שאלה מהותית על "פרות חולבות" ועצה לגבי תחליפי חלב.

EL210

New member
שאלה מהותית על "פרות חולבות" ועצה לגבי תחליפי חלב.

שלום לכולם.
לאחר דיון שהיה לי עם מישהו, אשמח לקבל מכם הסבר להדיוטים. עיקר הויכוח שהיה לנו הוא לגבי מספר ההתעברויות המלאכותיות של פרה במשק. ברור לגמרי כי פרה, כמו כל יונק, תייצר חלב מתוך תהליך ההיריון. מה קורה לגבי המשקים, זה כבר לא כל כך ברור לי. הרי הפרה נחלבת באופן שוטף , וכך היא מייצרת חלב (העצם מדמה את פעולה היניקה של העגל). אז מאיזו סיבה היא צריכה להתעבר שוב? האם תפוקת החלב יורדת עם הזמן בלי קשר להנקה? האם זה משתנה שתלוי בעיקר בגיל הפרה? אשמח לקבל על זה פירוט מעמיק. קראתי בעוד מקומות שאכן הפרה מתעברת מספר פעמים בשביל ייצור החלב.
כמו כן, אני זוכר שקראתי מספר פעמים על בחורות שמניקות את ילדיהן עד גיל 9-10. האם תפוקת החלב של אישה יורדת עם הזמן בלי קשר להנקה? (סתם לידע כללי).
אם למישהו יש המלצה לספר או קישור להיבטים האלו של טבעונות, אני אשמח לקרוא.

ודבר נוסף. אני צמחוני כבר 13 שנה, אבל נוטה לטבעונות כי אני לא צורך מוצרי חלב אבל צורך ביצים לעתים. הייתי רוצה לבקש המלצות לתחליפי חלב שהם לא מסויה או חלב שקדים , גם בשביל אחותי שיש לה אי סבילות ללקטוז.

תודה רבה על העזרה.

ימימה

New member
אז ככה

פרה במשק מוכנסת להריון בממוצע פעם בשנה. ההריון נמשך 9 ח', כמו אצל בני אדם, וכשלושה חודשים לאחר ההמלטה מעברים אותה שוב. הסיבה היא אכן ירידה בכמות החלב שמתרחשת לאורך הזמן. לקראת סוף ההריון הפרה עוברת תהליך שנקרא "ייבוש" שבו מפסיקים לחלוב אותה לזמן מה (נדמה שלי שבערך לחודשיים) כדי לשפר את הסיכויים לקבל תפוקה טובה במחזור הבא. בדרך כלל התהליך נעשה בעזרת אנטיביוטיקה, כדי למנוע דלקות בעקבות הפסקת החליבה, אבל בשנים האחרונות יש רפתות שעברו לשיטות נטולות אנטיביוטיקה ונחשבות מתקדמות יותר.
גיל הפרה גם משפיע על כמות החלב, ופרות מבוגרות יותר מייצרות פחות חלב. לכן אורך החיים הממוצע של פרה ברפת חלב הוא כשלושה - חמישה מחזורי חליבה, מה שאומר שסביב גיל 6-7 בממוצע היא נשלחת לשחיטה, מסיבות שונות: או מכיוון שלא נכנסה להריון, או מכיוון שתפוקת החלב שלה, גם בשיא תקופת החליבה הוא נמוך מכדי להיות כלכלי, או מסיבות של מחלה וכד'. יש כמובן פרות שנשארות ברפת יותר שנים, אחרי הכל מדובר בממוצע, שכולל מן הסתם גם עגלות או פרות אחרי המלטה ראשונה שלא נכנסו להריון תוך פרק זמן "סביר" ונשלחו מוקדם יותר לשחיטה. בגדול זה עסק, פרה שלא כלכלית למגדל, מוצאת מהרפת.
לשאלתך מדוע כמות החלב יורדת - אני מניחה שגם בטבע (הן הפרתי והן האנושי) הצאצא מתחיל לאכול דברים נוספים מלבד חלב אם ולכן זקוק לפחות חלב, גם אם הוא ממשיך לינוק לשם ההנאה או כתוספת תזונה.

ימימה

New member
ולגבי חלב -

יש חלב שיבולת שועל שהרבה אנשים אוהבים, חלב אורז, חלב אגוזי לוז (שיש לו קצת טעם של נוטלה...)

למעלה