שאלה מוסרית

playtrip

New member
שאלה מוסרית

יש ברשותי סכום גדול שצברתי בחודשים האחרונים. מדובר בקרוב לעשרת אלפים שקלים. מה כדאי לי לעשות בו ומה עדיף גם מבחינה מוסרית וגם מרצון הבורא? א. לקנות תוכנה בסכום זה שגזלתי, ז"א הורדתי באופן לא חוקי לפני כמספר שנים? ב. לקנות בכסף קראוון קטן באתר יד שנייה ולתת לחסרי בית לגור בו? אני מעוניין לעשות טוב אך מפחד מהשלכות של גזל בזה ובבא. ידוע שגזל גם לוקח אנרגיה רוחנית רבה מהגוזל עצמו ובכל זאת מדובר בסכום גדול... את התוכנה ד"א, הורדתי מהמחשב שלי כבר לפני כל אותן שנים ואני לא משתמש בה.

זו לא שאלה מוסרית אלא הלכתית

ואתה צריך לפנות לרב מוסמך תלמיד חכם מובהק שישמע את כל הפרטים שקשורים לעניין הזה ויפסוק לך לגבי העניין הראשון של הגזל כביכול וייעץ לך על פי התורה לגבי העניין השני של מה עדיף לעשות עם כספי תרומה או צדקה וכמה מותר לתת ולמי עדיף. טלפונים וכתובות מייל של רבנים מוסמכים לכך: הרב מוצפי - http://www.doresh-tzion.co.il/SendQuestion.aspx קו ההלכה- טל: 072-2152222 מענה טלפוני לשאלות הלכה בכל שעות היום מהשעה 8 בבוקר ועד 2 בלילה, ע"י מורי הוראה מבית הדין של הגאון הרב קרליץ שליט"א. מוקד דומה בשם "מענה ההלכה" - טל' 073-724-6000 ע"י מורי ההוראה של הגאון הרב גרוס שליט"א 24 שעות, בשעות 1-5 בלילה זה לשאלות דחופות . בהצלחה!

REALI

New member
איך יכול להיות שגזלת משהו

אם לא החסרת לבעלים שום דבר ממה שהיה בידם? הייתי מגדיר זאת כמניעת רווח מהבעלים, אך לא כגזל. בכל מקרה זה אסור כי יש בזה הפרת זכויות יוצרים וממילא אסור גם הלכתית, אבל לא גזל. וכמו שקודמי אמר, אל תמהר לחלק את כל הכסף שלך שצברת בחודשים רבים. במיוחד שעם רווחים כאלו (במחילה) בקושי תצליח לכסות את עצמך ברגע שתתצטרך לכך, ולכן זה אולי אפילו איסור לתת יותר מידאי כסף לאחרים (לא שלא היו רבנים גדולים שחילקו את כל כספם, אבל מי אנחנו שנוכל לסמוך על ניסים כאלו).

תגובה

אם כל אחד "רק" ימנע רווח מבעלי התוכנות האלה, גם ממיקרוסופט לא ישאר כלום, בהחלט יש בעיה לצרוב תוכנה בלי היתר אבל צריך לגשת לרב מובהק שידע את כל הפרטים.

REALI

New member
תודה שאתה מסכים לדברי

למעלה