שאלה מזגן מרעיש

סטלה100

New member
שאלה מזגן מרעיש

שלום, התקנו לפני יומיים מזגן מיני מרכזי תדיראן wave 50 לא אינוורטר. התקנו את היחידה פנימית במסדרון כדי לא להנמיך את חדר האמבטיה הפיצי שלנו, וגם כי המזגן הזה מיועד לפרוזדור צר, וגם כי הטכנאי המליץ על כך (טכנאי שעשה את ההתקנה בצורה מקצועית מאוד חוצמזה).
בהפעלות הראשונות היום, עוד לפני סייום הנמכת התקרה, שמנו לב שהמזגן די מרעיש, ממש שומעים את האוויר בתעלות בעוצמה חזקה. (פעם ראשונה שלנו עם מזגן, אולי לא רגילים ?).
האמת, זה הרס לי את החוויה, אני מחכה המון זמן שסוף סוף נוכל להרשות לעצמנו מזגן (אגב הוא מקרר מצויין).
בעלי ממש לא רצה להשקיע בנושא, בסוף הוא השתכנע, אבל עכשיו אני מבואסת ובספק אם באמת נשתש במשכיר בכיף.....
האם בסיום סגירת התקרה יפחית הרעש משמעותית? האם כדאי לבצע בידוד בתקרה המונמכת?
תודה רבה ! אנחנו לחוצים מהעניין....

סטלה100

New member
תודה על תגובתך

זה מרגיע אותי ולא מרגיע אותי...
האם יש משהו מסויים שהטכנאי צריך לבדוק? יכול להיות שהפעיל אותו על עוצמה גבוהה ולכן היה רעש משמעותי.
חשבתי על זה כל הלילה... בינתיים אני לא כל כך יכולה להדליק אותו כי האיש גבס התקין את הגרילים והם עדיין מכוסים בניילונים.
אוף......

סטלה100

New member
התקדמות בנושא המיני מרכזי שלי

סה"כ הטכנאי עבד ממש טוב, אז אין לי טענות נגדו, ובינתיים אני אוכלת את הלב וחייבת לפרוק...
אז הורדנו את הניילונים ואני צריכה להודות שמבחינת קירור הכל מושלם, הבית נעים בכל מקום.

מבחינת רעש, כשמדליקים את המזגן במצב חיסכוני, או אוורור נמוך, אז יש רעש, אבל סביר.

כאשר מעלים את רמת האוורור, אז באמת הרעש גובר וזה מפריע, בכלל כשעוברים ליד הגריל של היחידה הפנימית במסדרון אז באמת שומעים חזק.
חשבתי שבימים החמים אולי כדאי להדליק על חזק וקר מאוד כמה דקות בשביל לקרר טוב ואז להעביר למצב חסכוני. כדי שלא נסבול מרעש יותר מידי. מה דעתכם?
יכול להיות גם שאנחנו רגישים במיוחד לרעש, יכול להיות שאנחנו מופתעים כי אין לנו שום ניסיון עם מזגנים אחרים.

עכשיו אנחנו תוהיים האם עשינו בחירה נכונה? התקנת מזגן עיליים הייתה כרוכה אצלנו ב:

א. לסלון, התקנת משאבה, וכבלים עד מסתור הכביסה (להקיר החיצוני שלנו לא אופצייה להתקנת מזגן עילי)
ב. בחדרים: הורדה והתקנה מחדש של הסורגים או שוב פעם משאבה וכבלים. וכמובן שמבחינה אסטתית מזגנים עיליים פחות יפים לטעמי.
בגלל זה ירדנו מהרעיון וחשבנו שמיני מרכזי יותר פשוט כי יש הכנה ויותר יפה.
אחרי ימים שלמים של לכלוך, אבק ובלגן בבית, ותקרה מונכמת (שאני גם צריכה להתרגל אליה, אבל זה פרט שולי) אני מבינה שהאופציה של מזגנים נפרדים לא הייתה כזאת גרועה.
האם מזגנים עיליים גם מרעישים, ואז אין לי על מה להתחרט? האם הם מפזרים טוב את האוויר כמו מיני מרכזי?

עכשיו, אני ממש לא מבינה למה רמת הדציבלים לא מופיעה במפרטים הטכניים של המזגנים. זה פרמטר ממש חשוב אני חושבת.

בכל מקרה, אם הניסיון שלי יכול לעזור למישהו אחר בבחירה שלו, אז כבר הרווחתי
.

סטלה100

New member
תודה על התגובה. הדלקנו אותו לפני ששמו את הגרילים

אז באמת שמתי לב שהיחידה הפנימית ממש לא שקטה.
ובינתיים האיש גבס התחיל לעבוד ושם את הגרילים עם הניילונים.
מאז אני לא באמת יכולה להדליק אותו כדי לא לחנק את המזגן
כמובן.
לכן אני מחכה ודואגת...

למעלה