שאלה מורכבת

מצב
הנושא נעול.

yogibogi

New member
שאלה מורכבת

שאלה מורכבת
קודם כל שלום לכולם אני מעוניין לפתוח עסק שישמש כבר - מסעדה . שמתי עין על מקום שגודלו 220 מ"ר (גובה תקרה 7 מטר) המקום כרגע במצב של מעטפת בלבד וצריך להתחיל הכל מאפס . עכשיו במידה ואני מחליט ללכת על המקום האם אני אמור לפנות לאדריכל שיתכנן ויעצב את המקום או שעליי לפנות ליועצי עיצוב פנים ? והאם האדריכל עובד לפי תקציב אשר נקבע על ידי הבעלים ולפי זה הוא מתכנן בהתאם ? האם האדריכל מגיש לי הצעה להקמת המקום לאחר שעשה סקר שוק ובדק מחירי עלות לכל דבר ? ואיך נהוג לשלם לו לפי מטר או לפי העבודה כולה ? בקיצור אודה לכם אם תסבירו לי איך זה עובד ? תודה מראש

הפשטות שבמורכבות

שאלה מורכבת
קודם כל שלום לכולם אני מעוניין לפתוח עסק שישמש כבר - מסעדה . שמתי עין על מקום שגודלו 220 מ"ר (גובה תקרה 7 מטר) המקום כרגע במצב של מעטפת בלבד וצריך להתחיל הכל מאפס . עכשיו במידה ואני מחליט ללכת על המקום האם אני אמור לפנות לאדריכל שיתכנן ויעצב את המקום או שעליי לפנות ליועצי עיצוב פנים ? והאם האדריכל עובד לפי תקציב אשר נקבע על ידי הבעלים ולפי זה הוא מתכנן בהתאם ? האם האדריכל מגיש לי הצעה להקמת המקום לאחר שעשה סקר שוק ובדק מחירי עלות לכל דבר ? ואיך נהוג לשלם לו לפי מטר או לפי העבודה כולה ? בקיצור אודה לכם אם תסבירו לי איך זה עובד ? תודה מראש
הפשטות שבמורכבות
אנסה לענות לך מעשי. שלב א', תתקשר למתכנן [לא התואר חשוב, אלא האיש, וגם הנסיון]. יחד איתו תרכיבו פרוגרמה. זוהי הגדרת מטרות ובעצם מטרתה לקבוע יעד, שאם יתקיים זה יחשב להצלחה. [בתוך הפרוגרמה יהיו גם האילוצים חוקיים תקציביים וכדומה] שלב ב', תכנון, זוהי התקדמות עקב בצד אגודל עד שהצדדים חשים שהגיעו אל היעד כפי שהוגדר בפרוגרמה ונחה דעתם. שלב ג', עריכת "מפרט טכני וכתב כמויות" שמפרט מעבר לשרטוטים גם את רשימת העבודות והכמויות של המרכיבים השונים. מזה תוכל לתמחר את עצמך וגם לקבל הצעות מחיר שתוכל להשוות ביניהן. עדיין תוכל להכניס שינויים מסויימים. [הכסף הגמיש הוא בעיקר ברמת חמרי גמר ופחות בתכנון בד"כ]. השכר [גם של המתכנן וגם של המבצעים השונים] יכול להיות לפי שטח או בסכום פיקס... לא עקרוני בשלב זה, תן לאדריכל שלך להנחות אותך. תתחיל מהמתכנן. רצ"ב לינק

מצב
הנושא נעול.
למעלה