שאלה מדעית

lolababe

New member
שאלה מדעית

האם יתכן שאני משמינה פיזית, אך הדבר לא נראה על המשקל?
לאחרונה שמתי לב שבגדים "התכווצו" אבל לא ייחסתי לכך חשיבות אך השבוע שני אנשים שונים רמזו (ולא כ"כ בעדינות) שהשמנתי
בנוסף, אתמול היתי בסיבוב קניות עם חברה ראיתי איזו שהיא שמלה שנראתה לי מעט גדולה אך ניסתי אותה, להפתעתי היא ישבה בול ואפילו צמוד מדי
ואז הסתכלתי על המידה והסתבר לי שזו מידה אחת גדולה ממה שאני בדרך כלל לוקחת
ולבסוף (והכי נורא) שמתי לב שמתפתח לו סנטר חדש ולא רק כזה שנראה בזוויות מסוימות
ועדיין, על פי המשקל, לא עליתי גרם
ייתכן הדבר?

השאלה צריכה להיות הפוכה

כי שום דבר מהדברים שציינת כעדות לזה שהשמנת, לא באמת יכולים להיות מדד אמיתי. אבל הנה, מה שכן ידוע מדעית זה שמה שקובע בעניינים האלה של תפיסת גוף זה יותר דברים שקשורים לחברה.

lolababe

New member
מדוע לא?

הכוונה למה לא מדובר בהוכחה לכך? בעיני לפחות זה הוכחה וודאית
בכל מקרה עשיתי חיפוש בנבכי האינטרנט ומסתבר שזה בהחלט ייתכן

lolababe

New member
אני לא כל כך מסכימה איתך

אין יותר אוביקטיבי לדעתי מבגד שהתאים מצויין וכעת לא ממש

אבל איש איש באמונתו

זה לא מה שכתבת קודם

כתבת קודם שמדדת משהו, לא בגד שכבר היה לך. מידות משתנות כל הזמן, גם בתוך אותה חברה. קרה לי לא מזמן עם אריסטושמט ועוד כמה.

Blue Rose

New member
המציאות עולה על כל דימיון...

האם שמת לב לשינויים לפני או אחרי ששני האנשים הנחמדים דיברו איתך...?

כי אם אחרי- אז בהחלט יתכן שמתאימים את המצב המנטאלי לדברים שקורים בשטח.
אני סתם מעלה השערות, ממש לא חובה שזה המציאות...
הבגדים היו קצת לוחצים כבר הרבה זמן, אבל בגללש העירו לך- שמת לב.
לקניות אין יותר מידי מה להתייחס כי לכל דגם מידה שמתבטאת בצורה אחרת, וגם יש תופעה של הקטנת מידות.
והסנטר...החביב הזה היה שם, פשוט כשאומרים לך שהשמנת - את מביטה שוב ורואה דברים אחרת...כי את מחפשת את מה שהמעירים הנחמדים ראו...
כי זה הרבה יותר הגיוני שהשמנת בלי לעלות במשקל- בכל הגוף (מידת הבגדים), וגם בפנים (הסנטר), מאשר שהמעירים טעו...
אצל הרבה אנשים זה עובד ככה....אם אומרים להם שזה עושה געגע ויש לזה נוצות...אז הם יגידו שזה ברווז, למרות שהם רואים בפירוש שזו תרנגולת.

רוזי! אחרי לילה ללא שינה בגלל שהחליטו שדי עם הבקבוק בלילה והקטנטן החליט שהם לא יחליטו עליו!

אני מסכימה עם רוזי...

כבר יצא שאמרו לי שהשמנתי או רזיתי גם כשהמשקל הראה בדיוק על המגמה ההפוכה. ד"א - השמנה לכאורה לפעמים יכול להעיד על צבירת נוזלים לפני מחזור בלי שבאמת השמנת, ורבה נשים מדווחות על הרגשה נפוחה ובגדים שנהפכים לקצת קטנים לפני המחזור.

supersonic777

New member
ממש לא מדעית.חוץ מגנטיקה או אולי יכולה להיות

בעיה בבלוטת התריס,אין כאן שום מדע.
נ.ב.את בעצם אחראית,כלומר,מה שנכנס לפה,על זה את יכולה לשלוט...

lolababe

New member
זה דווקא כן מדעי

אני לא אגרור אותך לוויכוח אבל לפי כל מיני אתרי רפואה שונים זה דווקא ידוע מאוד - הגוף מחליף שריר בשומן ואז אכן משמינים אך המשקל לא בהכרח עולה ויתכן אף שירד משום שכידוע שריר שוקל יותר

מבחינה מדעית - שריר לא יכול להפוך לשומן....

וגם לא להיפך. אפשר לרוקן תאי שומן במקביל להוספת מסת שריר, או שאפשר למלא תאי שומן במקביל לירידה בנפח שריר - אבל שריר מחלבון לא יכול להפוך לשומן שהוא חומר כימי לחלוטין שונה.

supersonic777

New member
טעות!שריר לא הולך לשומן,ולהפך.שריר הוא תא...

ושומן הוא תא.
זה שאת רואה אדם שהיה בעבר שרירי,ו"כביכול" נהיה שמן,זה לא מפני שהשריר הפך לשומן,ממש לא.זה רק נראה ויזואלית...

עלמה88

New member
השאלה היא איך את מרגישה

אם נוח לך בגוף או לא.
אם נוח - נהדר
אם לא - חשבי איך להרגיש נוח
לקנות שמלה יפה, לאכול אחרת, לרקוד ...

למעלה