מנגינת הלב
New member
שאלה מההפטרה../images/Emo123.gif
בוקר טוב לכולם! בימים אלה, יוצא לי לעיתים קרובות לחשוב על כל מיני עניינים, כתוצאה מהטיפול אותו אני עוברת (הילינג+שחזור גלגולים), ואיפה אעלה את כל השאלות האלה, אם לא כאן...
. אז ככה: 1. לגבי סוגיית יחסי מטפל-מטופל- כן, אני יודעת שהנושא הזה עלה לדיון די הרבה פעמים בפורום, אבל אני מרגישה שאני חייבת לחדד לעצמי איזו נקודה, שקשורה לגבולות בקשר, והיא- עד כמה אני יכולה לפנות למטפל/ת מחוץ לשעות הטיפול מבלי שזה ייחשב בעיניו/ה כחציית גבולות? אני יודעת שזה תלוי בעיקר בי, אבל אשמח אם תאירו את עיני לגבי גישות נוספות בנושא. איך שומרים על גבולות, ו/או מציבים אותם בטיפול "אלטרנטיבי"? אני חושבת שזה שונה קצת ממה שקורה בטיפול ה"מסורתי", שם העבודה עם המטופל היא יותר "סטרילית"- במשרד, או בקליניקה. לעומת זאת, סוג הטיפול שאני עוברת כרוך בהרבה חשיפה- גם של בעיות בריאותיות, וגם של מצוקות רגשיות/נפשיות. המטפלת שלי היא האדם היחיד שיודע על בעיות מסויימות שיש לי, איך אני יכולה לוודא שאני לא הופכת אותה למעין "אלילה כל יודעת"? איך אני שומרת על עצמי מאכזבות בטיפול, ובונה קשר טיפולי בריא? 2.עייפות- נורא נורא קשה לי לקום בבוקר. אני יודעת שזו ריאקציה לטיפול, אבל במשך כל השנים לא היתה לי אף פעם בעיה של לקום בבוקר. כיום המצב הוא שלצאת מהמיטה כל בוקר זה ממש מלחמות עולם! אני מרגישה שהכי נכון עבורי בימים אלה פשוט להתחיל את יום העבודה ב-10:00 בבוקר. על פניו, זה די פשוט, משתי סיבות: א. המטופלים שלי בעצמם לא מתעוררים לפני 10:00 בבוקר (אם הם בבית, ללא מסגרת), ואם כן, אז הם מתפנים רק בשעות אחה"צ.כך שלהתחיל את יום העבודה בשעה 10:00 לא פוגע בהם. ב. אופי התפקיד- הממונה עלי לא בודק אותי על שעות, מה גם שרוב הזמן אני לא יושבת במשרד, אבל בימים ששנינו יושבים במשרד, אני רואה שהוא מגיע מאוד מוקדם (ב-7:00 בבוקר!!), כך שזה ממש לא נעים לי להגיע ב-10:00. מה אני עושה??? איך אני מחזירה את עצמי למצב שאני לא צריכה להאבק עם עצמי כל בוקר? או שעדיף לא להאבק עם עצמי, ואז- מה החלופות שעומדות בפניי??? אשמח להשלים פרטים אם יש צורך, וכמובן, אשמח לתגובות...
!! ושיהיה יום מלא שמש וחיוכים... מור.