שאלה מהותית.

da^Lord

New member
שאלה מהותית.

היפ-הופ מנוצל בהרבה מקרים ככלי להעברת מסרים. מסרים שהם נוקבים, ביקורתיים, שלא לדבר על מסרים אלימים ו/או סקסיסטיים. מכאן באה השאלה שלי, האם ההיפ-הופ מאפשר לאנשים לאמר דברים שלא היו אומרים אחרת? דברים שהם נוגדי מוסכמות, לעיתים שוחטים פרות קדושות.. האם אמרות כאלו יתקבלו בהבנה כאשר הם באים בצורת ביטוי כזו? חוץ מהשואה ואנטישמיות,עדיין לא ניתקלתי בביטויים שממש גררו תגובה של נידוי והחרמה. אז כאן השאלה שלי.. מה הגבולות? מי ייקבע מה מותר ומה אסור להגיד?

multi

New member
מוסיקה היא להמונים

אחרת לך תפרסם מאמר באוניברסיטה (למי יש יותר השפעה זאת שאלה אחרת) אז מוסיקה היא להמונים, ברור שאם תציג מסר כנגד צד מסוים או תופס עמדה מסוימת, יהיו אנשים בחברה שיתנגדו לו. כמו שיש כאלה שמתנגים להפרד ומשול וכמו שיש כאלה שמתנגדים לכולם מדברים על שלום. תגובות של נידוי והחרמה יהיו כנגד שיר חלק גדול מהחברה לא יסכים איתו ויחשוב שהוא כבר הפר את הכללים ,כמו למשל שיר שבו מכחישים את השואה. אבל לכל שיר שמעלה עמדה/רעיון ולא מסית לרצח ואלימות יש לגיטימציה להיות מושמע כי יש חופש ביטוי. אם העורך שברדיו או המנכל בחברת תקליטים בוחר ממניעים אישיים לא להשמיע את השיר זה כבר משהו אחר. אבל חוקי הדמוקרטיה הנקיים (ולא המכופפים מתי שצריך כמו בארץ) פועלים על המוסיקה כמו על מדינה.

DoubleD

New member
../images/Emo13.gif המממ... בוא נראה...

היפ הופ הוא בהחלט צורת ביטוי המאפשרת לומר דברים שבצורה אחרת לא היו מתקבלים. האם המוזיקה עצמה היא זו שבאופן מסויים מרכך את האימרות ? אולי מפני שהם מגיעות לאוזניים מורגלות בגלל הסיווג של התחום הזה... (fuck if i know) אימרות אלו לא מתקבלות בהבנה בכל מקום, הדוגמא הכי בולטת וקלה להדגשה, באה לידיי ביטוי עם אמינם, שגם אם מסריו ´פחות´ שערוריתיים, אני בטוחה שהוא מוחרם מאוזניהם של אחוז ניכר בעולם. עכשיו תשאל את עצמך, למה? איך זה שלא שמעת מסרים/טקסטים שגררו תגובה של נידוי או החרמה... התשובה היא צזורה, זרועותיה ארוכות וחזקות, הצנזורה אומנם מתפספסת פעמים רבות (לטובה??) אך עדיין משפיעה. האם זאת הפרה של זכויות הביטוי החופשי? מי ישפוט אותי ואת דעותיי? מי הנפש הדגולה שתחליט אם מסריי הם דעה או הסתה? -וכמו שאמרת, מה הגבולות ? ובכן, התשובה בגוף השאלה "מה הגבולות" -אף אחד אינו זכאי רשמית לצנזר את דבריך, לשפוט את המסרים המועברים, ובכל זאת, נחתכים בלי ידעותינו רבות פעמים, ע"י גופים עליונים שולטים, ביטויים הנשמעים ´בוטים´ מדי. הגבול בין דעה להסתה הוא הבדל דק. מי יעשה ~סלקציה~ בשירים ? MTV?? (דוגמא...) מצד שני, איך נוכל לרסן אחרת את הביטויים וקריאות הגנאי שמראים את פן האלימות... ? לא יודעת אם עניתי, אולי רק הרחבתי את השאלה, אבל לדעתי לא ניתן לקבל תשובה החלטית.
Pondering. |נשיכה|DouBle-D-

FishBone

New member
תראה לי

באיזה סגנון מוזיקה נוסף יכול לצאת שיר כמו Propaganda

EmGee

New member
אתה מתכוון לשיר של dead prez?

אם כן אז לא נראה לי שיש בעיה לשיר אותו כמעט בכל סגנון, רק שלא יהיה ממוסחר

NO-BLESS

New member
מה שהוא התכוון להגיד, בהדיוטות

האם שבירת מוסכמות היא תמיד דבר טוב? לדוגמא, אם מישהו עבר שואה והוא היה אומר שזה מגיע ליהודים, זה היה נסלח מכיוון שהוא חווה את השואה על בשרו? או שיש דברים שאין לגעת בהם, לא משנה ממי זה בא?

multi

New member
הממ

אם אתה שובר מוסכמות בשביל למכור תקליטים זה פסול אבל אם זה למישהו יש דעות קיצוניות וזה אמיתי, אתה לא ממש יכול להגיד לו לא... אתה פשוט יכול לא לקנות את הדיסק, לא לשמוע את השיר אבל זה באמת תלוי בהחלטת העורך המוסיקלי, ובכלל בצנזורה של המדינה תארו לכם שמישהו כמו אמינם היה מנסה לפרוץ בעיראק, איראן או כל מדינה עם שלטון טוטליטרי שכזה, לא שבאמריקה לא עושים לו צרות... כשאתה בא להציג דעה במוסיקה, יש בזה גם פוליטיקה וצריך לדעת לשחק

למעלה