שאלה מורכבת...

רעות120

New member
שאלה מורכבת...

הי לכולם! כבר הרבה זמן שאני חושבת לעצמי ללמוד ריפוי בעיסוק (אפילו הלכתי לראיון באוני' העברית בשנה שעברה אבל לא עברתי אותו..) מה שגרם לי לחשוב, איך בעצם יודעים או מחליטים שזהו תחום שיכול להתאים לי ללמוד ואח"כ כמובן גם לעסוק? אשמח אם מישהי תוכל לומר לי מה הביא אותה ללמוד את התחום הזה ומה גורם לה כל בוקר לקום ולהחליט מחדש להתעסק בזה? אני ישמח לקבל עצות מאנשים מנוסים...

ענת385

New member
לרעות

אני חושבת שכדאי שראשית את תנסי להגדיר לעצמך מה חשוב לך שיאפיין את המקצוע שאת הולכת ללמוד ואח"כ לעסוק בו - יוקרה, שכר, הכרת תוד, סיפוק, קשר עם אנשים, מיומנויות ניהול וכו'. אח"כ לך יהיה קל יותר להחליט. שנית, תצפית על עבודה של מרפאה בעיסוק גם יכולה לעזור - התקשרי למקום (ואפילו מספר מקומות) שבו עובדת מרפאה בעיסוק ושאלי אם תוכלי לבוא. ועכשיו אני בכל זאת אספר לך על מה שהניע אותי לבחירה במקצוע: -השילוב בין התחום הפיזיקלי לקוגנטיבי ולרגשי -המקום ליצירתיות -מגוון אפשרויות הפעולה במקצוע -הצורך לעזור לאחרים -חוסר רתיעה מאנשים עם נכויות ומוגבולויות -היכולת לראות בכל אחד, גם אם הוא נמצא בתקופה / מצב שלא כ"כ מעוררים גאווה (במילים עדינות) את היכולות והצדדים החזקים -להבין שכל הנ"ל לא שייך לך, אלא מעשה זה כלי שקיבלת במתנה כדי להשפיע על אחרים, או במילים אחרות ענווה. זהו פחות או יותר, אני חושבת שאם יש לך את זה, אז יש לך את זה. כל השאר נרכש בלימודים ומהניסיון בשטח. בהצלחה.

רעות120

New member
../images/Emo26.gif

אני חושבת שהגעתי לתחום בעקבות השרות הלאומי שלי- (שנה אחת עם נפגעי טרור ושנה שניה עם ילדים חולי סרטן) אבל שם ראיתי בעיקר טיפול רגשי ולא כל כך יצא לי לראות את הצד היותר פיזי וטכני שבזה ומכאן בעצם נובעת ההתלבטות...

למעלה