שאלה מהפרשה

שאלה מהפרשה

לדברי רשי ``מי מנה..ומספר את *רובע* ישראל-מספר רביעותיהן, זרע היוצא מתשמיש שלהן`` הכי כלל דור המדבר נהיו עקרים? שאם למרות גזירת ``הבן היילוד היאורה תשליכוהו`` הגיעו לכדי 600000 איש, כיצד כעבור 40 שנה, נותרו ס``ה 601730 ?

הרזבם

New member
זה כנראה בגלל דילול האוכלוסין

שאלהים עשה בהם בכל פעם שקיבל עצבים...

כנראה שלא נספרו הדתיים

בהתאם לדיווחו של יהוה באוזני הנביא שואב המים ``למן היום אשר יצאו אבותיכם מארץ מצרים.. ולא שמעו אלי ולא הטו את אוזנם`` והן דור ראשון ואף דור שני ``בחוקותי מאסו ואת משפטי געלה נפשם כי אחרי גילולי אבותם ליבם הולך``

ובמצרים לא דילל את אוכלוסיהן ?

ולמרות גזירת השעבוד, וגזירת הבן היילוד היאורה תשליכוהו, עכ``ז על אותן מתי מעט יורדי מצרים, הצהיר הקנצלר הפרסי ``ובניהם הרבית ככוכבי השמים`` ולא אשאל האם אין אלא 600000 כוכבים? אלא אם חרף דילולי אוכלוסין התרבו, איך וכיצד נהיו עקרים ?

הרזבם

New member
במצרים ככל שעינוהו כן פרץ וכן רבה

ואילו במדבר רק ישבו על ענן ולמדו תורה. שהרי ידוע הוא שבגדיהם גדלו על גופם ומאכלם בא להם מן השמים. כך על פי המדרש. ולגבי ה6000000, יתכן שאז נחשב המספר לכמות גדולה. ובכלל, לגבי עם שאינו מוצא את דרכו לכנען ממצרים ב40 שנה אין על מה להתפלא שלא מצאו כיצד להתרבות...

תהיה רציני !

ראה בכמה אחוזים התרבו הערבים בין שתי מלחמות המפרץ במשך כ12 שנה. ואם כדברי רשי שלא ניתן לספור את מניין רביעותיהם, מספר הפעמים שקיימו יחסים, לא נותר אלא לומר, שהשתמשו בקונדומים, או שנהיו עקרים. הכי רק למען המטרה הקדשה בכדי להטביע בניהם שאפו להתרבות במצרים ?

הרזבם

New member
ידידי חסר המחשב

אתה שוב צודק! אין לי תשובה. אשאל על כך את אחד מחובשי ספסל הישיבה לשעבר. נראה מה יהיה בפיו...

ושיפסיקו להתרבות על חשבוני !!!

שאם לא מצאו לנכון להתרבות בהיותם סמוכים על שלחנו של השטן יהוה, איני רואה כל סיבה שעלי לממן כמה פראזיטים השורצים כדגים תוך כדי טריפת דגי רקק. ``ותעשה אדם כדגי הים -דג גדול בולע דג קטן``

הרזבם

New member
הלא התרבו ישראל במצרים

והרי סיבת קיצוץ מספרם היא בעיקר אלהים שחיסל מהם בכמויות. הלא ידעת שממצרים יצאו רק חמישית מהכמות ואילו השאר נמחו במכת החושך. גם במדבר לא חסך מהם אלהים את חרון אפו. מה גם שתקופת המדבר הינה תקופה של 40 שנה ותקופת עבדות מצרים ארוכה יותר. גם גזירת כל הילוד היאורה השליכוהו לא נמשכה זמן רב, ואילו הנשים נשאו שישה בכרס אחת וילדו אף בגילאים מגוחכים (ראה למשל, יוכבד, אם משה). מלבד זאת, התורה מלאה סתירות כרימון, וספר הכתוב באופן כה מעורפל ניתן כמעט לכל הסבר אפשרי. לגבי הדגיגונים - אני איתך.

הרשעים מתו במכת חושך ?

זבשלה``ם של חזל שאינם דוברי עברית. ושאל כל בר בי רב למשמעות ``וחמושים`` וביחיד *חמוש* ויעויין ביחזקאל פרק כ, שהן בצאתם ממצרים, והן דור שני ``בחוקותי מאסו ואת משפטי געלה נפשם`` ואם יצאו 1 מ 500, כנראה שהצדיקים מתו במכת חושך ונותרו הרשעים בלבד.

הרזבם

New member
יתכן

ובכל זאת, אם נלך לפי הסיפור התנכי, או פירושי חזל ואימץ, הרי שעדיין טחן אלהים חלק גדול מהעם ורק מיעוט יצא משם על מנת שיוכל להמשיך ולשמש שק חבטות האלהים במשך 40 שנה נוספות.

ואילו היה מדובר בערבים ?

ושוב פעם אני חוזר על הבטחת יהוה ``וטפכם...והבאתי אותם אל הארץ`` בהכרח שיהוה לא נגע לרעה בפחותים מ 20 שנה בעת הגזירה. ואף הללו שנגזרו למות, לא מתו היישר ומיד, אלא במשך ה40 שנה. אז מדוע לא דאגו להשריץ כמו במצרים לאור הבטחת יהוה ?

הרזבם

New member
חיב שהשריצו פחות

תקופת המדבר היתה ארבעין שנה. העבדות היתה ארוכה יותר... כנראה נהרגו יותר משנולדו. נדמה לי שלא היו יותר מדי תנודות במספרם לאורך השנים. אני טועה? מלבד זאת, לאלהים הרי מותר להפר את שבועתו, לא? הוא הרי אלהים.

אז למה ומדוע ?

רק הגברים תרמו פרקו את נזמי הזהב הן לעגל והן למשכן, בעוד הנשים שע``פ הקבלה לא תרמו לעגל, ולמרבה התימה אף נדחקו בין הגברים בכדי לתרום את אותן מראות שהיו מתייפות בפני בעליהן ? ואם בעיני משה הללו עשויין ליצר הרע, אז שהדוסיות תפסקנה להתגנדר !

הרזבם

New member
הדוסיות מתגנדרות?

לא רואים
מדובר במכונות השרצה משומנות.

עזוב שטויות !

התמקד בנושא ! מדוע נדבת נשות דור המדבר התמקדה בתרומת המראות שהיו מנחושת ? ועבור מי הותירו את נזמי הזהב אם חדלו להתייפות לבעליהן ? שהלא תרמו את המראות. ואם ``אפילו קטנה שבהן לא נישאת פחותה מ40 שנה`` מדוע הדוסיות נישאות כיום בגיל 17 ?

למעלה