שאלה מורכבת לגבי אזרחות גרמנית

amir456

New member
שאלה מורכבת לגבי אזרחות גרמנית

שלום לחברי הפורום, מדובר במקרה מורכב למדי של סבי מצד אימי (אציין כבר עכשיו שנולדתי בשנת 1983 ולכן ה"אזרחות בפוטנציה" עוברת אלי). סבי נולד בפולין למשפחה גרמנית (למעשה היה אף דור שני בפולין), כאשר חלק מהמשפחה היה גרמני, ואין שום ספק בקיום הקשר לגרמניה. בשנת 33 או 34 (אני לא בטוח לגבי זה) המשפחה עלתה לישראל לאחר שחיה תקופה של כחצי שנה בברלין. ללא שום ספק סבי והוריו לא היו ניצולי שואה. עד כאן עושה רושם שאני בכלל זכאי לאזרחות פולנית (דבר שכרוך בבעייתיות רבה מסיבות שונות). אך לאחרונה התגלה בחיפוש בערימת מסמכים מכתב ישן מממשלת גרמניה, שמאשר לסבי קבלת פיצוי (נופש בארץ), בדומה לסבי ולסבתי מרומניה שהיו ניצולי שואה וקיבלו פיצויים. השאלה היא האם פיצויים שכאלה ניתנו לאזרחי גרמניה לשעבר שאזרחותם נשללה בעקבות חוקי הגזע, גם אם לא היו ניצולי שואה? אני לא רואה הרבה הסברים אחרים לכך שאדם שאינו ניצול שואה יקבל פיצויים. תודה, אמיר

Woking

New member
תשובה

למיטב ידיעתי מי שאזרחותו נשללה בגלל חוקי הנאצים בפירוש זכאי לקבל אותה בחזרה. לא ברור אם המכתב על הזכאות לרנטה מוכיח שסבך היה אזרח, אבל אם הוא היה הרי שברור שהוא זכאי לקבל שוב את אזרחותו. עם זאת, גם אם סבך זכאי לאזרחות, זה עדיין לא אומר שאתה זכאי, כי צריך להראות שגם אמך זכאית. אם כן הדבר, הרי שאתה יכול להתאזרח כגרמני גם מבלי שסבך ואמך יתאזרחו. שים לב לסעיף 3: http://www.tel-aviv.diplo.de/Vertretung/telaviv/he/04/Konsularischer__Service/download-datei-staatsangeh_C3_B6rigkeit,property=Daten.pdf הכי פשוט זה לפנות לשגרירות ולנסות לברר את העניין. עוד יותר פשוט, אבל יותר יקר זה לפנות לעו"ד.

osho32

New member
אני לא בטוח שזכאות לרנטה

מאפשרת גם קבלת אזרחות. זה כבר תלוי בחוקים אחרים. אבי - יליד רומניה וניצול שואה, מקבל רנטה מגרמניה אך כמובן שאנו, צאצאיו, איננו זכאים לקבל אזרחות גרמנית.

amir456

New member
כמובן

זכאות לרנטה היא מן הסתם אינה זכאות לאזרחות. גם סבי וסבתי מצד אבי הם ניצולי שואה מרומניה שקיבלו רנטה מגרמניה. אלא שבמקרה של סבי השני מדובר באדם שכלל לא היה ניצול שואה, ואשר הגיע ממשפחה בעלת קשר לגרמניה (שאף שהתה בגרמניה למשך תקופה מסוימת לפני עלייתה לישראל). לכן עולה השאלה האם רנטה הוענקה גם בעקבות אזרחות גרמנית שנשללה. חייבת להיות סיבה כלשהי לכך שסבי היה זכאי לה - נראה שעלי לברר בשגרירות, או איכשהו לברר בגרמניה למה הוא קיבל פיצויים.

Nobilis

New member
מילת אזהרה קטנה...

לא נראה הגיוני שרנטה הוענקה בשל אזרחות גרמנית שנשללה. למיטב ידיעתי, הפיצוי לכך היה (בפשטות) החזרת האזרחות. כלומר, הייתה כאן איזו סיבה שבגללה קיבל סבך את הרנטה, ויתכן שהסיבה הייתה (איך אגיד זאת בעדינות) שקרית. אסביר - אם אתה אומר שלא היה קשור לשואה בשום צורה (לא הוחרמו לו נכסים, לא היה במחנה, וכו'), ואם אתה אכן צודק, ובכל זאת ניתן לו כסף, יתכן והדבר היה בטעות, או במרמה. אם תחפור עמוק, ויגלו את זה, אולי יבקשו את הכסף חזרה. תעשה את הבירורים בעדינות. ואני מדגיש - אני לא מכיר את סבך, כך שאנא אל תעלב בשמו. זאת אזהרה כללית, שמגיעה מרצון אמיתי לעזור.

forglemmigej

New member
שום שקר

יש אנשים שקיבלו רנטה כי הכלב (רועה גרמני .סתם) עבר שם מתי שהו במאה ה17. יש אנשים שהמציאו זיקה לגרמניה וקיבלו רנטה כי הם הפסידו למשל את האפשרות ללמוד ולהתקדם בחיים עקב המלחמה. יש אפילו מישהי שחלתה בקדחת בארץ בשנות ה30 והיא טענה שהיא חלתה בגלל שעלתה לארץ והתנאים הקשים גרמו לה לחלות.ולכן מגיעה לה רנטה והיא קבלה.אני הכרתי את האנשים האלו ויש להניח שהיו עוד . הגרמנים כנראה לא רצו לבדוק את זה יותר מדי לעומק. איך שלא יהיה קומבינות יש גם במקרים האלו.

yoram1311

New member
אין קשר בין אזרחות גרמנית לפצויים

הכרתי לפני הרבה שנים בישראל שקבלו שלומים/פצויים/קצבאות מגרמניה למרות שלא היו בעבר אזרחים גרמניים. היה מספיק להוכיח נזק ישיר שנגרם ואין קשר לאזרחות

למעלה