שאלה... מה דעתכם

א ו ר3

New member
שאלה... מה דעתכם

יש לי כלבה מבוגרת (מתוקה ,מקסימה,חולהעליה...
) שלאחרונה גילו אצלה גידול שהוא סרטני ולכן סביר להניח שלא תחיה עוד הרבה שנים... אמא שלי לקחה את הבשורה די קשה .. והיא הציעה לי שנאמץ גור שיהיה יחד עם הכלבה שלנו , גם שהיא לא תהיה בודדה שאנחנו בעבודה וכו' וגם שבאופן טבעי יהיה "מי שימשיך אותה" שהיא תמות . מה דעתכם? לאמץ עכשיו או לחכות ..? או שהכלבה הנוכחית תתעצבן מיזה/תקנא/לא תסתדר איתו ... ?

בת עולם

New member
האינטואיציה של אומרת לי שלא

עדיף עכשיו להיות איתה כמה שיותר, לפנק אותה לחבק אותה הרבה ולא להביא כלב חדש שיקח ממכם תשומת לב וזמן ושהיא עלולה לראותו כמי שלוקח את המקום שלה לפני שהיא הלכה אבל זו רק דעתי

מאמוש

New member
אם לאמץ אז עדיף לא גור לדעתי

כי כדי לחנך גור יקח קצת זמן וצריך לחנך אותו לצרכים ולהוציא אותו ל4+ לטיולים ביום (אם אני לא טועה) וכשתהיי בעבודה זה לא כ"כ יהיה אפשרי אלא אם כן ת/יעבוד אצלך דוגיסיטר/ית ויוציא את הגור לטיול.. אני ממליצה שאם תאמצי אז תאמצי כלב בוגר שגמול מצרכים וכו' כי אם תאמצי גור לדעתי היא תקנא יותר כי תצטרכי להקדיש לו יותר צומת לב.. מקווה שעזרתי איכשהו..
החלמה מהירה

toomuchdogs

New member
לאמץ, זה יפיח חיים בכלבה...כמובן, תלוי באופיה

רק לא ממטחנות גורים בבקשה

goanin

New member
אני חושב שלא:

כי היא לא כל כך תקבל אותו כגור שלה. היא תרגיש שראשי הלהקה מעדיפים מישהו צעיר יותר, ולא משנה כמה תתיחסו אליה וכאילו "תעדיפו" אותה על פניו. היא צריכה להרגיש לעת זקנה שהיא תופסת מקום מאד מכובד בלהקה, ועדיף שלא תרגיש אפילו טיפה קנאה.

lili95

New member
מניסיוני עדיף שלא. גם לי (יותר נכון להוריי)

יש כלבה מבוגרת בת 14 וחצי, צ'לסי. לפני כשנה אימצתי את טינה, שהיום בת שנה ו - 3 חודשים. הן לא גרות יחד, אבל כשהן נפגשות צ'לסי ממש שונאת את טינה. טינה רוצה כל הזמן לשחק, צ'לסי מקבלת מזה עצבים (והיא כלבה חמודה וטובת מזג בד"כ), ומנסה למשוך תשומת לב כל הזמן. אחרי כמה פעמים, ולאחר שההורים גם אמרו מה דעתם בעניין, החלטנו שלא להביא יותר את טינה אליהם.

shirili

New member
לא טוב מכל הבחינות!!

1. גור הור יהיה תלוי בכלבה והוא לא ילמד להיות לבד ואח"כ יפתח חרדות 2. כלבה מבוגרת צריכה לקבל את הכבוד שלה ולא שיאמצו עוד כלב כדי להתגבר על המוות שלה. סה"כ אם היא מבוגרת את אתם צריכים להיות שמחים שהיא חיה את החיים שלה בצורה הכי טובה שאתם יכלתם לתת לה. 3. גורים הם מציקנים ואקטיביים ויורידו לכלב מבוגר את איכות ואורך החיים ע"י הצקות בלתי פוסקות. תתנו לכלבה שלכם ללכת בכבוד וכשתראו שזה נכון להביא כלב אחר (ולא במקומה אלא בשביל שיהיה משהו חדש בבית שאיתו אתם רוצים לבלות את השנים הבאות) אז זה יהיה הזמן המתאים. הנה השדכנים שלי עכשיו רק לקחו גור אחרי 3 חודשים שהם הרדימו את הכלב שלהם כי היה כבר מבוגר והוא נכפך לזומבי. לקח להם 3 חודשים כדי להתאבל עליו ולהתגבר. לכל אדם יש את הזמן שלו ולאחד זה יהיה שבועיים ולשני שנתיים. בהצלחה עם הכלבה!!

Bakura

New member
לא נראה לי שכבר אמרו את זה,

אבל גם אם כן, קחי בחשבון גם שאם את תאמצי כלב נוסף הוא יהיה שבור כשהכלבה שלך תמות.

למעלה