שאלה מורכבת

spiral2

New member
שאלה מורכבת

פרסמתי הודה זו בפורום תרבות הולנד, ולפי עצתם אני שואל גם אתכם - אני מקווה שחלקכם יכולכם לתת עצה לבעייתי: אז ככה - בן זוגי הולנדי, אני לא, ואין לי דרכון אירופאי. אנחנו חיים ביחד בארץ, כי הוא לומד כאן. לימודיו יסתיימו בסוף שנת הלימודים הנוכחית והוא יצטרך לשוב להולנד להמשך לימודיו. כמובן שאין לי שום כוונה להשאר כאן לבד בלעדיו, ואני גם לא רוצה שהוא יפסיק את לימודיו. אני רוצה לשוב איתו להולנד, אבל אין לי שום דרך להשיג ויזת שהיה שם. גם אם הייתי לומד הולנדית בכדי לעבור את בחינת השפה הנדרשת לקבלת ויזה, אין שום סיכוי שהוא יוכל להרוויח את השכר שהם דורשים לקבלת ויזה כזו (סטודנט, אתם יודעים). אני גם לא אוכל להתקבל ללימודים בהולנד, מבחינת תנאי קבלה. מה הייתם עושים במקומנו? האם אוכל לשהות איתו שם תקופה מסוימת בצורה לא חוקית? מה התנאים למי ששוהה שם בצורה לא חוקית? האם יש עוד אפשרויות? אשמח לקבל כל עצה... רק דבר קטן, אבקש מכל מי שנולד עם דרכון אירופאי וחושב שהוא טוב יותר מכל מי שלא, שלא יגיב תודה מראש...

Nobilis

New member
שאלה

היכן בהולנד הוא לומד? הסיבה שאני שואל היא שבעיקרון אומנם להולנד יהיה קשה לכם להשיג אישורים עבורך, אך במדינות השכנות (בלגיה, גרמניה) תוכלו לגור ללא קושי ובאורח חוקי. אם הוא לומד במרחק סביר מהגבול, אולי זה הפתרון עבורכם.

cookie9

New member
באמת נראה כי

הפתרון היחיד במקרה הזה הוא מגורים משותפים במדינה אחרת באירופה, שם יהיה לך קל יותר לקבל ויזה כבן-זוג של אזרח האיחוד (בהנחה שאתם אכן בני זוג). לאחר מספר שנים של מחיה באותה המדינה תוכל אתה להתאזרח שם ואז תוכלו לחזור להולנד אם תחפצו בכך. אגב, עם דרכון אירופאי בד"כ לא "נולדים", רובנו חורקים שיניים במשך זמן רב כדי להשיג אחד כזה...

cornetti

New member
היי

קודם כל אני ממליצה לך ללמוד את השפה טוב, כי גם אם כן או לא תסע עכשיו, אם אתה רואה אתכם ביחד והכיוון הוא שם אז זה הכרח וזה מה שיפתח לך דלתות בסופו של דבר. חוץ מזה כדאי לך לנסוע לשם ולראות מה העניניים, אולי לנסות למצוא ישראלים נחמדים שיוכלו לכוון אותך, ומכירים דרכים יצירתיות, למשל בעיר שאני גרה בה יש הרבה סטודנטים ישראלים שמגיעים ללימודים של הרבה שנים ומן הסתם להרבה מהם יש בני זוג שרוצים להיות איתם אבל לצערם לא נולדו עם אזרחות ששייכת לאיחוד, אז כל מיני אנשים מצאו כל מיני דרכים. למשל יש פה מקומות שניתן ללמוד בהם בישול או תיירות וזה לא לתואר כך שתנאי הקבלה ממש פשוטים וזה גם ממש ממש זול, ונותן אשרת שהיה חוקית. אחרים מצאו דרך להוציא דרכון ארופאי (כמוני). שמעתי גם על כאלו שבאו כמורים לעברית שקיבלו אשרה במסגרת הקהילה היהודית שביקשה אותם. יש גם שנרשמו ללימודי השפה וזה הקנה להם אשרה לתקופה מסויימת. יש שמגיעים עם מקצוע ומוצאים דרך להשתלב איתו ולקבל דרכו אשרה, לא סיפרת מה אתה עושה בחיים אז קצת קשה לדעת. אני תמיד מאמינה שיש דרך, רק צריך לדעת מה רוצים וללמוד את האופציות, יש הרבה דברים קטנים שמקומיים ידעו ואתה ואולי חברך לא יודעים, כדאי לברר מה עשו אחרים שהיו במצבך באותה העיר \ איזור. אני ממליצה לך לא ללכת על הדרך הלא חוקית, אם כלכך חשוב להיות יחד אז זה דבר שכדאי להמנע ממנו, זה יכול לתת לכם קצת זמן יחד אבל אם תתפס עובד או שוהה לא חוקי זה יכול להרחיק אתכם להרבה מאד זמן.

למעלה