו: לכבוד יואב אלט 24.3.2004 מזכיר המחוז ארגון נכי צה"ל מתקבל הרושם שאגף השיקום שכח את מטרות קיומו, ועיקר דאגתו היום לקיים משכורות עתק לבכיריו, ולמנוע זכויות מנכים שאיבדו עולמם בגיל צעיר לפני שהספיקו להתבסס בחיים, צבור הנכים שנפצע בקרב ובשל כך אינו יכול לעבוד, ללמוד, להתפרנס. אגף השיקום מטעה את כולנו, טוען כי תגמול נצרך כולל את שאר התגמולים, אך נכה המסוגל לעבוד, מקבל את שאר התגמולים גם אם ירוויח מיליון דולר לחודש! ואילו נכה כמוני מקבל כארבע אלף ₪ לפרנסה וקיום בתוספת לשאר התגמולים שנועדו לענות על צרכי כנכה, שאותם אני נאלץ להפנות לקיום בלבד. חסרים לי אלפי שקלים כל חודש. אגף השיקום טוען כי הוא מתבסס על החוק, אך בולם כל ניסיון לשנות את החוק ולהקל על נכים שכל אשמתם ש"נפלו לידיו". אתי משחקים מזה שנים משחקים: אני נזקק למכשיר > מעלה דרישה > מקבל פניה בנוסח: נא להביא אישורי רופאים המעידים על הצורך במכשיר > מתאמץ ומביא אישורים מארבעה רופאים שונים > מקבל תשובה: אין זה מתפקידנו לדאוג לך !!! כרגע יש לי צורך דחוף בכמה תחומים שהעליתי על הכתב ושלחתי העתק אליך. כרגיל דוחים את כל בקשותי, נשוא צרכי. לטיפולך, והפעם אני מצפה לפתרונות ! אודי קין כרגע מונחות לפניו הבעיות: החלפת רכב רפואי שאינו מתאים יותר למצבי. תשלום עבור מנוף שרכשתי להעלאה והורדת מיכל החמצן הנוזלי לרכב. מזגן: הוחזר רק מחצית הסכום. מערכת סינון אויר לבית: לא הוחזרו 6000 ₪ לפני כשבע שנים. הרופא דרש וקיבל אישורים רפואיים וקבלה מקורית, אך לאחר מכן לא שולם מאומה. כורסא: החזר חד פעמי לפני כשנתיים וחצי, אך עד היום החלפתי שש כורסאות על חשבוני, ולפני שנה החלפתי כורסא שביעית על חשבוני, קרוב לשנתיים לאחר שקניתי את הכורסא הקודמת. השער של ביתי גדול וכבד, ואיני יכול לרדת מן הרכב כל פעם לפתוח ולסגור, על כן התקנתי מנגנון חשמלי בעלות כ 4000 ₪, לפני כמה שנים. ועוד כמה פרטים קטנים ומעצבנים שנמשכים שנים... אודי

למעלה