שאלה "מורכבת"....

sagyrotem1

New member
שאלה "מורכבת"....

ישבתי לי וראיתי בדיסקברי את OCC (אופנועים לפי הזמנה) ונדפק לי השכל... יש אפשרות לרכוש אולטרא-לייט בחלקים ולהרכיב לבד (ככל הנראה לעבור איזה תהליך של רישוי ) ויאללה לאוויר ראבאק ראיתי גם מסוק להרכבה....(שלא יגידו לי שמאולטרא-לייט אפשר לצנוח אם קורה משהו -נראה אותך צונח ממסוק) בארץ. אז מה הקטע שלא מאפשרים להביא קיטים להרכבה מחו"ל לאופנועים?? קראתי את כל התלאות ומסלול עוקף הקוטב הצפוני שעבר הבעלים של 'אומנות אחזקת האופנוע' &nbsp
אני לא רוצה לזלזל אבל הוא מזמין גוף ומתאים חלקים מקטלוג ואולי עוד קצת קסטומיזציה סטייל OCC אבל הבסיס הוא אותו בסיס) מה הקטע??? האופנועים נשארים על הקרקע - ואינם מחוייבים במערכות בסטנדרטים תעופתיים (מערכת מגבה לכל מערכת וכו).... אז למה מסוק/מטוס כן ודו"ג לא? שימציאו איזה תפקיד לאיזה פקיד/בוחן שישלמו לו X (מוגזם) שקלים על בחינה לאחר ההרכבה וכל שנה תשלום מוגדל של טסט וכו ....מה הבעיה? הרעיון של רכישת קיט פשוט נשמע כיף מטורף (לא שיש לי תמזומנים לכך כרגע ) - והרבה יגידו תרכוש יוסנאג ושזה שווה לקיט להרכבה (תוך שנה אתה מרכיב בעצמך את כל החלקים מחדש) אבל זה לא אותו דבר (נראה אותכם מוצאים חלקים ליוסאנג או חוברת הרכבה)... קיצר אני יודע שזה סתם חלום ושבטח יש בעלי אינטרסים שמונעים את זה....

אתה יודע מה המחירים של OCC

זאת גם לא בדיוק 'אופנועים לפי הזמנה' אלא שם של חברה - Orange County Choppers שנמצאים בעיירה ניובורג במחוז אורנג' באפ-סטייט ניו יורק. המחירים שלהם גבוהים מאד כי כל אופנוע הוא עבודת יד של ממש. לא קו יצור אלא יצור חי ועצמאי וחד פעמי לגמרי. קיטים להרכבה אתה יכול לקנות אצל אחרים, אבל אני לא בטוח שאפשר בכלל או כדאי לקנות כאלו אצלם. אגב, אם תשים לב לתכנית על אודותיהם בערוץ דיסקברי, תראה שהם קונים - מזמינים חקל גדול מהחלקים, למשל שלדות גלגלים, וחלק מעבודות המתכת, מספקים שונים, חלקם גדולים ומוכרים וחלקם בתי מלאכה ייחודיים וקטנים, סדנאות של איש אחד לפעמים. לפרוייקטים מיוחדים הם מזמינים מומחים לעבודות חד פעמיות. בקיצור יש מוכרי קיטים כאלו, חפש ברשת יש די הרבה - OCC מכל מקום הוא כנראה לא אחד מהם. אגב, המוצרים שלהם אלו יצירות אמנות אמיתיות. פסלים סביבתיים שמשקפים סוג מאד מסויים של איזו sub-תרבות אמריקאית. לא תמיד לטעמי, אבל בהחלט יצירות יחודיות, שאף אחת מהן פרט אולי לדגמי ה Bagger שנמצאים בקטלוג שלהם, לא צריך באמת להקרא אופנוע.

sagyrotem1

New member
ברור...

אופנועים לפי הזמנה זה השם המטעה של התוכנית..... השוותי אליהם בדיוק בדברים שהצגת : השלדה ברוב המקרים מגיעה מייצרן שלדות.... המנועים כנ"ל .... אני מאמין שמערכות הבלימה פחות או יותר סידרתיות.... האומנות שהם מוכרים באמת ייחודית ... וה"תוספות הקטנות" (שממש לא קטנות ) הם המייחדות אותם ומאפשרות להם לגבות כמה שהם גובים.... בקשר לה שאמרתי אם נסתכל בצורה קרה ו"מכאנית" המערכות העיקריות (אלו שמשרד התחבורה צריך להתעניין בהם) אלו המנוע /השלדה ומערכת הבלימה... והם "סדרתיים"....מה אכפת למשרד התחבורע אם ההרכבה בוצעה במפעל או שאני הרכבתי ואיש מקצוע בחן ואישר? החלקים סדרתיים... זה מה שעושים עם אולטרא-לייט לא? הבן אדם בונה ,מביא בוחן או כמה מקבל אישור ויאללה לטוס..... מה הבעיה עם דו"ג? עוד תחרות ליבואנים? עלול לפגוע להם במכירות?

באופן תאורטי לגמרי

אם אתה מרכיב לך אופנוע שלם מקיט ומעביר אותו בדיקה של הטכניון ושל מכון התקנים ושל עמדה מס 1 לכאורה אתה יכול לקבל רישוי ישראלי ולנסוע. אבל היה מילכוד: כי אתה צריך לייבא שלדה. ואתה צריך לייבא מנוע, ואתה צריך לייבא בלמים וצמיגים ופנסים וכו'.... ולזה לא תקבל רשיון כי חדווה מהמכס לא מכירה את מספר הפריט והפקיד ההוא ממ. התחבורה לא מכיר את המוצר ואין לו תקינה אירופית שעל פיה ישק דבר בישראל ובכלל הוא בדיוק שותה את התה ומה אתה מבלבל את המוח? תבוא אולי מחר. לכאורה - אתה יכול אולי לעקוף את כל הביורוקאטיה של היבוא ולרכוש את הכל פה, ולייצר שלדה וחלקים ייחודיים בעצמך, אבל תצרך להעביר כל חלק בדיקה של מעבדה מוסמכת (יש בכלל? בארץ) ואז לקבל אישור תקינה (על סמך בדיקות המעבדה) של כל חלק בנפרד ושל הכל ביחד - ואז זה בכלל אב טיפוס שמעמדו לא לגמרי ברור, ואתה תצטרך לקבל תעודה של 'יצרן' ותצטרך להוכיח שאתה מעסיק מהנדס, ויש לך 50 מ"ר מחסן מואר, ואתר יצור עם תנאי הרכבה נאותים, ואישור מכבי אש, בקיצור, דרך ייסורים. אולי תצליח, אבל תותש, תרוּשש, ותזכור:: היה מילכוד. כן יש לנו ארץ נהדרת וחופש הפרט שלך לא מעניין את הביורוקרטים שחושבים שהתפקיד שלהם זה לדאוג 'לטובת הכלל' באמצעו איסור כל מה שלא מותר.. בהצלחה

cafesito

New member
תקינה יחידנית, בעיה ישראלית.

ישנו הליך רישוי ותקינה הנקרא תקינה יחידנית. במקומות רבים ניתן להרכיב או לבנות כלי רכב וובהליך מסודר לקבל אישור עליה לכביש ומספר רישוי. בישראל ישנה בעיה עם כיוון המחשבה הזה. בזמן שבארה"ב אפשר לא רק להרכיב כלי רכב מחלקים מורשים, אלא גם לייצר עצמאית חלקים לפי הזמנה. שינוי מבני בכלי רכב (אפילו שינוי מושב נהג או מידות צמיגים) יכול להוביל להורדת כלי הרכב הכביש. אומנם ישנן סיבות שבמקורן באות להגן על הנהג ומשתמשי הכביש ורעיון צרכני מאחורי הבסיס החוקי, אבל אף אחד לא תרח להמשיך את החקיקה ולאפשר חריגות לבעלי רצונות מיוחדים ועודף ממון. אפשר לראות את זה כחלק מחוסר בתרבות מוטורים ותמונה גדולה מאוד לא ססגונית. אפשר לקרא לזה אטימות או טיפשות. בשורה התחתונה, אנחנו רחוקים שנות אור מלהיות מדינה מוטורית אמיתית. אפילו במדינות עולם שלישי מצאו פתרונות ודרכים יצירתיות להקלה על חלומות של אנשים ואפילו הצליחו לקבוע סגרות וגבולול כדי לשמור על הבטיוחות (לא בכל מקום שומרים על המסגרות). עופר מאומנות אחזקת האופנוע, נלחם בתחנות רוח וזכה לניצחון חלקי. לצערו ולצערם של חובבי רכב רבים, עדיין מדובר בבירוקרטיה יקרה ומאוד מגבילה.

למעלה