שאלה מוזרה

someferro

New member
שאלה מוזרה

בקרוב אני עוזבת לבלגיה לאנטוורפן ל4 חודשים והתחלתי לילמוד בארץ נהיגה אבל לצערי לא הצלחתי לעבור טסטים..אני לא יודעת אם אני אספיק לקבל רשיון לפני שאטוס לשם ולכן רציתי לבדוק האם יש אפשרות לעשות שם רשיון ובמה זה כרוך?..אגב אני אזרחית גרמניה.

גוזליה

New member
תשובה לא מוזרה

כן, תוכלי, אבל סתם תהיה- למה לך, אם תהיי שם רק ארבעה חודשים, להשקיע את הזמן והכסף הכרוכים בהוצאת רשיון שלא יהיה לך שימוש בו בעתיד?

someferro

New member
מכיוון

שאחרי אותם ארבע חודשים אני חוזרת ישר לשלוש שנים בצבא שאת אותן שלוש שנים אני אעביר במדבר עם יציאות של פעם בשבועיים ל3 ימים..אני בספק גדול אם אוכל לעשות משהו בשלושה ימים חוץ מלישון...ואז כל אותם שיעורי נהיגה וטסטים יהיו לחינם ככה שאני מעדיפה להוציא רשיון שם מאשר שלא יהיה לי בכלל. אגב יש לכם המלצות אולי על מדינות שכנות שיהיה יותר קל בהם להוציא רשיון? (נגיד בלי לעבור תאוריה או לפחות לעבור תאוריה באנגלית?)

גוזליה

New member
אבל לא תוכלי לנהוג עם הרשיון הזה בישראל,

מה זה יעזור לך? כך או כך, לא מכירה שום מקום בעולם שנותן רשיון בלי לעבור תיאוריה.

someferro

New member
טוב..תודה

בעיקרון אני ממש בורה בנושא לכן שאלתי..קיוויתי שהתאוריה שלי מישראל תספק אותם ושאת הטסט אני אוכל לעבור באנגלית וחשבתי לעשות רשיון בין לאומי או משהו בסיגנון. בכל מיקרה תודה על התשובות .

גוזליה

New member
על אחת כמה וכמה.

התיאוריה בישראל תקפה לחוקי הנהיגה בישראל. לפיכך לא תוכלי לעבור איתה מבחן נהיגה במקומות אחרים בעולם- בכל מקום בו תרצי להוציא רשיון נהיגה מקומי תצטרכי לעשות תיאוריה וטסט

בקר12

New member
לא לגמרי מדוייק

את צודקת לגבי התאוריה וזה באמת לא רלוונטי לה. אבל ברגע שיש כבר רשיון נהיגה יש מצבים שאפשר להמיר רשיון נהיגה של מדינה אחת לרשיון נהיגה במדינה אחרת כך שלא צריך שוב תאוריה וטסט.

גוזליה

New member
מה לא לגמרי מדוייק במה שאמרתי?

לא כתבתי בשום מקום על המרה של רשיון. דיברתי על תיאוריה. לגבי המרת רשיון- יש ויש. יש מדינות שמאפשרות, יש כאלו שלא, ובכל מקרה לא התייחסתי לזה

Lia78

New member
גם אם היית מוציאה רשיון נהיגה בלגי

היתה לך בעיה להמיר אותו לרישיון ישראלי. עד כמה שאני זוכרת ממקרה של חברה, צריך לשהות שנה רצופה בחו"ל בכדי שתהיה אפשרות להמיר את הרישיון. ואל ייאוש, בסוף גם לך יהיה רישיון

gatissima

New member
תנסי אולי

ללכת לעשות טסט במקום יותר קל בארץ, אני לא יודעת איפה עשית את הטסטים שלך אבל אני זוכרת שכשאני הוצאתי רשיון בחיפה היה קשה בגלל הזינוקים בעלייה והיו כאלה שהלכו לעשות בעפולה ושם היה קל לעבור, זה היה לפני הרבה שנים אז אני לא יודעת מה המצב היום. אופצייה שניה היא להוציא רשיון רק על אוטומט לבינתיים ואופציה נוספת היא להמשיך לנסות, כולם עוברים בסוף

גוזליה

New member
../images/Emo45.gif

וגם אם יוצאים פעם בכמה זמן, אפשר לקבוע מראש עם מורה הנהיגה שיעורים לימים האלו, וביום של הטסט לבקש מיוחדת... לא חסרים פתרונות יצירתיים.

למעלה