שאלה מוזרה

baby tuta

New member
שאלה מוזרה

יש לי שני שמות משפחה אני לא יודעת עם זה קשור אבל נגיד בכל מקרה בכרטיס כתוב לי ms ןלא miss יעני נשואה אולי בגלל זה חשבו קיצר זה משנה? יכולים לעשות לי על זה בעיה מחר בשדה תעופה?

מיכלוש7

New member
רק בגלל שבקשת יפה../images/Emo26.gif

לא נראה לי יעשו לך בעיות... כאילו-נניח ואת באמת נשואה (לפי טענתם
) לנשואות אסור לעזוב את הארץ?!
פחחחחחחחחחחחחחחחחח... זה ממש מצחיק
תעבדי על אנשים שהתחתנת
לילה טוב!
והכי חשוב-מסע חזק

baby tuta

New member
חחחחחחחחחחחחחחו

אני מקוה שיהיה בסדר ותודההההההההההה

baby tuta

New member
יורו או דולר?

אבא שלי הביא לי 400 יורו כדאי להחליף את זה לדולרים או להשאר עם היורו? והוא הביא לי בשטרות של חמישי הבנתי שזה בכלל לא טוב....

לא משנה, הפולנים מחליפים לזלוטי

חיפוש קטן בפורום על צמד המילים ' כסף בפולין ' : המטבע המקומי נקרא זלוטי ZLOTY. הזלוטי מתחלק ל 100 יחידות, כל יחידה נקראת גרושה GROSZA . יש מטבעות של 1 GROSZA והם מקפידים על החזרת עודף. גם אם כתוב על המוצר שמחירו 2.99 יחזירו לכם גרושה אחת. הצירוף של אותיות SZ מבוטא בפולנית כמו האות ש שלנו. השער הרשמי להיום (6 אוקטובר 2004) הוא של 4.31 זלוטי ליורו, 3.48 זלוטי לדולר ארה"ב. בחישוב מהיר של ערך הש"ח לדולר וליורו וההשוואה ביניהם יוצא שהזלוטי שווה 1.28 ש"ח. אם מחשבים את השער בו נרכשו הזלוטי תמורת דולרים, ואת השער בו נרכשו הדולרים הללו בישראל, יוצא שחישוב כדאיות הקניה שם צריך להתבסס לפחות על 1.38 ש"ח לזלוטי. (כאילו, מה שעולה שם זלוטי אחד למעשה עולה לכם כמעט שקל וארבעים. ארוחה קטנה במקדונלד שעולה שם 14 זלוטי למעשה עלתה כמעט 19 וחצי שקל.) החלפת מטבע נעשית בערים הגדולות בדוכני סוחרי מטבע, דוכן הנקרא KANTOR. יש שני שערים, שער קניה ושער מכירה. ברור שהשער הגבוה הוא מה שיעלה לכם לקנות דולרים, הנמוך זה מה שישלמו לכם בזלוטי כשאתם מוכרים דולרים. השער הרשמי הנ"ל הוא בערך באמצע בין השניים. בשדה התעופה לא כדאי להחליף כסף. מקבלים את השער הכי נמוך. מהשדה אתם יוצאים למלון באוטובוס ולא צריך לדאוג לתשלום למונית או לאוטובוס. בעיר כבר יש חלפני מטבע כמעט בכל מקום בו יש בתי מלון ואכסניות. במרכז וורשה יש כמה וכמה כאלו במתחם של הדוכנים מתחת לכביש ולככר המרכזית בעיר. מי שיוצא לו להיות במלון הצהוב הנקרא NOVOTEL במרכז וורשה, שיצא מהמלון יפנה שמאלה ירד במדרגות ומולו קצת ימינה יש אחד. יש הבדלים בשער לא רק מיום אחד לשני אלא יכולים להיות הבדלים בתוך מספר שעות. לא להתרגז אם אחר הצהרים תראו שער טוב יותר מאשר זה שקיבלתם בבוקר באותו דוכן ממש. ככה זה במסחר והסוחרים שם מתעדכנים במה שקורה בבורסות המטבע בעולם כמה פעמים ביום. יש סוחרים, בעיקר בחנויות למזכרות המיועדות לתיירים, שיקבלו דולר או יורו, אבל יחשבו אותו לפי שער גרוע בשבילכם ומראש המחידים שם יקרים. בעיקרון ועל פי החוק אתם צריכים להמיר המטבע ולשלם בחנות במטבע מקומי. המחירים בהרבה מקרים דומים למחירים בארץ. דברי אלקטרוניקה ממש לא כדאי לקנות שם. בגדים אולי, תלוי איפה בדיוק ואיזה בגדים. בגדי מותגים בינלאומיים בודאי שלא כדאי. מקדונלד זול יותר, ובכלל המזון בחנויות שם זול יותר מאשר בארץ ובהרבה מקרים גם המבחר גדול יותר בגלל הקירבה לאירופה. מי שמגיע בעונה המתאימה יכול לחגוג על דובדבנים ב 8 זלוטי לקילו או פטל יער אמיתי וטרי באותו המחיר (ופחות מזה מחוץ לערים הגדולות). מומלץ להחזיק בכיס תמיד כמה מטבעות של זלוטי אחד וכמה של חצי זלוטי. השירותים הציבוריים שם נקיים ומתוחזקים יפה מאד אבל זה תמיד בתשלום, לרוב 1 זלוטי אבל יש מקומות בהם זה עולה 1 וחצי זלוטי. במקומות רבים צריך לשלם על שימוש בשירותים גם במסעדות. מע"מ קיים שם כמעט על הכל, אבל לא באותו הערך (באחוזים) על כל הדברים. לדברי יבוא ואלקטרוניקה למשל זה 22 אחוז, למזון בסיסי מתוצרת מקומית זה 7 אחוז.

הפעם האחרונה שקראו לי 'אדוני' זה

זה היה כדי להעניש אותי............. הרגשתי באמת זקן....

thunderstorm

New member
400 יורו?!?

לא הגזמנו?.... אין מה לעשות עם כ"כ הרבה... ובכל מקרה נוסעים עם יורו/דולר ומחליפים שם לזלוטי (בזמן החופשי שיהיה לכם, יראו לכם איפה להחליף).

למעלה