שאלה מורכבת

שאלה מורכבת

שלום, אשמח לעזרה מפי המומחה מזה כ 4 חודשים אני הולכת לפסיכולוג, אני מרוצה מאוד מהטיפול, ויש לציין שאני מרגישה בנוח לספר את רחשי ליבי. לאחר מס' פגישות, בערך אחרי חודשיים פלוס מינוס, התחלתי להרגיש רגשות כלפיו (זה לא כ"כ קשה, הוא צעיר וחמוד, אמפטי ועדין).. בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות, הוי גם מס' חלומות עליו, ששיתפתי אותו בהם ודיברנו עליהם בהרחבה. השאלה שלי: האם זה בסדר להמשיך ללכת אל אותו מטפל? אני חושבת עליו המון, היום אפילו הרגשתי חוסר חשק לעשות דברים מסויימים וכל היום התנהל בעצלתיים, בגלל כל התסבוכת הרגישית הזו (זה מרגיש כמו אהבה.. אבל בעצם מלבד פרטים כללים עליו אני לא ממש יודעת עליו משהו..). אני נשואה ואוהבת את בעלי מאוד, אני חוששת שהרגשות יתעצמו ויהיה באלגן... תובנות\עצות?

yonadavg

New member
רגשות כלפי המטפל

שלום למה שאת מתארת מתייחסים בדרך כלל כ"העברת אהבה" (Transference Love). זה תהליך טבעי שיכול להתרחש בטיפול ודרכו אפשר ללמוד הרבה על הקשרים והצרכים שלך. לכן טוב עשית ששיתפת את המטפל בכך, למרות האומץ הדרוש. אם גם לאחר ששיתפת אותו, דיברתם על הנושא, בחנתם חלומות שעלו, את עדיין חשה בנוח לספר לו את רחשי ליבך וחשה בטוחה שהוא יוכל לשמור עלייך ועל הגבולות בטיפול, אז נראה שאתם עושים יחד עבודה טיפולית. המשיכי ותארי בפניו גם את התחושות הנוכחיות (חוסר החשק לעשות דברים), גם אם הן קשורות למשל לאכזבה ממנו, קונפליקט מול בעלך וכדומה. במשך הזמן תוכלי לבחון האם העיסוק בנושא מקדם אותך להבנה של קשרים אחרים שלך, בעבר ובהווה, ולתפקוד טוב יותר בחיי היום יום או רק ממשיך ומעמיס עלייך.

תודה על התשובה

לאחר שרשמת את המושג, חיפשתי עליו קצת בגוגל, והגעתי למאמרים שונים (האם זה נקראה גם העברה אירוטית?) האמת, קצת הפחיד אותי לקרוא על זה, ראיתי בחורות שנהיו אובססיביות כלפי המטפל, ושינו את כל עולמם, בעקבות הכיביכול אהבה\משיכה הזו. מפחיד. האם יכול להיות מצב שללא קשר לטיפול או למונחים פסיכולוגים יכול להיווצר רגש\ משיכה בין שני אנשים ?סתם ככה? יש לציין כי היום המצב יותר טוב ,דיברתי איתו אתמול בטלפון, ושיתפתי אותו בתחושות, הוא האזין בקשב רב, והבטיח לי שזה יעבור, וזה טבעי, ועוד ציין שהוא לעולם לא יפר את המצב הנתון בינינו, ועוד הציע שאני אעלה את התחושות הללו על הנייר ואביא אותן לפגישה שלנו בשבוע הבא... אין מה להגיד, מטפל מדהים, אומר תמיד את הדבר הנכון

yonadavg

New member
נשמע טוב

לשאלתך, למשיכה בין שני אנשים יכולות להיות כל מיני סיבות. רבות מהן פסיכולוגיות, אבל ביומיום, כל עוד מצב העניינים תקין, לא נלך ונחפור בכל קשר מדוע התאהבתי דווקא בבחור הזה.... במקרה של התאהבות במטפל, ניתן לייחס זאת ביתר קלות להעברה. בדיוק בגלל המשפט שאת כותבת: "זה מרגיש כמו אהבה.. אבל בעצם מלבד פרטים כללים עליו אני לא ממש יודעת עליו משהו.." בהצלחה בהמשך ושנה טובה.

אני חושבת כי שמחתי הייתה מוקדמת מידי

חצי מהיום העברתי במצב רוח רע, היה גם בכי פה ושם.. למזלי העובדה שבשעה 16:00 אני לוקחת את הילדה שלי מהגן וזה משכיח ממני את כל המצב הזה (אנחנו עושות כיף חיים ביחד) התחושה היא ששיחת הטלפון של אתמול הייתה כמו אקמול לכאב ראש, זה החזיק רק לכמה שעות והיום בשעות הצהריים שום התחלתי להרגיש רגשות לא מוסברים לא הגיוניים שרק מסבכים לי את החיים... יש לי הרגשה שהכי טוב בשבילי זה להפסיק ללכת לאותו מטפל, אפילו שהוא מטפל מדהים שמבין אותי הכי טוב... אפילו שהוא היחידי שהצליח לחדור אליי לנשמה.. אני ממש אובדת עצות

yonadavg

New member
אני מציע שתמתיני לפגישה

עשי כפי שהמטפל הציע. רשמי את מחשבותייך ותחושותייך ודברו על כך בפגישה.

למעלה