שאלה מהותית :)

Shani59

New member
שאלה מהותית :)

שלום לכולם, קוראים לי שני ואני בת 19. מאז ומתמיד אהבתי את הריקוד, וחלמתי להיות רקדנית בלט עוד מגיל קטן. למדתי בגיל מאוד צעיר והפסקתי בגיל 6 מכל מיני סיבות ואילוצים. כבר תקופה ארוכה שאני חושבת להתחיל לרקוד מחדש, אבל רוצה לשאול אתכם בתור רקדנים האם זה ריאלי להתחיל בגיל כזה, ועוד בבלט שהוא תחום קשה וידוע שמומלץ להתחיל לרקוד אותו מגיל צעיר? האם זה לא מגוחך לנסות? הלכתי לשיעור ניסיון באחד מהסטודיואים, וגם אצל המתחילים הרגשתי מאוד קפואה [יש לציין שאני ממש לא גמישה] מבקשת עצה אמיתית, תודה

Sorcerer59

New member
אפשר גם אפשר.

היי שני, אפשר גם אפשר. הכל תלוי במידת הרצון, הרצינות והמחויבות שלך. אני התחלתי לרקוד בגיל יותר מאוחר משלך (23) וכיום, עשר שנים אחר כך, אני כבר רוקד ברמה די גבוהה. יותר מזה, אני מכיר רקדניות מקצועיות (כאלו שרוקדות לפרנסתן) שחזרו לרקוד בגיל יותר מבוגר משלך. אם את מוכנה להתחייב לזה, לעבוד ברצינות, להתמיד ולהתעקש, גם כשקשה (ויהיה לך קשה לפעמים, לא נשלה אותך) ולהילחם ב"קיפאון" - את תוכלי לרקוד, אפילו ברמה גבוהה. מה שכן, חשוב שתמצאי סטודיו שיתאים לך, שלא ירתיע אותך, ושתהיי באווירה תומכת, לפחות בהתחלה - אבל שגם לא יוותרו לך מבחינת דרישות. בהצלחה! נ.ב. - גמישות זה משהו שאפשר לבנות, וזה לא בא ביום.

../images/Emo45.gif

בהחלט ניתן. אני מעל גיל 35 ורוקדת בלט קלאסי. אמנם התחלתי בנעוריי אבל בהחלט ניתן לרקוד בכל גיל. מה שחשוב בגיל זה,זה בנוסף לשיעורים להתאמן גם על חיזוק שרירים ופיתוח גמישות. שיהיה בהצלחה ובהנאה! וברוכה השבה לעולמו הנפלא של המחול

אני רוצה לציין עוד דבר חשוב

גם בגיל מאוחר ניתן להתקדם! אני למשל לא רק ששימרתי את הכושר שהיה לי בנעוריי אלא אף עוד השתפרתי. כיום מדברים על סיכומי עשור.אז רק שתדעי,אני כיום בדברים מסויימים אף טובה יותר ממה שהייתי לפני עשור וגם בעשור הקודם הייתי טובה יותר ממה שהייתי לפני. אז גם בגילאים כאלו בהחלט ניתן להשתפר. נכון שאמנם גמישות בגלאים הבוגרים יותר זה קשה לשפר,אך גם כאן ניתן. אני למשל בגילי עדיין עושה שפגאט. פשוט הקפדתי להתאמן כל השנים. בנוסף לשיעורים הייתי ממליצה לך להתאמן עם מאמן כושר אישי על חיזוק שרירים וגמישות. שיתן לך תרגילים שתעשי בבית.כי בגילאים כאלו שיעורי הבלט לא מספיקים. מה שכן,חשוב שתתחילי בהדרגה. בכל אופן,שיהיה לך המון בהצלחה ובהנאה!

למעלה