שאלה-מה עושים עם.....

שאלה-מה עושים עם.....

שוב בעיה עם בובו אותו ילד בן שנה פלוס שסיפרתם לכם עליו שהיה אלים.אומנם בשטח הזה הוא השתפר מאוד והוא כבר בקושי מרביץ אבל עכשו התעוררה עוד בעיה,הוא לא מקשיב זאת אומרת הוא לא מוכן לשבת בריכוז או לא מוכן לשכב במיזרון לשינה(היום למשל היינו צריכות לשבת לידו ממש בתורות עד שירדם)ורוצה לעשות מה בראש שלו(להסתובב בחדר ולבלגן)המטפלות נוטות לותר לו אבל אני חושבת שאם יותרו לו כל הזמן העיקר שלא יבכה הוא לא ילמד וגם חשוב לספק לו הסברים לכל פעולה(עכשו אנחנו יושבים להגיד בוקר טוב או נשכבים על המיזרון כי עכשו שעת המנוחה)אני לא מצפה ממנו להיות אוטומט אני מוכנה להשקיע בו(ועד כה השקעתי בו המון לפידעתי)נוסף לכל נולדה לו אחות חדשה עוד מוקד לחץ מה עושים? שלכם חנה גונן

לאה_מ

New member
האחות החדשה היא כנראה הסיבה לחוסר

הריכוז שלו. כך שהבנה מצדכם יכולה להיות חלק מהדרך לפתרון הבעיה. אני מציעה לך לקרוא במאמרי הפורום את המאמר על הקנאה. אמרתי כבר את כל מה שיש לי לומר על המאמר הזה, אז לא אכביר מילים - תקראי. ואני לא בעד להכריח אותו לשבת במפגש או לישון בצהרים. כמובן הוא לא צריך להפריע לכל היתר, אבל אם יש פעילות אחרת שהוא מעדיף, אין סיבה לדעתי לא לאפשר לו לעשות את זה, ולציין שכאשר הוא יחליט שהוא מעוניין להצטרף למפגש, הוא יתקבל בשמחה.

באופן כללי...

אין לי בעיה עם זה שילד לא ירצה לפעמים לעשות משהו אבל אצלו זה עקבי ועוד הרבה זמן מלפני שהאחות נולדה( אחיו הבכור שהיה גם הוא בגן סבל מבעיה דומה)כי לקח לו הרבה זמן עד שהוא למד שהוא יכול להחצין רגשות ולהשען וגם שיש גבולות ,אם הוא היה מסכים לשבת עם איזה מישחק עוד מילא אבל הוא מתעקש להסתובב בחדר ומוציא את שאר הילדים מהריכוז תוך שהוא נוטה להסתמך על זה שאם הוא יצעק אז יתנו לו מה שהוא רוצה,אז אני לא רוצה להכנס איתו למאבקי כוח הרי זאת לא המטרה אבל גם להעמיד לו גבולות ברורים. חנה גונן

מקשיבים למה שהוא רוצה/צריך ומנסים

לאפשר לו את זה. לא רוצה לשבת בריכוז? לא צריך. הוא לא יפסיד כלום. הוא ילמד את זה אחר כך בדרכו שלו. לא רוצה לשגב לבד? שבו לידו עד שירדם (כמה זמן זה לוקח לו?), או אולי תנסו לתת לו איזה דובי אם הוא מסכים. (אולי דובי מהבית?) יכול להיות שזה האחות ויכול להיות שזה הגיל. אולי הוא התחיל ללכת לאחרונה? אולי הוא מפחד מהשינה? אני לא רואה בזה ויתור אלא הקשבה לילד. אני לא רואה במלוי בקשותיו "רק שלא יבכה" אלא כתגובה מבוגרת להבעת רצונותיו.

לחגית- לשבת לידו זאת לא הבעיה...

כולנו ישבנו לידו כל אחת בתורה לפחות רבע שעה למרות שזאת שעת הלחץ בגן ואין לנו בעיה לתת לו תשומת לב(ממני לפחות הוא מקבל המון ואני משתדלת איתו במיוחד כי הוא מה שנקרא ילד קשה)וחיבקנו נישקנו ונתנו לו בקבוק שהוא ביקש אבל הוא מתעקש להתרוצץ בחדר ותסכימי איתי שאנחנו לא כל כך יכולת להרשות לו... חנה גונן

למעלה