שאלה מוזרה

museMe

New member
שאלה מוזרה

יש מצב שכבר שאלתי כאן... אולי אתם יודעים... נוירולוגים לא ידעו לתת לי תשובה...

אז ככה - אין לי התקפים בשינה. ז"א עד כמה שידוע לי. אני לא מתעורר עם לשון נשוכה (טפו טפו טפו) וכיוצ"ב. מה שכן, יוצא לי לחלום אאורות. כלומר, אני חולם שאני חווה אאורה. זה כל כך אמיתי, לעומת חלומות של תחושות אחרות (כגון נפילה, פציעה או כל מיני) שזה ממש מפחיד. אני ממש "חווה" את אאורה בשינה, וכל חלום כזה מסתיים בזה שאני מתעורר. כולם כולל כולם. אני מתעורר וכאילו הראש שלי "במקום" אחר. יכול להיות שזה בגלל הקלונקס שאני לוקח לפני השינה, אבל עדיין, כאילו המח חווה משהו לא "רגיל" בשינה. יש דבר כזה?, האם הייתה לי אאורה באמת? יש בכלל אאורות תוך כדי שינה?

תנקס!,

goldy

New member
מה אתה חולם לפני?

האם אתה מרגיש 'מחוץ' לגוף? (עומד ליידך וכאילו כפות הרגליים לא קיימות)
האם יש לך אאורה גם ללא תרופות? האם תרופות שונות גורמות לאאורה שונה?
אם אתה הולך לישון כל יום בדיוק באותה שעה, האם האאורה תמיד מעירה אותך בדיוק באותה שעה?
האם לאחר שההרגשה המוזרה עוברת: אתה מרגיש עייף כאילו לא ישנת, או רענן כאילו ישנת מספיק?

museMe

New member
היי

שום דבאר ספיציפי; אני רק עשיו מודע לתופעה, לרוב זה אני בסיטואציות כאלה ואחרות, ואני מודיע לסביבה שאני עומד לקבל התקף. אני נוטל 0.75 מ"ג קלונקס לפני השינה, אני לא לוקח פרט לזה תרופות נוגדי פרכוסים כבר שנה וחצי. האאורה תמיד מעירה, אבל לא לא בהכרח באותה שעה; זה קורה לעיתים רחוקות (לפחות פעם בחצי שנה אם לא יותר) אתמול רק החלטתי להתייחס לתופעה.
כשאני מתעורר אני מרגיש שקרה משהו, שלא סתם התעוררתי באמצא הלילה לשירותים כמו שקורה גם לעיתים.

תודה!

goldy

New member
אתה יודע מה זה "חלום צלול"?

זה כשאתה יודע שאתה חולם בזמן שאתה חולם.
מה שאני מציע לך זה ללמד את עצמך לעשות סימנים במהלך היום, ואם הם נכשלים אז אתה יודע שאתה חולם. למשל:
אתה מזיז מתג ואין לו השפעה על האור שבחדר, אתה מצליח להכניס את היד (בעדינות!) לתוך הקיר, אתה מנסה לקרוא ללא הצלחה, שעון דיגיטלי מראה שניות לא הגיוניות (בסדר אקראי ו\או מעל 60), אתה מצליח לדבר עם חיית המחמד שלך למרות שאתה לא מסטול, לא מצליח להשתמש בסרגל וכו'.

קרא כאן: http://www.planetnana.co.il/lucidity/

האם כשאתה מתעורר אתה מייד בוחן את עצמך במוטוריקה עדינה? פותח וסוגר רוכסן של מכנס שהוכן מראש, מכפתר כפתורים, קורא בקול רם וברור תמליל בן 3-4 שורות שכתבתה מראש בכתב ידך?
האם אתה מסוגל לקום להדליק את האור שבחדר?

למעלה