שאלה מוזרה

lolipop0101

New member
שאלה מוזרה

יש לי אפטה בפה והרופאה המליצה לי (זו תרופה ללא מירשם) על אפטגון (מין תרסיס לטיפול). אני נוטלת גלולות יאז כבר שנה, האם אפטגון מוריד את יעילות הגלולה (אני בגלולה ה-3 בחפיסה חדשה)? בנוסף, לי ואמא שלי יש מחסור בויטמין B12, אז לפני שזה יגיע למצב חמור התחלנו לקחת כדורי מציצה של אלטמן לויטמין B 12. כדורים אלו יכולים לפגוע בגלולה? תודה מראש! נ.ב, יש תרופות ללא מרשם אשר פוגעות בגלולות או שכל עוד זה ללא מרשם זה בסדר?

lolipop0101

New member
ועוד שאלה קטנה

כמו שאמתרי אני על גלולות כבר שנה. עכשיו המחזור שלי התחיל להיות מוזר. אני אמורה תמיד לקבל מחזור ביום הראשון לגלולה החדשה (אחרי 4 ימים של לבנות) והפעם היה דם רק כשניגבתי, יום אחרי זה היום הכתמות חומות וכהות, יום אחרי זה היה דם וקצת כאבי מחזור (כמו תמיד), אבל זה מילא רק פד, ועכשיו נראה שהמחזור שלי נגמר. אני רגילה שמהיום הראשון יש לי דימום חזק שנמשך 4 ימים. יכול להיות שאחרי שנה המחזור שלי משתנה? בנוסף אציין כי אני לא מספספת\מקיאה\משלשלת\מאחרת שנטילת הגלולות. תמיד ב-16:00 כמו שעון. מקסימום חצע שעה לפני או חצי שעה אחרי. אז הריון אני ישר שוללת, או שאוליי לא כדאי לי לשלול?

לגבי גלולות

ל אפאטגון ולא B12 פוגעים ביעילות הגלולה. באופן כללי , רוב התרופות ללא מרשם לא פוגמות ביעילות הגלולה אבל כדי להסתכל בעלון המצורף. לגבי המחזור, את צודקת שאת שוללת הריון כי גם טיפונת דם שוללת את זה. וכן , ייתכן שהמחזור מתמעט בגלל הלקיחה של הגלולות. זה דבר טבעי ולא גורם נזק.

למעלה