שאלה : -מה לעשות

• פותח הנושא Helio
  • פורסם בתאריך

Helio

New member
שאלה : -מה לעשות

"ילדים חשודים בשריפת חתולים במדורה" :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4374262,00.html

1) מה לעשות עם הילדים ?
2) האם להאניש? אם כן למה ואיך? אם לא - למה ואיך?

בבקשה תענו קצר ולעניין

TaL53

New member
הילדים קטנים

לכן הרבה מה לעשות אין. הם אפילו עוד לא בגיל אחריות פלילית. קנס על ההורים וליווי פסיכולוג.

Helio

New member
למה לקנוס את הורים? ליווי פסיכולוגי לילד בן 9

או 10 - מה לדעתך פסיכולוג יכול לעשות? ואם אתה חושב שהילד כן יבין מסר של פסיכולוג למה שלא יבין שפת העונש?

אתה לא הזכרת את עונש- זה מוזר.....
שאלתי כי אני בעצמי הייתי במקום של הילד כזה- לא הרגתי חתול, היה משהו אחר גם כן מגעיל. לי יש הסבר למה עשיתי את זה.
אני כן קיבלתי עונש ומנסה להבין תפקיד של העונש בסיטואציה כזו.

יכול להיות שבשביל אנשים מסויימים אני נשמע כמו קשקשן אבל לי נראה שלאירועים כאלו (וכל מה שקורה אח"כ) יש השפעה על עיצוב של האישיות של אותו בן אדם.

TaL53

New member
שאלת על עונש ועניתי לך

מבחינה משפטית הם לא ברי עונשין ועל מעשיהם, ע"פ החוק, אחראים ההורים. ההגיון בזה הוא שההורים אחראים למנוע מהילד לעשות מעשים מהסוג הזה.

אם אתה שואל על עונש למתעללים בבע"ח זאת כבר שאלה אחרת.

TaL53

New member
אנחנו מוגבלים ע"י מערכת חוקים

ולכן חובה לבחון את הנושא בהיבט המשפטי. הרי אין לנו אנרכיה פה שכל אחד עושה כראות עיניו.

Helio

New member
חוק לא מגדיר ולא צריך להגדיר כל היבטים

של סדר היום והתנהגות שלנו

משפט - אתה אומר- יכול לקנוס הורים על אי השגחה (אם אני מבין נכון) אבל הוא לא מגדיר שילד צריך להיות 24 שעות תחת אותה השגחה, הוא לא אומר איך לעשות את זה ולא אומר מה צריכה להיות מערכת היחסים סין הורים וילדים שלהם.

TaL53

New member
אתה חושב שאפר להענחש בצורה אפקטיבית

בני תשע? מה אתה מציע? הרי אחריות פלילית לא תוכל להטיל עליהם בגלל גילם הצעיר, וזה בלי קשר למערכת המשפט.

beatman

Member
מה עשית לחתול ?

אני זוכר בגיל הרך גם אני עם ילדים בשכונה שיחקנו עם חתולים קטנים, בנינו מעין נדנדה והיינו בטוחים שהם נהנים מזה, כאשר הם יללו.
אז כעסו עליי והבנתי שזאת התעללות והם לא אוהבים את זה, ובינתיים חתולים הפכו להיות חבריי הקרובים

ילדים לפעמים לא מבינים את הנזק שהם גורמים לאחרים או לרכוש, צריך יותר הסברה בנושאים האלה בבתי הספר היסודיים.

am i am

New member
סיטואציה מאוד בעייתית...

אני חושב שחשוב שהילדים יבינו את חומרת המעשה שהם עשו, גם כי אסור לפגוע בבע"ח בשביל שעשוע, וגם כדי שלא ידרדרו ויתחילו לפגוע באנשים. מצד שני לא נכון להעניש אותם בחומרה כי הם בכל זאת ילדים, שאולי עוד לא מבינים את מה שהם עשו.
אני חושב ששרותים סוציאלים צריכים להתלוות אל הילדים האלה על מנת שיבינו את חומרת המעשים וגם בשביל לבחון האם הילדים האלה מגיעים ממשפחות הרוסות (אבא אלכוהול, אבא מכה את אמא וכו'), ואם הילדים באמת מגיעים ממשפחות הרוסות אז לבדוק אפשרות להתערב.

למעלה